Beharangozó 2021. szeptember 26., vasárnap

Békéscsaba - DVTK 2-2 (1-0)

Kettős emberhátrányban és 0-2-ről felállva szerzett pontot a DVTK Békéscsabán. A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a hazaiak egy szöglet után már a 12. percben előnybe kerültek, és győzelmi esélyeiket növelte, hogy Szatmári Csaba kiállítása után taz főre csökkent a DVTK. A szünet után már két góllal mentek a hazaiak, de Oláh Bálint góljával éledeztek a diósgyőri remények, Könyves Norbert találatával pedig a győzelem reménye is felcsillant. Ám a hajrában Polgár Kristóf is piros lapot kapott, így a végén meg kellett elégedni a döntetlennel.

Békéscsaba - DVTK 2-2 (1-0)


Merkantil Bank Liga 9. forduló

Békéscsaba 1912 Előre FC - Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)

Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1060 néző. Játékvezető: Antal Péter (Sinkovicz Dániel, Szilágyi Norbert).
Békéscsaba: Czinanó - Puskás G., Bora, Farkas M., Kitl M. - Király P., Sipos G. - Máris, Horváth P., Pantović - Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
DVTK: Póser - Polgár, Szatmári Cs., Szűcs K. - Eperjesi, Zsemlye, Oláh B., Molnár G., Bokros Sz. - Könyves, Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Horváth Z. helyett Zsolnai az 60., Máris helyett Szabó P. és Lukács R. helyett Paudits a 62., Paudits helyett Gránicz a 67., Molnár G. helyett Bertus a 84., Könyves helyett Hornyák a 90+4. percben.
Sárga lap: Kitl M. a 15., Németh M. a 31., Molnár G. a 32., Szűcs K. a 40., Lukács R. az 53., Király a 76., Bokros Sz. és Kovács Á. a 86., Póser a 90+4. percben.
Piros lap: Szatmári a 31., Polgár a 80. percben.
Gólszerző: Farkas M. (1-0) a 13., Máris (2-0) az 52., Oláh B. (2-1) az 56., Könyves (2-2) a 68. percben.


Kulcspillanatok

13. perc: Király jobb oldali szögletét a rövid oldalon Farkas Márk a hosszú oldalra csúsztatta, a kapufáról pattant a hálóba a labda, 1-0

31. perc: Szatmári megkapta a második sárga, és a piros lapot.

52. perc: Kitl bal oldali éles beadása után Máris Dominik közelről a kapuba lőtt, 2-0

57. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Molnár beadására Oláh Bálint érkezett, és combjáról a hálóba pattant a labda, 2-1

68. perc: Molnár parádés ütempasszt tett Könyves Norbert elé, aki a 16-oson belül maga elé tette, és a kapuba lőtt, 2-2

79. perc: Piros lapot kapott Polgár Kristóf, miután előbb lerántotta a hazai támadó, és estében visszafogott

Edzői értékelések

Schindler Szabolcs: - Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Az eredményt látva csalódottak lehetünk, hiszen egy megnyert mérkőzést adtunk döntetlenre. Az utóbbi két hétben próbáltam változtatni a csapat játékán, és úgy látom, előre lépett a csapat. Jelen pillanatban sajnos nem bírtuk végig ezt a tempót, belehibáztunk, és ezért lett döntetlen, viszont nagyon biztató volt a játékunk.

Kondás Elemér: - Beigazolódott a várakozásunk, előzetesen is nehéz mérkőzésre számítottunk.
Jól kezdtük a mérkőzést, mert nekünk voltak helyzeteink, egy-két olyan szituáció is kialakult a 16-oson belül, amiből jól jöhettünk volna ki, ha mindenki úgy akarja. Egy szöglet után sajnos megint gólt kaptunk, mert lemaradtunk a kiosztott emberről. Ezt követően kicsit megzavarodtunk, ellenfelünk kialakított két olyan helyzetet, ami meleg volt. Ezzel eldönthették a volna a találkozó sorsát, de nem tették. Ezután mi is kiegyenlíthettünk volna, majd jött a kiállítás. A félidőben rendeztük a sorokat, felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy jóval több kell, mert eggyel kevesebben vagyunk. Tíz emberel is igyekeztünk támadásokat vezetni, alakítottunk ki helyzeteket, ám kaptunk egy második gólt. Hál'Istennek, egy szöglet után gyorsan sikerült kozmetikázni az eredményen, ami hitet és erőt adott a csapatnak. Ekkor már a csapat mentális és kondicionális fölényben volt, a végén -, ha nincs az újabb kiállítás - meg is tudtuk volna nyerni a meccset, mert kettős hátrányban is mentünk előre, próbáltunk helyzeteket kialakítani.
Összegezve, az első félidőben kissé bágyadtabbak voltunk, de le a kalappal a játékosok ellőtt, akik nagyon sokat dolgoztak, hogy a mérkőzés ne vereséggel, hanem minimum döntetlennel záruljon.
A hajrában is bíztam abban, hogy megszületik a győztes találat, de a mai mérkőzésen nem csak az ellenféllel kellett megküzdeni.