Beharangozó 2021. augusztus 12., csütörtök

"Diósgyőrben meg kell remegnie az ellenfelek lábának"

Hétvégén megkezdődnek a Simple Női Liga küzdelmei. A DVTK férfi csapatához hasonlóan a női gárda is jelentős átalakuláson ment keresztül. Több lesz a helyi játékos és a rutint képviselő tapasztaltabbak mellett fiatal magyar labdarúgókkal is erősödött a keret. A Diósgyőr szombaton 11 órától fogadja az élvonalba frissen feljutó Soroksárt. Az első forduló előtt Bém Gáborral, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

"Diósgyőrben meg kell remegnie az ellenfelek lábának"

Simple Női Liga 1. forduló

2021. augusztus 14., szombat
11:00 DVTK - Soroksár SC

Jegyinfó és helyszín

A mérkőzésnek a DVTK Edzőközpont ad otthont, a belépés ingyenes, de a találkozó 18 év fölött csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Kérjük szurkolóinkat, a belépéskor mutassák fel védettségi igazolványukat és egy személyi azonosításra alkalmas okmányt (személyi igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél) a biztonsági szolgálat munkatársának! A 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi igazolvány nélkül is szurkolhatnak.

- Nagy volt a jövés-menés nyáron. Úgy sikerült a keret átalakítása és megerősítése, ahogy eltervezted?

- Ádám Anna és Schildkraut Fruzsina mellé leigazoltuk Böröcz Bettinát, kapus poszton így rendben vagyunk. Rajtuk kívül jelenleg van 17 mezőnyjátékosunk. Az egyik legnagyobb erősítésnek azt tartom, hogy több játékosunk is hazatért, vannak, akik itt nevelkedtek, és olyanok is, akik korábban már magukra öltötték a DVTK címeres mezét. André Antónia, Balázs Csilla, Boros Kinga és Jáhn Klaudia is tudja, mit jelent diósgyőrinek lenni. Lovász Emmát a Puskás Akadémiából igazoltuk le, ő egy emődi hölgy, aki így szintén visszatért Borsodba. Üzenet értékűnek tartom, hogy egy a korábbi magyar válogatott labdarúgó minket választott, Krisztin Sára tíz év után játszik újra Magyarországon, nagy erőssége lesz a csapatnak. Rajtuk kívül Mikó Erika és Sain Anna is minket erősít a következő szezonban. Előbbi a Soroksártól, utóbbi az MTK-ból érkezett. Mindketten fiatal, tehetséges labdarúgók.

- Várható még érkező augusztus 31-ig?

- Nincs még készen a keretünk. Van még néhány labdarúgó, akiket figyelünk, szeretnénk még erősíteni.

- Az előző évekhez képest jelentős változás, hogy ha egy női élvonalbeli klub meg szeretne felelni az MLSZ pénzügyi elosztási szabályainak, akkor csak négy külföldi lehet egyszerre a pályán. Milyen hatással van ez a DVTK-ra?

- Bár a tavalyi évhez képest jelentésen csökkent a külföldi játékosok száma, jelenleg is van hét külföldi labdarúgónk, akik mindannyian meghatározó játékosai a csapatnak. Biljana Bradić, Hanna Barker, Maria Palama, Bianca Sandu és Chrysanthi Voila egyértelműen légiósnak számítanak, de a mai napon még Balázs Csilla és Nagy Melinda sem rendelkezik magyar útlevéllel. Csilla és Melinda honosítása folyamatban van, hiszen mindketten magyar nemzetiségűek. A kérdés az, hogy mikorra sikerül a papírmunkát elvégezni, az MLSZ szabályai szerint ugyanis addig ők is légiósnak számítanak. Bízom benne, hogy erre minél hamarabb sor kerül. Nagy Melinda mellett érkezett még egy erdélyi lány Székelyudvarhelyről, Geréd Erikának hívják, román válogatott, de van magyar állampolgársága is. Egyébként a klubok azt kérték, hogy mivel tavaly nem volt ilyen szabályozás, hadd legyen ez a szám négy helyett hat, de a döntéshozók ezt sajnos nem vették figyelembe. Nem szerencsés, hogy a bajnokság előtt két hónappal írnak át egy meglévő versenykiírást.

- Milyen Diósgyőrre számíthatnak a szurkolók?

- Azt szeretném, ha az a fajta mentalitás, ami diósgyőriként engem is jellemez, átragadna a lányokra és az a játék, amit szeretnék látni, meccsről-meccsre jobban működne. Igenis Diósgyőrben meg kell remegnie az ellenfelek lábának, mindegy, hogy a Soroksárról vagy az MTK-ról van szó. A meccs első percétől éreztetni kell a vendégcsapattal, hogy itt nem szerezhetnek pontot. Biztosan lesz olyan mérkőzés, amikor ez nem fog sikerülni, de hosszú távon engem csak az érdekel, hogy azok, akik kijönnek egy mérkőzésünkre, egy percig se unatkozzanak. Szándékosan hoztunk fiatal lányokat, mert gyors játékot akarunk játszani, őket kell összemixelni a rutinos labdarúgóinkkal. Ha ez sikerül, akkor jó csapatunk lesz, de sokat kell még fejlődnünk. Szeretnénk támadó, korszerű futballt bemutatni, magasan védekezni, nyomást gyakorolni az ellenfélre, ehhez keresünk még játékosokat.

