Beharangozó 2022. február 6., vasárnap

DVTK - Siófok 1-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a klub alapításának 112. évfordulóján. Az első félidőben Könyves Norbert szép testcsel után értékesítette ziccerét, és előnyhöz juttatta a DVTK-t. A második félidőben a küzdelem dominált, újabb gól nem esett. A találkozó elején állkapocscsont-törést és agyrázkódást szenvedett Hegedűs János, akinek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

DVTK - Siófok 1-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 22. forduló

Diósgyőri VTK - BFC Siófok 1-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3629 néző. Játékvezető: Nagy Norbert (Horváth Róbert, Varga Gábor).
DVTK: Danilović - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Németh Má., Oláh B., Lucas, Zsolnai, Bárdos - Könyves, Jurek. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Siófok: Hutvágner - Polényi G., Jagodics B., Varga B., Deutsch B. - Eördögh, Krausz - Horváth P., Nikházi, Kiss B. - Elek B. Vezetőedző: Domján Attila.

Csere: Hegedűs J. helyett Szűcs K. a 10., Németh Má. helyett Molnár G. a 46., Jurek helyett Kocsis D. és Lucas helyett Horváth Z. a 66., Nikházi helyett Varjas Z. és Kiss B. helyett Balogh B. a 68., Krausz helyett Medgyesi M. a 75., Zsolnai helyett Bokros a 83. percben.
Sárga lap: Nikházi a 16., Lucas az 51., Oláh B. a 78., Kondás Elemér a 86. percben.
Gólszerző: Könyves (1-0) a 37. percben.


Kulcspillanatok

37. perc: Oláh tért ölelő keresztlabdáját Bárdos mellel úgy vette át, hogy becsapta emberét, majd balról laposan gurította előre és középre a labdát Könyves Norbert irányába, aki két védő között egy testcsellel becsapta mind a kettőt, és ziccerbe került. Végül 10 méterről higgadtan a kapuba lőtt Hutvágner mellett, 1-0

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, nagy küzdelem volt a pályán. Rengeteg párharc jellemezte a találkozót, ezért feszült is volt a hangulat. A Siófok igazolta a jó hírét, nem véletlenül szerepeltek jól az utóbbi időben. 
Az első félidő rendben volt, megszereztük a vezetést is. A második félidőben hátrányban támadott az ellenfél, és a végén átvették az irányítást. Ekkor pontatlanná vált a játékunk, és nem tudtuk úgy birtokolni a labdát, ahogy szerettük volna. 
Az első félidei közjáték rányomta a bélyegét a csapat játékára, Hegedűs Jani elég komoly sérülést szenvedett, mielőbbi gyógyulást kívánok neki!
Ma egy olyan mérkőzésen szereztünk három pontot, ahol meg kellett harcolni a győzelemért. Mindenképpen nyerni kellett, mert az üldözők ott vannak a sarkunkban. A csapat megtette ezt, gratulálok nekik! 

Domján Attila: - Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez, és szívből kívánom, hogy érjék el a bajnokság végén a céljaikat!
A mai mérkőzés miatt viszont csalódott vagyok. A játék képe és a tiszta helyzetek alapján legalább döntetlent érdemeltünk volna, de talán még a győzelemhez is közelebb álltunk, ám négy-öt nagyon komoly lehetőségből sem lőttünk gólt.