Beharangozó 2021. november 12., péntek

DVTK - Szolnok 1-1 (1-1)

A világbajnoki selejtező mérkőzések miatt tartott bajnoki szünetet kihasználva a DVTK felkészülési mérkőzést játszott a Szolnok ellen. A vendégek büntetőből gyorsan vezetést szereztek, de a DVTK egyre nagyobb nyomást gyakorolt rájuk, ami a félidő vége előtt eredményre is vezetett. A szünet után is hasonló koreográfia szerint zajlottak az események, az idő előre haladtával egyre több, és nagyobb helyzetet alakított ki a DVTK, míg a vendégek a kontrákban bíztak, de újabb gól már nem esett.

DVTK - Szolnok 1-1 (1-1)


Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK - Szolnoki MÁV FC 1-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 100 néző. Játékvezető: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter).
DVTK: Borsos - Ivánka, Karan, Szatmári - Kispál, Molnár G., Oláh B., Németh Má., Bárdos - Horváth Z., Kocsis D. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Szolnok: Csáki - Molnár R., Szekszárdi, Papp Sz., Gohér - Berdó, Kónya - Lakatos I., Rokszin, Irmes - Vólent. Vezetőedző: Csábi József.

Csere: Molnár G. helyett Bertus a 26., Kispál helyett Eperjesi, Bárdos helyett Bokros a 17., Karan helyett Hegedűs J., Horváth Z. helyett Könyves, Irmes helyett Kurdics és Rokszin helyett Kovács O. mind a 46., Kocsis D. helyett Jurek az 55., Vólent helyett Tisza K. az 59., Szatmári helyett Zsolnai és Németh Má. helyett Makrai a 61., Csáki helyett Bánhegyi Zs. a 62., Borsos helyett Bánhegyi B. a 69., Kónya helyett Antal G. és Lakatos I. helyett Sipos Z. a 75., Molnár R. helyet Tömösvári a 80., Gohér helyett Dudok a 88. percben.
Sárga lap: Berdó az 52., Tuska János a 66., Zsolnai a 90+3. percben.
Gólszerző: Vólent (0-1, 11-esből) a 6., Ivánka (1-1) a 45+1. percben.


Kulcspillanatok

6. perc: Hazai kontra végén az alapvonal közeléből visszalőtt labdára a második hullámban érkező Berdó ellen szabálytalankodtak a védők, 11-es. A labda mögé Vólent Roland állt, és nem hibázott, 0-1

45+1. perc:Bertus bal oldali szöglete után Szatmári fejelte le Ivánka Patrik elé a labdát, aki az ötösről a lábak között a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - A mai találkozó segítségével mérkőzésben akartuk tartani a csapatot. A bajnoki szünetben mindig jól jön egy felkészülési mérkőzés, hiszen ekkor sem csak a pihenésről szól a hét, illetve bármilyen mérkőzés jobb, mint az edzés, ilyenkor ellenféllel szemben tudunk gyakorolni. 
Másrészt a betegségből, sérülésből visszatérő játékosokat szerettük volna visszaintegrálni a csapatba. Előre meghatároztuk, mennyit játszanak, és ennek szellemében vegyes csapatot állítottunk ki ma.
A mérkőzés elérte a célját, jól is játszott a csapat, az ellenfelünk sokszor nem jött a kapunk elé, viszont a helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő, mert nem megfelelően koncentráltunk a ziccerekben.