Beharangozó 2021. november 23., kedd

"Nem szabad megelégedetté válni"

Egymás után aratott öt győzelemmel a háta mögött utazik a DVTK Soroksárra a hétközi fordulóban. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

"Nem szabad megelégedetté válni"


Ismét vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban következnek a mérkőzések. Rutinos edzőként sok tapasztalata van, de a mostani DVTK-ra szabva tapasztalt-e új dolgot a DVTK vezetőedzője? - érdeklődtünk elsőként.

- Az ember folyamatosan újabb tapasztalatokat gyűjt, a labdarúgás különben sem gyógyítás, itt nem létezik olyan gyógyszer, ami az adott helyzetben biztosan használ - mondta Kondás Elemér. - Amikor ilyen sűrűn követik egymást a találkozók, akkor a regenerációra kerül a legnagyobb hangsúly, az a legfontosabb, hogy a labdarúgókat megfelelő állapotba hozzuk. A keddi edzés pedig a Soroksár elleni taktika gyakorlásáról szólt.

A rövid felkészülés során segítséget jelent, hogy most kevesebb hibát kell javítani?

- Egy nagy különbségű győzelem mindig azt mutatja, hogy kevesebb hibát követett el a csapat, de ne feledkezzünk el az első húsz percről, amikor nehezen találtuk a fonalat. Ezen javítani kell, hogy Soroksáron is győzni tudjunk.    

A korábbi “hármasugrásokból” nem mindig jól jött ki a DVTK. Először két döntetlen és egy vereség (Siófok, KTE, Szolnok), másodszor egy döntetlen és egy győzelem, majd kupatovábbjutás (ETO, Nyíregyháza, Szentlőrinc), végül ismét két döntetlen és egy vereség következett (Békéscsaba, III. Kerület, Szeged).

- Most eleve győzelemmel vágunk neki a másik két mérkőzésnek, ami lökést adhat, és bízom benne, a folytatás is hasonlóan sikeres lesz, mert szükségünk van a pontokra a céljaink eléréséhez.

Adja magát a kérdés, mi a szerdai siker receptje?

- Ezúttal is arra törekszünk, hogy minél többet támadjunk, helyzeteket alakítsunk ki, és gólokat lőjünk, mert így tudunk eredményesek lenni - válaszolt. - Nem csak a gólszerző, de a teljes csapat önbizalmának jót tesznek a gólok, ám a Budaörs elleni sikert követően sem szabad megelégedetté válni, mert a következő meccsen is ugyanannyit, ha nem többet kell tenni az újabb találatokért.

A Budaörs ellen a legek mérkőzését játszotta a DVTK, a legtöbb gólt lőtte a csapat és a legnagyobb különbségű győzelmet aratta, minek eredményeként a mezőnyben a legtöbb gólt szerezte.

- Pont ezzel nem szabad már foglalkozni! - hűtötte le a kedélyeket a vezetőedző. - Minden mérkőzés más, szerdán elölről kezdünk mindent, ahol nem jelent előnyt a néhány nappal korábbi jó játék, ugyanúgy meg kell küzdeni a sikerért.

Összeállt a kezdőcsapat, az októberi válogatott szünetet követően csak apró, többnyire kényszerű módosítások történtek a névsorban. Jelenleg sérülés, a sérülést, műtétet követő rehabilitáció miatt Branislav Danilović, Orosz Donát, Polgár Kristóf, Szeles Tamás és Szűcs Kornél nem léphet pályára, valamint a vasárnap rúgás miatt lecserélt Kocsis Dominik játéka kérdéses.

- Sűrű a program és hosszú a bajnokság, ezért nem csak 11 játékosban gondolkodunk, hanem teljes keretben - árulta el a sportszakember. - Igyekszünk mindenkinek lehetőséget adni, mert mindenki egyformán fontos. Aki nem kezd, az csereként beállva is fontos szerepet játszhat, az a lényeg, amikor pályára lép, akkor adja ki magából a maximumot.

A Soroksár hullámzó teljesítményt nyújt, például legyőzték az akkor még veretlen Haladást, ugyanakkor hazai pályán kaptak ki a Budaörstől.

- Erre is értettem, amikor azt mondtam, minden mérkőzés más. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk extra motivációval vetik bele magukat a küzdelembe. Náluk játszik a gólerős Lovrencsics Balázs és Lőrinczy Attila, de a többi csapatrészben is található olyan labdarúgó, aki játszott már magasabb osztályban. És ne felejtsük el, mai ellenfelünk az FTC fiókcsapataként több tehetséges fiatalt is kölcsönkapott erre az idényre.

Kétségtelenül lendületben van a DVTK, meg lehet verni a Soroksárt lendületből?

- A lendület önmagában kevés, minden mérkőzésbe bele kell tenni a munkát, kell az a plusz, amivel le tudjuk győzni az ellenfelet. Nincs ez másként ezúttal sem - mutatott utat Kondás Elemér.

A találkozóról élőképes közvetítést adunk Marosréti Ervin kommentálásával.