Beharangozó 2021. október 31., vasárnap

"Rangadókon is kell a győzelem"

Újabb rangadó vár a DVTK-ra hétfő este, ezúttal a Haladás érkezik Diósgyőrbe. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

"Rangadókon is kell a győzelem"


Elsőként azt kérdeztük, hogy az idény elején számított-e arra, hogy a Haladás ellen ilyen fontos meccset játszik a DVTK.

- Mindenki emlékezhet rá, hogy már az elején azt mondtam, sok patinás klub, és megyeszékhelyek csapatai szerepelnek a Merkantil Bank Ligában. Közülük többen nem is olyan régen még az élvonalban szerepeltek, és ha jól kapják el a rajtot, akkor bármi előfordulhat  - idézte fel Kondás Elemér. - Ez a Haladásnak sikerült, egyáltalán nem meglepetés a jó szereplése.

Ha bármelyik magyar futballszurkolót megkérdezzük a Haladás idei szerepléséről, gondolkodás nélkül rávágja, hogy kevés gólt kapnak. De mi ennek az oka?

- Nagyon szervezett, masszív a csapatvédekezésük, ami ugyanakkor nem azt jelenti, hogy befarolnak a kapujuk elé, próbálnak játszani. Rengeteget futó játékosok alkotják a csapatot, akik nem adják fel a támadás lehetőségét sem. A másik kapu előtt viszont kevésbé eredményesek, mert a védekezést mindig egyszerűbb megszervezni, mint a támadójátékot. Jó csapat érkezik hétfőn Diósgyőrbe, mert egy-egy góllal meccset tudnak nyerni. Nekünk is ebben kell fejlődni, mert ahogy korábban is említettem, az ikszes meccseket is be kell húzni, illetve rendre olyan gólokat engedünk a soros ellenfelünknek, amiért igazából nem kell megküzdeniük.

Mi szólhat a DVTK mellett?

- Nehéz mérkőzés lesz - de ezzel nem mondok újat -, igazi rangadó, ahol az fog dönteni, hogy a mérkőzés fordulópontjaiból melyik csapat jön ki jobban. Ezt pedig apró tényezőkön múlik.

Ilyen apró tényező lehet a hazai pálya is?

- Akár - bólintott a sportszakember. - A Merkantil Bank Ligában egyértelműen látszik a hazai pálya előnye, nekünk is jobb Diósgyőrben játszani. Bízom benne, sokan lesznek a lelátón, és legalább olyan támogatást kapunk a szurkolóinktól, mint az eddigi rangadókon, mert az plusz energiát ad a csapatnak, ha a publikum egy emberként a csapat mögött áll. Az új igazolások is megismerték mára a DVTK Stadion adottságait, “belakták” pályát, és ennek a pozitív hatásának jelentkezni kell a Haladás ellen is.

Sérülés, sérülést követő rehabilitáció, illetve betegség vagy COVID-19 fertőzés miatt Bárdos Bence, Branislav Danilović, Hornyák Marcell, Könyves Norbert, Makrai Gábor, Orosz Donát, Polgár Kristóf, Szűcs Kornél, Szatmári Csaba és Zsolnai Richárd hiányzott a kupamérkőzésről. Lesznek visszatérők?

- Szatmári Csaba minden bizonnyal, és reményeim szerint Könyves Norbert is csatlakozhat hozzánk hétfő este - bizakodott a vezetőedző. - A hétközi mérkőzésen többen kisebb sérülést szenvedtek, de bízom benne, a mérkőzésre mindenki rendbe jön, és vállalni tudja a játékot. Most sem leszünk sokan, de remélhetően elegen a győzelemhez.

Könyves Norbert tíz mérkőzésen hét gólt szerzett, az ő visszatérése minden bizonnyal örömmel tölt el minden szurkolót. Időközben azonban Horváth Zoltán vette át szerepét, a legutóbbi két tétmérkőzésen három gólt szerzett, kiharcolt egy büntetőt, és adott egy gólpasszt is.

- Eddig is ezt vártuk tőle, és ezt várjuk tőle a következőkben is - reagált. - Horváth Zoltán legnagyobb erénye a beadások értékesítése. Nagyszerűen fejel, és jó ütemben érkezik a kapu elé, a társaknak ki kell szolgálni őt, és akkor nem csak ő, hanem az egész DVTK sikeres lesz.

A DVTK legutóbb hazai pályán legyőzte a Dorogot, majd Tiszakécskéről is hazahozta a pontokat.

- Megnyertük a legutóbbi két bajnokinkat, de a rangadókon is kell a győzelem, mint ahogy hatpontos mérkőzésen győztük le a Vasast és a Nyíregyházát is. Hatalmas motivációt jelent számunkra, hogy egy győzelemmel két pontra meg tudjuk közelíteni őket - zárta Kondás Elemér.

A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport, illetve online streamet ad az m4sport.hu.