Beharangozó 2021. október 2., szombat

“Meg kell nyerni az ikszes meccseket is!”

Vasárnap délután öt órától Szegeden játszik a DVTK. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

“Meg kell nyerni az ikszes meccseket is!”


A III. Kerület pontot rabolt Diósgyőrből, de vasárnap már újabb mérkőzés következik, ahol ismét bajnoki pontokat lehet szerezni.

- A pontvesztés okát elsősorban abban látom, hogy tompán játszottunk, nagyon lassan szövögettük a támadásainkat - mondta Kondás Elemér -, ezzel időt adtunk az ellenfélnek a rendeződésre, a kontráikban pedig mindig ott volt a veszély. Mindenképpen gyorsítani kell a játékot, aminek érdekében az is fontos, mindenki megértse, nem kell annyit dédelgetni a labdát, de a társaknak is mutatni kell magukat, hogy legyen kinek passzolni. 

A hárompontos rendszer sajátossága, hogy ha az öt döntetlenből háromszor fájó vereséget szenved a DVTK, kétszer viszont nyer, akkor már egy ponttal több állna a csapat neve mellett.

- Rendre olyan hibákat követtünk el védekezésben, ami nem megengedhető ezen a szinten, és sorra pontokkal fizettünk érte - értékelt a vezetőedző. - Ezeket a hibákat kell kiküszöbölni annak érdekében, hogy újabb győzelmeket arassunk. Minden pontvesztésnek megvan a maga oka, ha az öt döntetlenből csak kettőt megnyerünk, akkor 21 ponttal már ott lennénk közvetlenül az éllovas Haladás nyakán. 

Nyolc napon belül harmadik tétmérkőzését játssza a csapat, más-e a Szeged elleni felkészülés, mint a III. Kerület elleni volt?

- Igen - bólintott a mester. - Amikor vasárnap után szerdán lépünk pályára, akkor az első nap a regenerációé, másnap pedig a mérkőzés előtti finomhangolásé. Most viszont csütörtökön tartottunk egy regenerációs edzést, pénteken és szombaton pedig tudtuk a taktikát gyakorolni. .

Szatmári Csaba és Polgár Kristóf is letöltötte eltiltását, mindketten játszhatnak, Eperjesi Gábor viszont begyűjtötte 5. sárga lapját, így ezúttal sem lesz teljes a védősor. Hegedűs János meggyógyult betegségéből, Dejan Karan, Asmir Suljic, Orosz Donát és Branislav Danilovic viszont továbbra sem áll rendelkezésre. Zsemlye Balázs legutóbb rúgást kapott a lábfejére, az ő játéka kérdéses.

A pénteki edzésbe Kondás Elemér is beszállt, nem csak elmondta, meg is mutatta, hogyan képzeli el a társak megjátszását, illetve néhányszor ő is érkezett a kapu elé a támadás befejezésnél.

- A pályán mindig jól érzem magam - mosolygott a sportszakember, - mondom is a srácoknak, addig örüljenek, amíg futballozhatnak! Úgy gondolom, időnként segít, ha én is ott vagyok a játékosok között, a fizikai kontaktus akár új impulzust is adhat nekik. Eltöltöttem néhány évet a zöld gyepen, nem tartom magam kizárólag elméleti szakembernek, ha úgy kívánja a helyzet, akkor szívesen megmutatom, mit hogyan várok el. Már nem vagyok annyira gyors és dinamikus, mint fiatal labdarúgóként, de tudok olyan gyakorlati utasítást adni a kapu előtt, amit a mérkőzésen is hasznosítani tudnak. Edzőként segíteni szeretnék a játékosoknak, és ennek érdekében minden módszert bevetek.

A szegedi csapat 17 ponttal a tabella ötödik helyén áll. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni.)

- Egyértelműen rangadó vár ránk - szögezte le a Kondás Elemér -, mert a szegedi csapat kerete tele van jó képességű labdarúgókkal. A három pontért utazunk Szegedre, mint ahogy minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára. Sajnos eddig több nyerhető meccsen pontokat hullajtottunk, ezen kell átbillenni, és meg kell nyerni az ikszes meccseket is!

A találkozóról élőképes közvetítést adunk Marosréti Ervin kommentálásával.