Beharangozó 2022. március 5., szombat

"Győztes DVTK-t szeretnék látni"

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában hazai pályán játszik a DVTK az ETO ellen vasárnap este nyolc órától a televízió kamerái előtt. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

"Győztes DVTK-t szeretnék látni"


Lezárult DVTK 13 mérkőzésen keresztül épített veretlenségi sorozata, aminek során 35 pontot gyűjtött a csapat.

- Egy hosszú sorozat után szenvedtünk vereséget Pécsett, mert ezúttal nem tudott senki átlag fölötti teljesítményt nyújtani - kommentálta Kondás Elemér.

Mi a legfontosabb tanulság, amit le kell vonni annak érdekében, hogy a következő 13 meccsen ne szenvedjen vereséget a DVTK?

- Sok gólt kaptunk a legutóbbi három mérkőzésen - mutatott rá a vezetőedző. - A három találkozón rúgott hat gól jó lenne, de hetet kapni, az elfogadhatatlan. Már korábban felhívtam a figyelmet arra, hogy nem mindig fogjuk tudni három góllal korrigálni az egyéni bakikat. Ezen mindenképpen változtatni kell, arra törekszünk, hogy kijavítsuk a hibákat, még akkor is, ha a kapott gólok többségében nem az ellenfél játszott ki minket, hanem mi nyújtottunk segítséget nekik. Az elejétől a végéig maximálisan kell koncentrálni, és akkor csak az ETO lesz az ellenfél.

A DVTK hat forduló óta őrzi a Merkantil Bank Liga első helyét.

- Az első helyen állunk, de ne feledjük, még mindig maradt hátra 13 forduló, ahol mindegyik csapat 39 pontot szerezhet. Nekünk is nagy tempóban kell gyűjteni a pontokat, hogy megtartsuk a helyünket a tabellán.

Az ETO FC a Merkantil Bank Liga 9. helyén áll, és érdekes módon hazai pályán 13, idegenben 21 pontot szereztek. Az idény legnagyobb bravúrját a Magyar Kupában hajtották végre, ahol a MOL Fehérvár csapatát búcsúztatták a negyeddöntőben.

- Az ETO csütörtök este nagyon harcosan játszott, rengeteget futottak, mi is egy kellemetlen ellenfélre számítunk. Ellenfelünk keretéből több játékossal dolgoztam együtt győri edzőként, másokkal pedig Kisvárdán, jól ismerem a képességeiket. Attól függetlenül, hogy tavasszal teljesítményük elmarad a várakozástól, bármikor kifoghatnak egy jó napot, mint a kupában.
Azt láttuk, hogy a kupamérkőzésen több olyan játékos is kimaradt, aki korábban alapembernek számított, ők akár vissza is térhetnek a csapatba, de az sem lepne meg, ha Klausz László ismét lehetőséget adna azoknak, akik búcsúztatták a MOL Fehérvárt. Idegenben masszívan védekeznek, de mi felkészültünk a két és három belső védős felállásra is, azzal sem tudnak meglepni, ha váltanak.

Az ETO várhatóan Diósgyőrben is a védekezésre helyezi a hangsúlyt, csütörtök este valósággal megszállták a saját 16-osuk előterét.

- Egy visszazáró védelmet a legnehezebb feltörni, a legnagyobb csapatoknak is gondot okoz néha - emlékeztetett a sportszakember. - Persze ennek is megvan az ellenszere, akár szélről jövő beadásokkal, átlövésekkel, vagy egyéni megoldásokkal, egy az egy elleni párharcok megnyerésével meg lehet bontani a védelmet. És a sikerhez kell a támadó csapattól egy-egy extra megoldás, ami hibára kényszeríti a védekezőket.

A DVTK csapatából Hegedűs János, Szeles Tamás és Csatári Gergő továbbra sem fogható hadra. De hogyan lehet visszatérni a győztes útra?

- Mindenekelőtt egy győztes DVTK-t szeretnék látni, amelyik védekezésben harcos, támadásban pedig gyors és gólra törő - osztotta meg Kondás Elemér. - De mindennél fontosabb, hogy itthon játszunk, hazai közönség előtt csak a győzelem lehet a célunk. Az újabb három ponttal a többi eredménytől függetlenül továbbra is biztosan megőrizzük helyünket a tabella élén.