Beharangozó 2021. október 16., szombat

UTE - DVTK 3:2

A női Röplabda Extraliga alapszakaszában Újpesten kezdte meg szereplését a DVTK csapata. Jobban kezdte a mérkőzést az UTE, és meg is nyerte az első két szettet, azonban a piros-fehérek nem adták fel a küzdelmet, és döntő játszmára vitték a találkozót. A mindent eldöntő ötödik felvonást végül az újpestiek bírták jobban, és 3:2-re végül ők diadalmaskodtak, Farkas Mihály csapata egy ponttal vigasztalódhat.

UTE - DVTK 3:2


Női Röplabda Extraliga, 1. forduló

Újpesti TE - DVTK 3:2 (23, 11, -22, -20, 6)

Budapest, UTE Röplabda Csarnok, 200 néző. Játékvezető: Szabó Péter, Villás Tibor Richárd.
UTE: Szabó 15, Szatmári 7, Petőváry 8, Krasteva 15, Gyimes 16, Bagyinka 7. Csere: Dömsödi, Karabasheva (liberó), Durst, Atanasova 1, Manninger 5. Vezetőedző: Horváth András.
DVTK: Kiss E. 7, Egri 2, Godó 17, Jovic 10, Kalmár 1, Dmitrieva 17. Csere: Balogh, Kundrák (liberók), Sylejmani 11, Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelés

Farkas Mihály: Egy kissé megszeppenve kezdtük a mérkőzést, így adtunk egy kis előnyt az újpestieknek az első szettben. Ennek ellenére ezt a játékrészt csak minimális, két pontos előnnyel tudták megnyerni. A második játszmában aztán nagyszerűen nyitott ránk az ellenfél, ez megpecsételte a játékrész sorsát. Aztán a harmadik szettben elkezdtük azt a játékot játszani, amit én viszont szeretnék látni a lányoktól, így döntő szettre kényszeríthettük a lila-fehéreket, ami után nagyon értékes egy ponttal távozhatunk Újpestről.