Beharangozó 2022. január 22., szombat

"Apránként lépegetünk előre"

Holnap újabb hazai összecsapás vár a DVTK kosárlabdázóira. A negyedik januári, DVTK Arénában rendezendő összecsapáson az újonc BKG-PRIMA Szigetszentmiklós érkezik Miskolcra, akiket a piros-fehérek az őszi összecsapáson magabiztos játékkal győztek le. A találkozó előtt Völgyi Péter vezetőedzővel beszélgettünk.

"Apránként lépegetünk előre"


- Hétvégén folytatódhat a győzelmi széria a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós ellen. Milyen várakozásokkal tekintesz a találkozó elé?
- Az újonc csapatról beszélünk, akik három külföldi játékos és Angyal Barbara köré építve a csapatot szépen összeálltak az elmúlt időszakban. Az odavágón nagyarányú, magabiztos győzelmet tudtunk aratni, most azért lehet, hogy ennél nehezebb dolgunk lesz.

- Miért jelent majd nagyobb kihívást a hazai találkozó?
- Zaklatott hetünk van, sok volt a hiányzó az edzéseken, nem tudtuk azt a munkát elvégezni a csapattal, amit elterveztünk. Tóth Frankára betegség miatt holnap nem számíthatok, Keyona Hayes játéka egyenlőre bizonytalan, továbbá fiatal játékosaink diákolimpián szerepelnek. Így elég kevesen vagyunk, de ha fegyelmezett és agresszív lesz a védekezésünk, meg fogjuk tudni nyerni a vasárnapi mérkőzést. 

- Két nyerhető találkozó áll a csapat előtt a Győr elleni hazai rangadót megelőzően. Készülünk már kicsit arra az összecsapásra is?
- Mindig csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk. Kisebb-nagyobb sérülések, betegségek miatt folyamatosan számolnunk kell a hiányzókkal. Ilyen téren - s ez igaz szinte minden csapatra - rendkívül nehéz szezont futunk, folyamatosan nélkülöznünk kell valakit. A lányokra nincs panasz, nagyszerűen állnak a munkához, és apránként lépegetünk előre.

- A győzelmi sorozat mellett van más pozitívum is, hisz Leslie Vorpahl már az előző mérkőzésen is játékra jelentkezett. Teljesen felépült az amerikai irányító?
- Leslie a héten már teljesértékű edzésmunkát végzett. Örülök a visszatérésének, ő az a fajta játékos, aki rengeteget edz, de időre van szüksége, hogy a formáját is visszanyerje. Játékával az irányító poszton tehermentesíteni tudja a védekezésben és támadásban is fontos láncszemnek számító Aho-Kányási párost.