Beharangozó 2022. február 13., vasárnap

"Győzelmet várok a csapattól"

Hosszú kényszerszünetet követően lép pályára újra bajnoki mérkőzésen a DVTK női kosárlabda csapata. Hétfő este a DVTK Arénában fogadja a Szigetszentmiklós gárdáját a diósgyőri alakulat, egyúttal egy kemény sorozat veszi kezdetét a piros-fehérek számára. Völgyi Péterrel, a DVTK vezetőedzőjével beszélgettünk.

"Győzelmet várok a csapattól"


- Az első és legfontosabb kérdés: mindenki egészséges?
- Úgy néz ki jelen pillanatban, hogy a betegségen átesett játékosaink Végh Dudás Annát kivéve, mindenféle komplikáció nélkül meggyógyultak, de sajnos fizikálisan még hetekre van szükség ahhoz, hogy csapatszinten utolérjük magunkat. Anna akkor lett beteg, mikor a többiek felgyógyultak, rá hosszabb kihagyás vár. Csak remélni tudom, hogy ebben a szezonban már nem lesz hasonló problémánk. Nem csak mi, hanem minden csapat küzd a vírussal, kiszámíthatatlanabbá váltak az erőviszonyok, rengeteg a meglepetés, folyamatos újratervezés zajlik. Ki akartuk használni a válogatott szünetet, új taktikai variációkat akartunk begyakorolni, szerettük volna szélesíteni a repertoárt, de mindez így elmaradt. A lehetőségekhez képest a lányok keményen és jól dolgoztak, ez most arra volt elegendő, hogy megközelítsük a szünet előtti állapotunkat. Hogy jelenleg mennyire bírjuk a sorozatterhelést, sajnos kiszámíthatatlan, de a jövő hét választ fog adni.

- Műtétje után hosszabb időre kiesett Keyona Hayes. Hogyan pótolható az ő játéka?
- Csapatszinten kell mindenkinek kicsit többet beletetenni a közösbe, precízebbnek kell lennünk mindkét oldalon és bátran felvállalni a döntéseket a pályán. Keyona megüresedett helyére gőzerővel keressük a megfelelő játékost, sajnos a játékospiac jelenlegi helyzete nem kedvező, egy idén beindított amerikai villámbajnokság - ami a női NBA előszobájának számít - a szabad játékosok nagy százalékát leköti. Ennek ellenére bízom benne, hogy sikerül megerősíteni a csapatot, hiszen az elhalasztott mérkőzésekkel rendkívül sűrű lesz az alapszakasz vége, heti két összecsapás vár ránk a szezon végéig, egy rossz pillanatban elszenvedett kisebb sérülés is okozhat nagy problémát ebben az erőltetett menetben.

- Az újonc Szigetszentmiklós ellen egyszer már magabiztos győzelmet aratott a csapat. Milyen lehet ez az összecsapás?
- Hosszú szünet után lépünk újra pályára, biztosan lesznek hullámvölgyeink és nehéz lesz visszatalálni a ritmusunkhoz. Győzelmet várok a csapattól, de ahogy az ilyen szituációkban általában lenni szokott, nehéz összecsapásra számítok.  

- Hétfőn a Magyar Kupa hetébe lépünk. Fókuszba kerültek már a kupaküzdelmek is?
- Látjuk az előkészületeket, a szervező munkát, kezdünk ráhangolódni a kupadöntőre. Nagyon szeretnénk hazai pályán, saját szurkolóink előtt éremért harcolni, meg is teszünk mindent ennek érdekében. De jelen pillanatban a következő feladtunk az, hogy felkészüljünk a Szigetszentmiklós elleni bajnokira. Kedd reggeltől viszont lehet mindenkinek teljes mellszélességgel az Magyar Kupa döntőre fókuszálni.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 18. forduló

2022. február 14., hétfő
18:30 DVTK - BKG-PRIMA Szigetszentmiklós