Beharangozó 2021. november 3., szerda

“Helytállt a csapat”

A DVTK - Haladás rangadót követően a két gólszerzővel, Szatmári Csabával és Kocsis Dominikkal beszélgettünk.

“Helytállt a csapat”


- Újabb rangadót nyert meg a DVTK, és sorozatban harmadik győzelmét aratta a csapat,  ráadásul gólt sem kapott.

Szatmári Csaba: - Számomra ilyen az ideális mérkőzés, amikor mi nyerünk, hátul kapott gól nélkül le tudjuk hozni a mérkőzést, a másik kapu előtt pedig még be is találok az ellenfél kapujába. De nem vagyok telhetetlen, külön-külön is tudok annak örülni, ha megóvjuk a hálónkat a góltól, vagy gólt szerzek, feltéve, hogy mindegyik esetben megnyerjük a mérkőzést.

Kocsis Dominik: - Nekem az a legfontosabb, hogy tudtam segíteni a csapatnak, persze annak is örülök, hogy megszereztem az első diósgyőri gólomat.

- Hogyan emlékeztek a saját gólotokra?

Szatmári Csaba: - A mérkőzés során több helyzet is adódott előttem. Először fejjel veszélyeztettem, sajnos a az ötösön belül egy társról kifelé pattant a labda. Eddigi pályafutásom során a fejesek mellett a kapu előtti kavarodás után szereztem a legtöbb gólom, mint ahogy most is. Mindenekelőtt Szellő (Szeles Tamás - a szerk.) szépen megtalált a tömeg közepén, nekem azt kellett gyorsan eldönteni, hogy egyből kapura teszem, vagy előbb átveszem a labdát, kockáztatva ezzel azt, hogy elpattan, viszont a megszelídített labdát könnyebb a hálóba lőni. Jól sikerült a labdakezelés, ezt követően csak arra figyeltem, nehogy eltaláljam a kapust, mert tudtam, olyan közel vagyok, hogy védeni úgysincs esélye, ezért lőttem a léc alá.

Kocsis Dominik: - Amikor terület nyílik előttünk, akkor egészen jól végig tudjuk vinni a kontrákat, az ellenfél szöglete után szereztük a második gólt Tiszakécskén és a Haladás ellen is. Hétfő este Norbi (Könyves Norbert - a szerk.) tökéletes ütemben passzolta elém a labdát, amit eltoltam a kapus mellett, majd begurítottam a kapuba. Igor (Igor Bogdanović másodedző - a szerk.) tanácsolta éppen a közelmúltban, hogy az ilyen helyzetekben ne görcsöljek, hanem hozzak egy jónak tűnő döntést, és akkor idővel egyre több jó döntés születik majd. Megfogadtam a tanácsát, mert érdemes rá hallgatni, a pályafutása alatt azért lőtt néhány gólt.

- Milyen volt a találkozó?

Szatmári Csaba: - Az első perctől az utolsóig kézben tartottuk a mérkőzést. Egy olyan csapattal találkoztunk, amelyik tudta, hogy mit akar. Már a saját kapunk előterében próbáltak letámadni, de amikor kipasszoltuk őket, akkor mi gyakoroltunk nyomást a kapujukra, és már az első gól előtt is több helyzetet alakítottunk ki. A jövőben arra kell törekednünk, hogy ne csak kialakítsuk ezeket a helyzeteket, hanem minél többet értékesítsünk közülük. A csapat helytállt, sokat birtokoltuk a labdát. A helyzetkihasználás mellett egyedül a kiállítás után elszórt labdák miatt érhet minket kritika, akkor jött ki az elmúlt hét sorozatterhelése. Gyorsan túllendültünk ezen, és akkor már nem volt kérdéses a három pont sorsa.

Kocsis Dominik: - El kell ismerni, hogy a jogos kiállítás megkönnyítette a dolgunkat. Így sem volt egyszerű, de létszámfölényben jobban tudtunk támadni. A három pont megszerzése a legfontosabb, ezzel ott vagyunk közvetlenül a két éllovas mögött. 

- Vasárnap másodszor játszik a Szentlőrinc ellen a DVTK ebben az idényben, először a Magyar Kupában találkozott a két csapat és a DVTK jutott tovább. Most mit vártok a találkozótól?

Szatmári Csaba: Nem lehet összehasonlítani a bajnoki és a kupameccset, ezért nem szabad a szeptemberi meccsből sem kiindulni. A biztos, nem vár könnyű mérkőzés ránk, ám, ha ugyanolyan odafigyeléssel játszunk, mint a legutóbbi három meccsen, akkor nem lehet gond. A Haladás elleni győzelem értékét tudnánk egy újabb idegenbeli sikerrel növelni. Az pedig csak a hab a tortán, ha a többi eredmény is úgy alakul, hogy tabellán is előre tudunk lépni. 

Kocsis Dominik: - Számomra most a DVTK sikere mellett az a legfontosabb, hogy minél több időt töltsek a pályán. Úgy érzem, a csapattársak egyre jobban bíznak bennem, és remélem, hogy sikerült a Mestert meggyőzni, és a következő mérkőzésen még több játéklehetőséget kapok, amit egy újabb góllal sikerül meghálálni. Minden edzésen azért dolgozom, hogy bebizonyítsam, a kezdőcsapatban a helyem, mint a Szeged és a Tiszakécske ellen. A mérkőzéseken pedig igyekszek minél többet játékban lenni, mutatni magam, és ha megkapom a labdát, akkor a veszélyeztetni a kaput, vagy helyzetbe hozni a társakat.
Egy vasárnapi győzelemmel és a többi kedvező eredménnyel felléphetünk a dobogóra, utána jöhet a feljutó hely, de az én személyes célom a bajnokság végén az első hely.