Beharangozó 2021. november 20., szombat

"Csak a vasárnapi összecsapásra koncentrálunk"

Két hét szünet után folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a DVTK labdarúgó csapata a Budaörsöt fogadja vasárnap délután. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

"Csak a vasárnapi összecsapásra koncentrálunk"

Merkantil Bank Liga 16. forduló

2021. november 21., vasárnap
17:00 Diósgyőri VTK - Budaörsi SC

Mindenekelőtt arra voltunk kíváncsiak, mivel telt az elmúlt két hét, mire sikerült felhasználni a bajnoki szünetet?

- Az elmúlt két hétben próbáltuk azokat a játékelemeket gyakorolni, amelyek eddig működtek és igyekeztünk a hibákat kijavítani - kezdte Kondás Elemér. - Bár vannak még betegeink és sérültjeink, de örömteli, hogy már sokkal nagyobb létszámban tudunk edzeni. Fontos, hogy tértek vissza játékosok, ezzel is bővül a variációs repertoárunk. A szünet után arra készülünk, hogy újabb győzelmet arassunk. Messze még a bajnokság vége, a céljaink eléréséhez gyűjtögetni kell a pontokat szaporán. Még ebben az évben is öt meccs vár ránk, de még ennyire sem tekintünk előre, csak a vasárnapi összecsapásra koncentrálunk.

A többi eredménytől függetlenül a DVTK egy győzelemmel jó eséllyel feljutó helyre lép (amennyiben a Vasas és a Haladás döntetlent játszik, és a KTE nem nyer több góllal, mint a DVTK, akkor akár az élre is ugorhat). Lesz-e közös meccsnézés 12:30-tól, vagy éppen ellenkezőleg, teljesen kizárják a többi mérkőzést?

- Nekünk a saját találkozónkra kell koncentrálunk, azzal kell foglalkozunk, nem a riválisainkkal. Nem terveztünk meccsnézést, 12:30-tól közös ebédünk lesz. Természetesen a mai világban nem tilthatjuk meg, hogy a játékosok kövessék a többi meccs alakulását, de én azt mondom, hogy először játsszuk le a Budaörs ellen a mérkőzést, és majd a mi mérkőzésünk után nézzük meg a többi eredményt.

Milyen csapat a Budaörs? Otthon 7 meccsen 5, idegenben 8 meccsen 10 pontot szereztek (ugyanakkor kikaptak a Haladás és a Nyíregyháza vendégeként is)

- Az eredményekből is látszik, a Merkantil Bank Ligában nincs lefutott mérkőzés. A Budaörs egy veszélyes csapat. Vannak nekik is tapasztalt, rutinos labdarúgóik, akik tudnak futballozni, de ebben nincs újdonság, bármelyik csapatról elmondható. Feltérképeztük a zöld-fehéreket, felkészültünk a mérkőzésre, hogy a pályán ki tudjuk használni a játékukra jellemző hibákat. Minden mérkőzés rejt magában veszélyt, viszont mi minden csapat ellen úgy készülünk, hogy ne érjen bennünket meglepetés.

Hogyan lehet átmenteni az elmúlt hetek lendületét a Budaörs elleni találkozóra?

- Úgy, hogy próbáltuk megtartani ugyanazt a ritmust edzéseken is és az edzőmérkőzésen is. Jó képet mutatott a csapat a Szolnok ellen, kombinatívan játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, a koncentrációval volt probléma. Erre kell figyelni most hétvégén. Meggyőződésem, hogy fogunk kialakítani helyzeteket, bár a Budaörs egy masszív csapat. A ziccereknél sokkal jobban kell koncentrálunk. Hazai környezetben a saját közönségünk előtt támadni kell, helyzeteket kialakítani, gólokat lőni, és akkor nem marad el a siker sem.

Sorra térnek vissza a sérültek, betegek, már a múlt pénteki felkészülési meccsen is pályára lépett Zsolnai Richárd és Makrai Gábor. Kire nem számíthatunk vasárnap?

- A mai állás szerint betegség vagy sérülés miatt Branislav Danilović, Orosz Donát, Polgár Kristóf és Szűcs Kornél nem állhat a rendelkezésünkre. Molnár Gábornak volt egy kisebb sérülése, egyelőre kérdéses a játéka. Rajtuk kívül a csapat minden tagja hadra fogható - zárta a DVTK vezetőedzője.

A mérkőzés Marosréti Ervin kommentálása mellett a DVTK YouTube csatornáján is megtekinthető: