Beharangozó 2021. november 9., kedd

A töretlen folytatásban bízva

Molnár Gábor ötödik, Horváth Zoltán negyedik gólját szerezte ebben a bajnokságban, ami ezúttal három pontot ért a DVTK-nak a Szentlőrinc ellen. A két gólszerzővel beszélgettünk.

A töretlen folytatásban bízva


- Mind a ketten kívülről könnyűnek tűnő gólt szereztetek, hiszen közelről, gyakorlatilag üres kapuba kellett betalálni, de a futballtörténelem számtalan hasonló esetet ismer, amikor kimaradtak ezek a ziccerek. Hogy emlékeztek vissza a találatotokra?
Molnár Gábor: - Várjunk csak, kezdjük az elején! Előbb birtokba kellett venni a labdát, mert Szacsa hosszú ívelése után Eper (Szatmári Csaba és Eperjesi Gábor - a szerk.) vívott a védővel fejpárbajt, és két hazai is érkezett a lecsorgóra. Amikor lefordultam róluk, akkor kidobtam a bal szélre a labdát, és elindultam a kapu felé. Rágyorsítottam, és amikor láttam, hogy Doma (Kocsis Dominik - a szerk.) megveri a védőjét, beléptem középre, az üres területre. Jól érkezett a beadás, nekem csak fel kellett ugrani, és utána a levegőből a léc alá belsőzni.


Horváth Zoltán: - Mindig arra vágyom, hogy csak a gólvonalról kelljen bepasszolni a labdát az üres kapuba, és most majdnem így is történt. Mégsem volt pofonegyszerű a gólszerzés, mert váratlanul került elém a labda. Boki beadása után Norbi (Bokros Szilárd és Könyves Norbert - a szerk.) megcsúsztatta, és egy védő testéről a kapu felé pattant a labda, én pedig már emeltem a kezem örömömben, mert biztos voltam benne, hogy becsorog a bal alsó sarokba. A hazai kapus hatalmas bravúrral mégis védett, ám szerencsére éppen elém ütötte azt, én pedig tudatosan felfelé lőttem, hiszen előttem feküdt a kapus.

- Milyen volt a mérkőzés?
Molnár Gábor: - A pálya minősége alaposan megnehezítette mindkét csapat dolgát, nem véletlenül ívelgettek a hazaiak. Pénteken bajnokit játszott rajta a Kaposvári Rákóczi, és ugyan nem voltak göröngyök, de az eső miatt mély volt a talaj, és csúszott is.
Horváth Zoltán: - Egy masszív Szentlőrinccel találkoztunk, jót tett nekünk, hogy az első félidőben vezetést szereztünk. A szünet után találtak egy gólt, és az előző fordulókhoz képest nagy változás, hogy nem kezdtünk el kapkodni, hanem ugyanúgy építettük a támadásokat, aminek a végén meglett az eredménye.

- Zoli! Két gól a kupában, egy-egy gól a két egymást követő idegenbeli bajnokin. Mondhatjuk, hogy most vagy a legjobb formában?
Horváth Zoltán: - Ha a statisztikát nézzük, akkor igen. Szeretném ezt a formát tartani … mondjuk …. legalább … a szezon végéig (nevet - a szerk.).

- A válogatott mérkőzések miatt szünetel a Merkantil Bank Liga immár harmadszor ebben a szezonban. Az első szünetre a Nyíregyháza elleni győzelemmel az 5. helyről (az éllovastól 3 pont hátrányban), a másodikra pedig a Szeged elleni vereséggel a 7. helyről (8 pont hátrányban az első helyezettől) vonult a DVTK, jelenleg pedig a 3. helyen áll a csapat, mindössze 2 pontra az elsőtől. Akkor most jól jön ez a pihenő, vagy nem?
Molnár Gábor: -  Is-is.
Horváth Zoltán: - Egyetértek, egy rossz sorozat után jól esik megállni egy kicsit, mert akkor néhány nap alatt át lehet gondolni mindent, és kitalálni, hogy mit kell másként, jobban csinálni. Ugyanakkor mindig ki lehet használni egy plusz hetet, most legalább utolérhetik magukat azok, akik az elmúlt hetekben sérüléssel, betegséggel bajlódtak.
Ezúttal viszont úgy érzem, négy győztes meccsel a hátunk mögött nem jön jókor a szünet. Ha választani kellett volna a szabad hétvége, vagy egy újabb, hosszú utazással megspékelt bajnoki között, akkor most mindenképpen az utóbbira szavaztam volna. De bízom benne, töretlen lendülettel folytatjuk a következő hétvégén a Budaörs ellen.