Beharangozó 2022. március 4., péntek

dr. Világi Péter: Kötelességünk segíteni!

A DVTK és a klub szurkolói is csatlakoztak a Híd Kárpátaljáért Programhoz, melynek elsődleges célja az Ukrajnából, különösen Kárpátaljáról érkező menekülők megsegítése. dr. Világi Péterrel, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatójával beszélgettünk.

dr. Világi Péter: Kötelességünk segíteni!


Merkantil Bank Liga 26. forduló

2022. március 6., vasárnap
20:00 Diósgyőri VTK - ETO FC (Tv.: M4 Sport)

- Az elsők között csatlakozott a klub a felhíváshoz. Miért döntött így a DVTK?

- Mert mi vagyunk a legnagyobb régiós multisport klub, közel 3000 sportolóval, többszáz munkavállalóval, így azt gondoltuk, hogy egy ilyen helyzetben kötelességünk segíteni, ráadásul mi rendelkezünk az egyik legnagyobb és leglelkesebb szurkolótáborral, és a szurkolóink már többször bebizonyították, hogy akkor is lehet rájuk számítani, ha jótékonykodásról van szó. A szervezett szurkolói csoportokkal már hétfőn egyeztettünk és akkor eldöntöttük, hogy közösen csatlakozunk a Híd Kárpátaljáért programhoz.

- A klub a jegybevétel felajánlása mellett a szurkolóknak is segít. Miben és hogyan?

- A vasárnap este 8 órakor kezdődő DVTK - ETO FC Merkantil Bank Liga mérkőzés teljes bevételét felajánlotta a klubvezetés, a szervezett szurkolói csoportok pedig adománygyűjtést hirdettek, melynek helyszíne a DVTK Stadion északi része, vagyis az ultra szektor mögötti rész. Az adományokat ma és holnap 16 órától 18 óráig várják a szurkolók, vasárnap pedig 18 órától, vagyis két órával a mérkőzés kezdete előtt. Mindenkit arra bíztatok, hogy jöjjön és szurkoljon a csapatnak, és ezzel most a Kárpátaljáról menekülőket is segíti, illetve aki kijön a meccsre, azt arra is megkérjük, hogy lehetőségeihez képest hozzon egy kis adományt a rászorulóknak.

- Igaz, hogy sikerült intézni egy kamiont is, ami elszállítja az adományokat?

- A DVTK fő támogatója, a HELL Energy Drink jóvoltából szombaton egy 40 tonnás kamion érkezik a stadion elé, amelyet a BHS Trans Kft., Magyarország legdinamikusabban fejlődő logisztikai szolgáltatója biztosít. Erre pakoljuk fel az adományokat, és a kamion hétfőn reggel indul Kárpátaljára. Én azt mondom: töltsük meg együtt ezt a hatalmas kamiont! Hogy pár példát is mondjak, hogy milyen tárgyi adományokat várunk: tartós élelmiszerek, gyümölcslevek, tisztító- és tisztálkodószerek, pelenkacsomagok takarók, de a részletek megtalálhatók a dvtk.hu oldalon, és az Ultras Diósgyőr facebook oldalán.

- Beszéljünk a sportról is kicsit. Sikerült már kipihenni a kosárlabda kupadöntő fáradalmait?

- Fantasztikus vasárnap esténk volt két héttel ezelőtt: a Stadionban focistáink 0-2-ről 3-2-re megnyerték a Szolnok elleni mérkőzést, közben az arénában zajlott a Női Kosárlabda Magyar Kupa döntője, a DVTK és a Sopron között. A labdarúgó-mérkőzés lefújása után több száz szurkolónk átment az arénába, ahol egy igazi csodának lehettünk tanúi: egy perccel a mérkőzés vége előtt 9 ponttal ment a Sopron, de a fergeteges hangulatban tudtunk egyenlíteni, aztán a hosszabbításban a lányok legyőzték a sokkal esélyesebb Sopront. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak: azoknak is, akik végig a kosármeccsen voltak, és azoknak is, akik a focimeccs után mentek át az Arénába.

- A legutóbbi pontvesztés ellenére a labdarúgók továbbra is magabiztosan vezetik a bajnokságot. Tévés meccsen szurkolhatunk majd vasárnap, egy hét alatt három meccs lesz, sőt, szerdán keleti rangadó a Nyíregyháza ellen. Milyen folytatásban bízhatunk?

- 13 meccsen nem találtunk legyőzőre, ha a következő 13 meccsen is 11 győzelmet és két döntetlent ünnepelhetünk, akkor nem lesz gond a feljutással. A Vasas ellen 10 nappal a mérkőzés előtt elkelt az összes jegy a vendégszektorba, a nyíregyházi meccs előtt pedig egy héttel megvásárolták szurkolóink az összes vendégjegyet Balmazújvárosba, ezért szerintem ott is hazai pályán érezheti majd magát a csapat, így nem lesz gond, mint ahogy reményeim szerint most vasárnap sem, az ETO FC ellen, a stadionban.