Beharangozó 2022. február 13., vasárnap

Három pontért utazik a DVTK Kecskemétre

A merkantil Bank Liga 23. fordulójában újabb rangadó vár a DVTK-ra, hétfő este az M4 Sport kamerái előtt Kecskeméten lép pályára a csapat. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

Három pontért utazik a DVTK Kecskemétre


A DVTK jól áll kapusposzton, hiszen Póser Dániel 21 mérkőzésen mindössze 19 gólt kapott, ebből 8 meccsen egyet sem, míg a műtét után visszatérő Branislav Danilović alaposan kivette részét a Siófok elleni sikerből. (És ne feledkezzünk meg a DVTK LSA növendékéről,a 17 éves Bánhegyi Bogdánról, vagy a 21 éves Borsos Vilmosról sem!)

- Póser Dániel sorozatban 21 mérkőzésen keresztül védett, és folyamatosan jó teljesítményt nyújtott. A Siófok ellen Branislav Danilović szállt be, aki úgyszintén jó teljesítményt nyújtott - értékelt Kondás Elemér. - Hétfőn várhatóan mindketten rendelkezésre állnak, ilyenkor természetesen átbeszélem Tuska János kapusedzővel a helyzetet, de vezetőedzőként az én feladatom meghozni a döntést.

Megérkezett Rotem Keller játékengedélye, ugyanakkor a Siófok elleni találkozón Bárdos Bence nem csak jól játszott, hanem az ő passza után lőtte Könyves Norbert a győztes gólt.

- Ősszel időnként Bárdos Bence, máskor Bokros Szilárd nyújtott jobb teljesítményt a védelem bal szélén, és melléjük érkezett a fiatal Rotem Keller. Ezen a poszton is bővült a variációs lehetőség - reagált a felvetésre.

További jó hír, hogy Molnár Gábor, Horváth Zoltán és Kocsis Dominik az első idei mérkőzést ugyan kénytelen volt kihagyni, a Siófok ellen viszont mindhárman beszálltak. Velük is bővülhet a választási lehetőség.

- Hála Istennek, mennyiségileg és minőségileg is bővül a keret - fejezte ki örömét a vezetőedző. - A múlt héten még nem számíthattam rájuk a kezdőcsapatban, de ezen a héten végig edzettek, egyre jobb állapotba kerülnek, bízom benne, hogy jó teljesítményt nyújtanak, ha pályára lépnek.

Ugyanakkor lesznek hiányzók is: a múlt vasárnap megsérült Hegedűs Jánosra hosszú kihagyás vár (a pótlására igazolt Belényesi Csaba a klubvezetés döntésének értelmében hétfőn még nem lép pályára), míg Oláh Bálint begyűjtötte ötödik sárga lapját, ő eltiltás miatt pihen. Szeles Tamás leletei ugyanakkor rendben vannak, a jövő héten ismét csatlakozhat társaihoz, miként Orosz Donát is elkezdte az edzéseket a DVTK tartalékkal.

Az idei első két ellenféltől 4-4 pontot szerzett a bajnokságban a DVTK (ősszel 2-1, tavasszal 0-0 a Vasas; 1-1 és 1-0 a Siófok ellen). Ahogy legutóbb Kondás Elemér kifejtette, amennyiben minden csapat ellen minimum négy pontot szerez a DVTK, akkor az idény végén feljut az élvonalba. A KTE ősszel pontot rabolt Diósgyőrből, így csak győzelemmel lehet elérni ezt a célt, ráadásul a DVTK mindig a három pontért lép pályára, hogy ismét a DVTK vezetőedzőjét idézzük.

- Így lesz most is, de azt láttuk a Magyar Kupában a Honvéd ellen is, hogy a KTE egy masszív, szervezett csapat - hívta fel a figyelmet. - Rengeteg erős, magas, jól fejelő játékossal rendelkeznek, mi is megtapasztaltuk ősszel, hogy milyen veszélyesek rögzített helyzetekből. De ne feledjük, nekünk is jó játékosaink vannak, nagy kérdés, hogy a pálya talaja milyen játékot enged majd. Persze a körülmények mindkét csapat számára egyformák, ehhez kell minél jobban alkalmazkodni.

A második helyezett Vasas, és a forduló előtti 5 meccses formatabellát vezető Siófok után újabb rangadó következik. A KTE újoncként kiválóan szerepel, 13 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség, valamint 44 pont áll a nevük mellett.

- Teljesen mindegy, hogy rangadót játszunk vagy nem, az előző 21 fordulóban az is meglátta, ki korábban nem hitte, hogy mindegyik mérkőzés nehéz. A Merkantil Bank Liga erejét mutatja, hogy a legutóbbi kupafordulóban többen alaposan megszorongatták az élvonalbeli riválisukat.
Abban biztos vagyok, hogy két jó csapat találkozik hétfő este, és ha szurkoló lennék, akkor kíváncsian várnám, mi kerekedik ki ebből a találkozóból.
Korábban többször nyertünk jó játékkal, legutóbb pedig a küzdeni tudásunknak köszönhetően szereztünk három pontot. Azt mondom, mindig azt az erényünket csillogtassuk, amire szükség van, mert minden más részletkérdés, a legfontosabbat, a győzelmet kivéve - zárt Kondás Elemér.