Beharangozó 2021. november 6., szombat

"Negyedszerre is győzni szeretnénk"

Vasárnap déli egy órától Kaposvárott játszik a DVTK a Szentlőrinc ellen a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

"Negyedszerre is győzni szeretnénk"


Három győztes bajnokit követően utazik a DVTK Kaposvárra. Az biztos, hogy jó dolog, de szükséges-e sorozatot építeni? - kérdeztük bevezetésként.

- Negyedszerre is győzni szeretnénk, de nem sorozatban gondolkodunk, hanem mindig a következő mérkőzést akarjuk megnyerni, akárhány győztes találkozó is áll előtte - válaszolt a felvetésre Kondás Elemér. - A végén úgyis a pontok száma dönti el a feljutást, nem pedig az, hogy ki milyen szériákat épített.

Gyarló emberi tulajdonság, hogy a jól elvégzett munka után hajlandó hátradőlni. A DVTK-nak egy újabb győztes rangadó után kell felpörögni.

- Ezeket az ingadozásokat kell kiküszöbölni, ugyanolyan jó teljesítményt várok a csapattól itthon és idegenben, az élmezőny tagjai és a többi csapat ellen is - osztotta meg a sportszakember.

A bajnokság elején többször váltott játékrendszert a DVTK, és a kezdőcsapat is hétről hétre változott. Az utóbbi három bajnokin azonban állandósult a 3-5-2-es felállás, ahol a kapuba, a védősorba és a középpályára rendre ugyanazok a nevek kerültek, egyedül a csatárok személye változott.

- Valójában szeretem az állandóságot - árulta el Kondás Elemér -, még akkor is, ha most új csapatot kellett építeni, ami miatt több variációt is kipróbáltunk, és az is fontos, hogy tűzben tartsuk az egész keretet. Az utóbbi mérkőzéseken a betegségek és a sérülések miatt kevesebbet tudtam rotálni, ám eredményesen szerepelt a csapat, így most sem áll szándékomban változtatni. De bánjunk óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert az élet nagy rendező!

Akkor már most írhatjuk a Szentlőrinc elleni kezdőt? Póser - Szeles, Hegedűs J., Szatmári….

- Ez a csapat jelenleg működőképes, és nagyon fontos, hogy akik a kispadról szálltak be, azok is hozzá tudtak tenni a teljesítményhez. Az egy dolog, hogy vasárnap melyik 11 játékos kezdi a mérkőzést, de csak a cserékkel együtt lehetünk sikeresek, sőt én nem is 11+5 játékosban, hanem a teljes keretben gondolkodok - szögezte le.

Ahogy szóba került, az elmúlt hetekben többen is betegséggel, sérüléssel bajlódtak.

- Bárdos Bence már hétfőn visszatért a meccskeretbe, és hét közben is teljes értékű munkát végzett - tájékoztatott a vezetőedző. - Rajta kívül meggyógyult minden betegünk, de még csak mostanában kezdték el az edzéseket, ezért Kaposvárott nem számíthatunk rájuk, mert annak nem látom az értelmét, hogy valaki ilyen állapotban leüljön a kispadra. A sérülteket, sérülés utáni rehabilitációt végzőket is beleszámolva Branislav Danilović, Hornyák Marcell, Makrai Gábor, Orosz Donát, Polgár Kristóf, Szűcs Kornél, Zsolnai Richárd nem utazik el velünk.

A vendéglátó szentlőrinci csapat az előző bajnokságban végig a kiesés ellen küzdött, idén viszont kiválóan teljesít. Mivel Kaposvárott játsszák a hazai mérkőzéseiket, érthető módon idegenben több pontot gyűjtöttek, de “otthon” is veretlenek (1 győzelem, 4 döntetlen) Ugyanakkor a DVTK a Magyar Kupában búcsúztatta őket.

- Egyáltalán nem lesz könnyű a vasárnapi mérkőzés, nem szabad az egymás elleni kupamérkőzésből sem kiindulni - hívta fel a figyelmet. - Most idegenben játszunk, várhatóan mindkét csapat más összeállításban lép pályára, de ettől függetlenül is minden mérkőzés más, ahogy mondani szokás. A Szentlőrinc egységes, masszív csapat, a keretükben több élvonalbeli rutinnal rendelkező labdarúgót találunk, és a reményteljes fiatalokról se feledkezzünk meg. Igyekeztünk alaposan feltérképezni őket, az erősségek mellett láttunk olyan pontokat, ahol verhetőek, de a találkozót majd az dönti el, hogy a pályán ki tudjuk-e használni ezt.

Az előző heti győzelmének köszönhetően a DVTK két pontra felzárkózott a Haladás, és háromra a KTE mögé, de a Vasas is csak négy pont előnnyel vezeti a bajnokságot.

- Azért dolgozunk keményen minden edzésen és a mérkőzéseken, hogy a tabella élére kerüljünk - mondta Kondás Elemér -, amihez kiváló motivációt jelent, hogy újabb három ponttal és az eredmények számunkra kedvező alakulásával akár a dobogóra is felléphetünk ezen a hétvégén.