Beharangozó 2022. február 20., vasárnap

DVTK - Szolnok 3-2 (2-2)

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában nem kezdett jól a DVTK, mert a Szolnok egy váratlan távoli lövéssel egy egy nagy egyéni hibát kihasználva szűk félóra alatt kétgólos előnyre tett szert. Ezt követően minden erejét összeszedte Kondás Elemér csapata, és Polgár Kristóf, valamint Horváth Zoltán góljával még a szünet előtt egyenlített. A fordulás után Horváth Zoltán büntetőből is betalált, majd a DVTK kibrusztolta a győzelmet.

DVTK - Szolnok 3-2 (2-2)


Merkantil Bank Liga 24. forduló

Diósgyőri VTK - Szolnoki MÁV FC 3-2 (2-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 2132 néző. Játékvezető: Lovas László (Sinkovicz Dániel, Varga Gábor).
DVTK: Póser - Szűcs K., Szatmári Cs. Bárdos - Polgár, Molnár G., Lucas, Zsolnai, Keller - Könyves, Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Szolnok: Hegedüs L. - Szabó A., Papp Sz., Kovács O., Tóth B., Tömösvári - Tisza K., Hleba T., Földi M. - Busa, Irmes. Vezetőedző: Romanek János.

Csere: Busa helyett Lakatos I. az 57., Horváth Z. helyett Eppel, Zsolnai helyett Oláh B., Tömösvári helyett Kurdics, Földi M. helyett Sipos Z. mind a 63., Irmes helyett Tóth L. a 78., Polgár helyett Németh Má. a 83., Könyves helyett Kocsis D. a 89. percben.
Sárga lap: Hleba T. a 83., Póser a 87. percben.
Gólszerző: Hleba T. (0-1) a 17., Irmes (0-2) a 27., Polgár (1-2) a 31., Horváth Z. (2-2) a 43., Horváth Z.  (3-2, 11-esből) az 55. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Hleba Tamás vállalkozott váratlanul egy távoli lövésre, a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki, 0-1

27. perc: Szűcs röviden adta haza a labdát a 16-os előterében, Irmes Dávid lecsapott rá, és értékesítette a ziccert, 0-2

31. perc: Keller adta középre a labdát, amit a rövid oldalon Horváth elől a menteni igyekvő védő megcsúsztatott a hosszún érkező Polgár Kristóf elé, aki két lépésről a hálóba pofozta azt, 1-2

43. perc: Könyves jobb oldali szöglete után a lepattanó labdát a védőjét megelőző Bárdos Szűcs felé tette, a menteni igyekvő védőről középre pattant a labda Horváth Zoltán elé, ő pedig 6 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-2

55. perc: A Molnár passza után kilépő Zsolnait lökték el a 16-oson belül, 11-es a DVTK javára. Horváth Zoltán állt a labda mögé, és a kapu bal felső sarkába bombázott, 3-2

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, mert az elején az ellenfelünk nem is törekedett a gólszerzésre, kilenc emberrel, de néha tízzel védekeztek. Ezt amúgy is nagyon nehéz feltörni, mi pedig lassan járattuk a labdát, több egy az egy elleni párharcot kellett volna megnyerni a széleken, és több beadással veszélyeztetni. Ráadásul egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vendégek a vezetést, ami még inkább az ő malmukra hajtotta a vizet. Ezt követően belehibáztunk, és akkor már 2-0-ra elmentek, abból kellett a csapatnak felállni.
Szerencsére már a szünetig egalizáltunk, mert hátrányban extra dolgokat vállaltak a játékosok, és a második játékrész elején bevittük a győztes találatot is. Könyves Norbi akár el is dönthette volna a mérkőzést.
A vendégek természetesen megpróbáltak legalább egy döntetlent kihozni a mérkőzésből, mi pedig sajnos kapkodtunk, nem mindig volt meg a labda. A végén küzdeni kellett, és a játékosok küzdeni tudásunknak köszönhetően húztuk be a mérkőzést.
A mai mérkőzésen is három pontot szereztünk, de nagyon értékes három pontot, amivel tovább tudtuk növelni az előnyünket.

Romanek János: - Először is szerenék gratulálni Kondás Elemérnek és a DVTK-nak a győzelemhez!
Az eléjén működött a tervünk, fegyelmezetten védekeztünk, és gyors kontrákat vezettünk, kétgólos előnyre tettünk szert. A folytatásban azonban könnyen elkerülhető gólakat kaptunk, majd egy véleményes 11-essel megnyerte a DVTK a mérkőzést. Sokat tettünk a győzelemért, azt mondtam az öltözőben a játékosoknak, ha bármikor kikapunk, akkor így kapjunk ki. Ha a DVTK a vége felé húzza az időt, akkor valamit jól csináltunk. Nekünk nem a DVTK otthonában kell győzni, hanem hazai pályán kell a pontokat gyűjteni. Aki így küzd labda nélkül, és így játszik a labdával, az nem egy kieső csapat.