Beharangozó 2021. december 5., vasárnap

BMTE - DVTK 0-1 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában Budafokon játszott a DVTK. Az első félidőben a gól nem esett, csak kapufáig jutott a Diósgyőr. A szünet után is a DVTK kezdeményezett, aminek a 70. percben lett meg az eredménye, Horváth Zoltán szerezte meg - mint később kiderült - a győztes gólt. A Budafokra ellátogató rengeteg vendégszurkoló a mérkőzés végén vastapssal köszönte meg a győzelmet.

BMTE - DVTK 0-1 (0-0)


Merkantil Bank Liga 19. forduló

Budafoki MTE - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Budapest, Budaok, Promontor utcai Stadion, 350 néző. Játékvezető: Szigetvári Márk (Becséri Gergely, Aradi József).
BMTE: Horváth A. - Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kotula M. - Filkor, Soltész I. - Ihrig-Farkas, Adorján K., László D.  - Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Kispál, Zsolnai, Oláh B., Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Kispál helyett Kocsis D. a 46., László D. helyett Szabó M. és Filkor helyett Zuigéber a 69., Horváth Z. helyett Németh Má. a 80., Molnár G. helyett Szűcs K. a 88. percben.
Sárga lap: László D. az 56., Kocsis D. a 84., Csizmadia Csaba a 90+2. percben.
Gólszerző: Horváth Z. (0-1) a 70. percben.


Kulcspillanatok

70. perc: Zsolnai bedaását Horváth Z. elől eltenyerelte Horváth A. éppen a hosszún érkező Molnár elé, aki ívesen kapura fejelt, majd a keresztlécről visszapattanó labdát Horváth Zoltán közelről a hálóba lőtte, 0-1

Edzői értékelések

Csizmadia Csaba: - Egy jó mérkőzést láttak a tévénézők és azok a szurkolók is, akik kilátogattak Budafokra. Az elején rögtön két lehetőséget alakítottunk ki, majd a DVTK feljavult, ránk erőltették az akaratukat, jobban akarták a második labdák megszerzését. A DVTK két óriási helyzetet alakított ki, de kimaradtak. Így is és úgy is alakulhatott volna a mérkőzés, reálisan jobb lett volna a döntetlen. Végül a DVTK úgy rúgott gólt, hogy nem is volt igazi helyzet. Ennyivel jobb csapat nálunk a DVTK.

Kondás Elemér: - Annak ellenére, hogy 1-0-ra nyertünk, magabiztos győzelmet arattunk.  A kezdeti nehézségek után jól játszott a csapat, sok helyzetet alakítottunk ki, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Az első félidőben szerkezetet  váltottunk, mert nem működött a játék. De eleve úgy állt össze a csapat, hogy csak fel kellett tolni Kispál Tamást, és máris jobban működött minden. A csapat jól alkalmazkodott a körülményekhez, szép támadásokat vezettünk. A helyzetek megvoltak, ám az első félidőben még üres kapuba sem tudtunk betalálni, ezért volt nagyon fontos Horváth Zoltán találata. Ma egy gólt sikerült lőni, ami elég volt a nagyon fontos győzelemhez.