Beharangozó 2021. november 21., vasárnap

DVTK - Budaörs 5-0 (3-0)

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a DVTK a Budaörs ellen, és az első félórát követően köszönetet mondhattak a vendégek azért, hogy csak ekkora lett a különbség. Dejan Karan fejjel, Könyves Norbert közelről, Molnár Gábor szabadrúgásból volt eredményes. A fordulás után a DVTK ott folytatta, hol abbahagyta, Horváth Zoltán, majd ismét Könyves Norbert növelte a különbséget. A folytatásban is inkább a vendégek kapuja forgott veszélyben, de újabb gól már nem esett, az 5-0 is az idei legnagyobb különbségű győzelem.

DVTK - Budaörs 5-0 (3-0)


Merkantil Bank Liga 16. forduló

Diósgyőri VTK - Budaörsi SC 5-0 (3-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1421 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
DVTK: Póser - Hegedűs J., Karan, Szatmári Cs. - Eperjesi, Oláh B., Zsemlye, Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
BSC: Tóth G. - Tóth K., Kékesi, Gyurácz, Pintér D. - Molnár Cs., Bognár D., Lengyel B., Sajbán Mi.- Horváth R., Balázs Zs. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Csere: Molnár G. helyett Zsolnai a 46., Horváth Z. helyett Németh Má., Karan helyett Bertus, Zsemlye helyett Kocsis D. mind az 56., Bognár D. helyett Kapronczai, Pintér D. helyett Halmai Á. és Horváth R. helyett Vankó mind az 59., Balázs Zs. helyett Gula a 64., Kocsis D. helyett Kispál és Tóth K. helyett Menyhárt A. a 73. percben.
Sárga lap: Molnár G. a 37., Tóth G. a 45+1., Hegedűs J. a 45+1., Molnár Cs. a 81. percben.
Gólszerző: Karan (1-0) a 30., Könyves (2-0) a 45., Molnár G. (3-0) a 45+3., Horváth Z. (4-0) a 46., Könyves (5-0) a 49. percben.


Kulcspillanatok

30. perc: Diósgyőri szöglet balról, Könyves beadását a hosszú oldalon a legmagasabbra ugró Dejan Karan bólintotta a kapu bal oldalába, közvetlenül a kapufa mellé, 1-0

45. perc: Egy gyorsan elvégzett bedobást követően a 16-os vonalán Horváth közdött emberével, de Molnár nevető harmadikként elsodorta  a labdát. Éles szögből leadott lövését Tóth bravúrral védte, de a labda középre perdül az érkező Könyves Norbert elé, aki közelről a hálóba kotorta, 2-0

45+3. perc: A középkezdést követően át sem ment a diósgyőri térfélre a labda, amikor sárga lapot kapott Tóth Gábor, mert utolsó emberként elütötte egy hazagurításra lecsapó, és azzal elhúzó Könyvest a 16-os előterében. Talán azt mérlegelte a játékvezető, hogy kifelé cselezett a diósgyőri 42-es, de ha befutja a labdát, akkor csak az üres kapuba kellett volna gurítania. Mindenesetre méltó elégtételt vett a DVTK az elmaradt piros lap miatt. Molnár Gábor állt az alapvonaltól 17 méterre, de jócskán jobbra letett labda mögé, és a hosszú oldali alsó sarokba bombázott, 3-0

46. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Zsolnai beadását az ötös előteréből Horváth Zoltán a hálóba kotorta, 4-0

49. perc: Eperjesi beadását Tóth kapus Horváth lába elől még kitenyerelte, de éppen Könyves Norbert elé, aki 9 méterről kapásból, nagy erővel a hálóba bombázott, 5-0

Edzői értékelések

Kondás Elemér: -  Fontos győzelmet arattunk, bár nem kezdtük valami jól a találkozót, mert az elején pontatlanok voltunk, és eladogattuk a labdát. Idegesen feszülten játszott a csapat, mert tudta, mi a tét. Viszont az első gól megnyugtatta a csapatot, onnan kezdve nyugodtabban játszottunk, tudtunk piroshoz is passzolni, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki. 
Nagy különbségű győzelmet arattunk, így még arra is tudtunk figyelni, hogy néhány játékost le tudjunk cserélni. Molnár Gábor szeretett volna a pályán maradni, és újabb gólokat lőni. Az orvosi stáb javaslatára azonban eleve úgy készültünk a mérkőzésre, hogy elővigyázatosságból maximum egy félidőt játszik, mert a Szolnok elleni felkészülési meccsen fájdalmat érzett a vádlijában, és hét közben is kevesebbet edzett. Kocsis Dominik cseréje viszont kényszerű volt, zsibbadt a bokája, bízom benne, nem komoly a baj. 
Szerettem volna, ha még több gólt lövünk, ám kissé pontatlanok voltunk, a helyzeteink felét lőttük csak be.
Nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt, mert így közelítünk ahhoz az aránypárhoz, amihez szeretnénk. (mérkőzésenként átlagban 2 lőtt és maximum 1 kapott gól - a szerk.) Az utolsó 5 meccsen mindössze 2 gólt kapott a csapat, jelenleg 16 meccsen 16 kapott gólnál járunk, azaz kezdünk alakulni, és még egy kellett volna, hogy meglegyen a 32 találat. A hátsó stabilitás kell a sikerhez, mert elöl megvannak a helyzeteink, kérdés, hogy milyen arányban tudjuk kihasználni. Egyedül Szolnokon nem tudtunk kellő számú helyzetet kialakítani, az összes találkozón megvoltak a gólszerzési lehetőségeink.
Nem sorozatban gondolkodunk, de ötödik siker után egyből felléptünk a második helyre. Szeretnénk tovább haladni ezen az úton, és tovább folytatni ezt a szériát.

Gabala Krisztián: -  Nagyon nehéz mit mondani, mert az első harminc percben jól játszottunk, megleptük a DVTK-t, nem tudtak mit kezdeni a presszingünkkel. Ilyen a futball, egy rögzített játékhelyzet után felborult az egész terv. Utána elkezdtünk kapkodni, és az első félidő utolsó tíz percében eldőlt a találkozó.
A szünetben azt mondtam, hogy a gondoljunk a jövőben, például úgy cseréltem hogy már a szerdai mérkőzésre gondoltam.