Beharangozó 2022. január 5., szerda

DVTK - Cegléd 85-62

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 15. fordulójában a VBW CEKK Cegléd gárdáját fogadta a DVTK együttese. A piros-fehérek már az első félidőben eldöntötték a bajnoki pontok sorsát, összességében könnyedén és megérdemelten győztek 85-62-re.

DVTK - Cegléd 85-62


A hetek óta sérült Snežana Bogičević mellett ezúttal Leslie Vorpahl és Kiss Angelika játékára sem számíthatott Völgyi Péter vezetőedző. Alig néhány másodpercet kellett várni a mérkőzés első kosarára, majd Szabó Dóra hárompontosára Kányási Veronika válaszolt szintén távolról. A diósgyőriek 7-ese aztán a következő támadást is maga fejezte, mégpedig egy 2+1-es kombinációval (8-3). A DVTK gyorsan játékba lendült, Tót Franka triplája és Kányási könnyű találata hamar időkérésre késztette a vendégek vezetőedzőjét (13-3). Szabó Petra büntetőivel faragott hátrányán a Cegléd, ugyanakkor Kányásira újfent nem figyeltek, aki távoli dobásával tíz pont fölé duzzasztotta a különbséget. Még a negyed felénél sem jártunk, amikor Hayes is aktivizálta magát, ezen kívül a lelátó mögé elguruló meccslabda, és annak megtalálása okozott némi derültséget a lelátón (20-5). A következő periódusban kissé magára talált a Cegléd, és Szabó Fanni vezérletével tíz pont alá jött fel. A Pest megyei csapat lendülete a játékrész végéig kitartott, minek köszönhetően stabilizálni tudta a mérkőzés elején összeszedett hátrányát (26-16).

A második negyed remekül kezdődött, főleg Bacsó Zsófinak köszönhetően, aki előbb egy remek ütemű gólpasszt osztott ki Bernáth Rékának, majd a következő támadás végén maga szerzett gólt. Egy sportszerűtlen hibát Hayes torolt meg két büntetővel, majd folytatódott a Bacsó-show. A DVTK fiatal 23-asa ezúttal két nagyszerű triplával hívta fel magára a figyelmet. Több mint három percet kellett várni a kék-sárgák első kosarára a negyedben, Katona törte meg a jeget (41-18). Bernáth hármasa után időt kértek a vendégek, azonban mit sem változott a játék képe, a DVTK tetszés szerint növelte előnyét, főleg Keyona volt elemében ekkor (53-20). A szünet előtt egy picit magára talált a vendég együttes, két hármasuk is elsüllyedt a hazai gyűrűben, ezen kívül Oláh Fruzsina pályára lépése érdemelt említést (55-28).


Több mint két percet kellett várni az első pontra a záró felvonásban, akkor Szabó Fanni talált be a büntetővonalról, Hayes reagált rá akcióból. Csapkodó volt a játék, Rakita triplája és Keyona 2+1-es akciója érdemel említést (73-52). Kiegyenlített volt a játék, Laufer tempója után időt kért a Diósgyőr (75-56). A timeout különösen Kányásinak tett jót, aki hosszú gólszünete után egy duplát és egy hármast is elsüllyesztett, jóllehet a két dobás között Szabó Dóra is hintett egy hármast jó 8 méterről (80-59).  A mérkőzés végére még Vég-Dudás anna és Márkus Lilla is pályára lépett, a közönség könnyed diósgyőri győzelmet ünnepelhetett (85-62).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 15. forduló

DVTK - VBW CEKK Cegléd 85-62 (26-16, 29-12, 11-18, 19-16)

Miskolc, DVTK Aréna, 474 néző. Játékvezetők: Győrfy Ruben, Szilágyi Bálint, Dr. Oláh Márk.
DVTK: Aho 3/3, Kányási 18/9, Tóth F. 5/3, Hayes 29, Green 5. Csere: Bernáth 15/9, Jovanović 2, Bacsó 8/6, Oláh, Vég-Dudás, Márkusz. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Cegléd: Szabó D. 9/3, Katona 6, Szabó P. 9/3, Szirony 2, Kobolák 2. Csere: Szabó Fanni 11, Holesinská 13/6, Szabó Flóra 2, Rakita 6/6, Laufer 2. Edző: Sandro Orlando.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: Két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben kellően agresszívak voltunk védekezésben, ennek köszönhetően könnyű kosarakat szereztünk, illetve a kinti dobásaink is beestek. A második félidőben kiengedtünk, és az ellenfelünk is remekül küzdött, amiért gratulálok nekik. A tapasztalat az számunkra, hogy negyven percig kell harcolni ahhoz, hogy rangadókat is tudjunk nyerni.

Sandro Orlando: A PINKK elleni mérkőzés után egyből következett ez a DVTK elleni összecsapás, melyről tudtuk, hogy nehéz lesz. A második félidőben, a szünetben megbeszéltek alapján jobban kezdtük a játékrészt, ezért sokkal inkább partnerek tudtunk lenni. Ennek szellemében készülünk a hétvégére.