Beharangozó 2022. március 11., péntek

"A saját dolgunkra koncentrálunk"

A hétvégi PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésen amellett, hogy eldől, hol végez a DVTK a bajnokság alapszakaszában, először léphet pályára a piros-fehérben a csapat új játékosa, Jessica Kuster. A Tippmix Női NB I. A csoportjának 22. fordulója előtt Völgyi Pétert kérdeztük a hétvégi mérkőzésről.

"A saját dolgunkra koncentrálunk"


- Nagyszerű győzelem volt a szerdai, aminek a végére rettenetesen elfáradtak a lányok. A diósgyőri szív diadala volt ez?
- Elfáradt az ellenfelünk is, nagy iramú, fizikális rangadót játszottunk, szurkolóink és a küzdeni tudásunk lendített át bennünket a holtpontokon.

- A PINKK ellen mondhatjuk, hogy kötelező a győzelem. Kísérletezhetünk már a playoff meccsekre ezen a találkozón?
- Két fontos célja van a holnapi mérkőzésnek: mindenképp győzni szeretnénk hazai pályán és lendületből kezdeni a rájátszást. Nem mellékes, hogy szeretnénk Jessicát is fokozatosan beépíteni a csapatba.

- Az utolsó fordulóban egyszerre zajlik minden találkozó, és a mi alapszakaszbeli helyezésünk nem csak a saját összecsapásunktól függ. Fél szemmel követjük majd, mi zajlik a többi mérkőzésen?
- Nem foglalkozunk vele, bárkit is kapunk ellenfélnek a négy közé kerülésért, meg lesz az előnye és hátránya, a saját dolgunkra koncentrálunk.

- Bemutatkozhat a diósgyőri közönségnek Jessica Kuster. Hogy halad az ő csapatba való beépítése?
- Jess inteligens, rutinos játékos, a csapatunkba illő személyiség. Edzéseken jól teljesít, de kiváncsian várjuk éles helyzetben a bemutatkozását. Nagyon bízom benne, hogy komoly erősítést jelent számunkra.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A csoport, 22. forduló

2022. március 12., szombat
18:00 DVTK - PINKK Pécsi 424