Beharangozó 2021. november 1., hétfő

DVTK - Haladás 2-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában hétfő este játszott a DVTK a Haladás ellen. Az első félidőben Szatmári Csaba szép góljával előnyt szereztek a diósgyőriek. A szünet után a gólelőny után létszámelőnybe is került a DVTK, miután Szekér Ádám másodszor is sárga lapot érően szabálytalankodott Molnár ellen. A hajrában Kocsis Dominik egy kontratámadás után biztosította be az újabb győzelmet.

DVTK - Haladás 2-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 14. forduló

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1294 néző. Játékvezető: Pillók Ádám (Sinkovicz Dániel, Rózsa Dávid).
DVTK: Póser - Szeles, Szatmári, Hegedűs J. - Eperjesi, Oláh B., Zsemlye, Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Haladás: Rózsa -  Mocsi, Guzmics, Németh Mi., Bosnjak - Doktorics, Szekér, Kiss B., Csilus - Horváth R., Tóth-Gábor. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Csere: Tóth-Gábor helyett Kállai Z. és Horváth R. helyett Monori a 46., Szeles helyett Bertus az 58., Kiss B. helyett Tóth Má. a 68., Zsemlye helyett Kocsis D. a 76., Doktorics helyett Debreceni Z. a 76., Könyves helyett Németh Má. a 84. percben.
Sárga lap: Könyves a 17., Kiss B. a 33., Eperjesi a 64., Guzmics a 65., Kállai Z. a 77. percben.
Piros lap: Szekér (második sárga lap után) az 51. percben.
Gólszerző: Szatmári (1-0) a 22., Kocsis D. (2-0) a 82. percben.


Kulcspillanatok

22. perc: Diósgyőri szöglet balról. Könyves beadását elsőre visszafejelték a feladóhoz a védők, a másodikat beadást továbbcsúsztatták, majd a hosszú oldalon Szeles visszanyeste középre, ahol az ötös előterében Szatmári Csaba mellre vette, és a levegőből a léc alá rúgta a labdát, 1-0

51. perc: Piros lapot kapott Szekér Ádám, mert másodszor is sárga lapot érően szabálytalankodott Molnár ellen

82. perc: Vendég szöglet balról. Bosnjak beadását Horváth fejlete ki, a 16-os előteréből Könyves indult meg a labdával, és a másik térfél közepéig vezette, ahol a kiugró Kocsis Dominik elé tette. A fiatal elhúzta a kapus mellett a labdát, és balról, éles szögből a kapuba gurított, 2-0

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Egy nagyon fontos mérkőzést, egy igazi rangadót sikerült megnyerni. Tudtuk, hogy a Haladás egy veszélyes csapat, alig kapott eddig gólt. Jól kezdtük találkozót, rendben volt a mérkőzést, csak a kiállítás után voltam egy kicsit mérges, mert többet kellett volna birtokolni a labdát, ehelyett elszórtuk azt. Ezzel esélyt adtunk az ellenfélnek, hogy vezessen néhány támadást, de igazából nem forgott veszélyben a kapunk. Arra vártam, hogy mikor szerezzük meg a mérkőzést lezáró második gólt. Végül meglett, de szerettem volna, ha hamarabb lőjük, mert akkor tudtam volna néhány labdarúgónak játéklehetőséget adni. 
Már az első játékrészben is volt esélyünk megduplázni az előnyt, majd az első félidő végére paprikás lett a mérkőzés. A félidőben azt terveztük, hogy a sárga lapos Szekér fiatal, vehemens játékos, akit akár ki is lehet állíttatni, így is történt. Akkor azonban várakozásommal ellentétben labdabirtoklás helyett elszórtunk néhány labdát, mert nem voltunk kellően frissek sem fizikailag, sem mentálisan, de végig kézben tartottuk a találkozót.
Örülök a sikernek, mert fontos győzelmet arattunk abból a szempontból is, hogy tapadunk az éllovasokra.

Németh Szabolcs: - Az első félidőben adtunk 30 perc előnyt a DVTK-nak, amit könyörtelenül kihasználtak. A bekapott gólt követően magunkhoz ragadtuk a kezdményezést, és a félidőből hátra lévő időben egészen jól futballoztunk. A szünetben friss támadókat hoztunk be a pályára, de a felelőtlen kiállítás megpecsételte a sorsunkat.  Ekkor is mindent megtettünk, hogy legalább kiegyenlítsünk, de a végére nagyon elfáradtunk. Büszke vagyok a csapatomra, mert végig becsülettel helyt álltak.