- Ha jól értelek, akkor talán nem is baj, hogy a bajnokság két újonc csapatával kezdünk neki az idei pontvadászatnak.

- Azt hittem, hogy hat hét elég lesz arra, hogy megfelelően felkészüljünk, de most úgy néz ki, hogy még időre van szükségünk. Kell még két-három hét, hogy összecsiszolódjunk, így ebből a szempontból tényleg nem panaszkodhatunk a sorsolásra. Ugyanakkor nyugodt is vagyok, hiszen jövő nyártól a mostani 8 helyett 12 csapatos lesz a bajnokság, tehát biztosan nem eshetünk ki (nevet - a szerk.), de ennél azért kicsit komolyabb terveket szövögetünk.

- Szombaton tétmeccsen is bemutatkozik a DVTK jelentősen átalakult női labdarúgó csapata. Mire számítasz a Soroksár ellen?

- Senki ne gondolja azt, hogy könnyű dolgunk lesz, mert az egyik feljutóval játszunk hazai pályán. A Soroksár tavaly megnyerte az NB II. Keleti csoportját, a Puskás Akadémia pedig az NB II. Nyugati csoportját, ezt követte egy rájátszás, amiből a Soroksár jött ki győztesen, így ők egyenes ágon jutottak fel az NB I.-be. A PAFC ezt követően osztályozót játszott az NB I. utolsó előtti helyezettjével, a St. Mihállyal, ők így harcolták ki a legmagasabb osztályban való szereplést. A Soroksár - Puskás Akadémia párharc mindkét mérkőzését személyesen láttam, nagyon jó csapat mind a kettő. Ugyanaz a szisztéma Soroksáron is, mint a férfi futballban, zömében az FTC fiatal labdarúgói játszanak náluk. Hajtós, fiatal csapat, nem lesz könnyű ellenük játszani. Mindemellett nekünk is új csapatot kellett építenünk, és a fent említett külföldi szabálynak is meg kell felelnünk, ami egyelőre okoz némi fejtörést. Várjuk már a meccset és jó lesz szurkolók előtt játszani, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak majd!

- Új csapathoz új csapatkapitány is dukál. Ki viselheti a karszalagot a 2021/2022-es szezonban?

- A csapatkapitány személyéről nálam az öltöző dönt, így megkértem a lányokat, hogy szavazzanak. A legtöbb voksot Biljana Bradić kapta, ő viselheti majd a karszalagot, a segítői Nagy Melinda és Boros Kinga lesznek. A magam részéről örülök a döntésnek, hiszen mindannyian nagyon jó személyiséggel rendelkeznek.

A DVTK női labdarúgó csapatának kerete

Kapusok

Ádám Anna
Böröcz Bettina
Schildkraut Fruzsina

Mezőnyjátékosok

André Antónia
Balázs Csilla
Barker, Hanna
Boros Kinga
Bradić, Biljana (C)
Geréd Erika
Horváth Lili
Jáhn Klaudia
Krisztin Sára
Lovász Emma
Mikó Erika
Nagy Melinda
Palama, Maria
Sain Anna
Sandu, Bianca
Vig Klaudia
Voila, Chrysanthi

A DVTK női labdarúgó csapatának szakmai stábja

Bém Gábor, vezetőedző
Roza László, asszisztens edző
Vadon Lajos, kapusedző
Thür Antal, erőnléti edző
Tucsa Róbert, videoelemző
Kiss Laura, masszőr
Vályi-Nagy Eszter, gyógymasszőr
Hajdu Petra, csapatmenedzser

Simple Női Liga 2021/2022

1. forduló

2021. augusztus 14., szombat
11:00 DVTK - Soroksár SC

2. forduló

2021. augusztus 21., szombat
16:00 Puskás Akadémia FC - DVTK

3. forduló

2021. augusztus 28., szombat
16:00 DVTK - ETO FC Győr

4. forduló

2021. szeptember 4., szombat
16:00 Haladás Viktória FC - DVTK

5. forduló

2021. szeptember 11., szombat
16:00 DVTK - Astra-HFC Üllő

6. forduló

2021. szeptember 25., szombat
14:00 DVTK - MTK Hungária FC

7. forduló

2021. október 2., szombat
14:00 FTC - DVTK

8. forduló

2021. október 16., szombat
Soroksár SC - DVTK

9. forduló

2021. október 30., szombat
14:00 DVTK - Puskás Akadémia FC

10. forduló

2021. november 6., szombat
13:00 ETO FC Győr - DVTK

11. forduló

2021. november 13., szombat
14:00 DVTK - Haladás Viktória FC

12. forduló

2021. november 21., vasárnap
13:00 Astra HFC-Üllő - DVTK

13. forduló

2022. március 19., szombat
MTK Hungária FC - DVTK

14. forduló

2022. március 26., szombat
DVTK - FTC

15. forduló

2022. április 2., szombat
DVTK - Soroksár SC

16. forduló

2022. április 16., szombat
Puskás Akadémia FC - DVTK

17. forduló

2022. április 23., szombat
DVTK - ETO FC Győr

18. forduló

2022. április 30., szombat
Haladás Viktória FC - DVTK

19. forduló

2022. május 7., szombat
DVTK - Astra HFC-Üllő

20. forduló

2022. május 14., szombat
DVTK - MTK Hungária FC

21. forduló

2022. május 21., szombat
FTC - DVTK

Egyelőre még nem minden mérkőzés rendelkezik hivatalos kezdési időponttal.