Beharangozó 2022. március 8., kedd

“A szurkolói támogatás adott, a többit nekünk kell hozzátenni”

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a DVTK Balmazújvárosban játszik a Nyíregyháza ellen. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzőt kérdeztük.

“A szurkolói támogatás adott, a többit nekünk kell hozzátenni”


A DVTK 13 mérkőzésen keresztül nem talált legyőzőre, és 35 pontot szerzett közben. A pécsi vereség után viszont gyorsan sikerült újabb három pontot szerezni, amivel tovább nyílt az olló a DVTK és a többi feljutásra pályázó csapat között.

- Több szempontból is nagyon fontos győzelmet arattunk vasárnap este az ETO ellen - idézte fel Kondás Elemér. - Hosszú idő után megszakadt a győzelmi sorozatunk, de jól reagált a helyzetre a csapat, és visszatértünk a győztes útra. Határozottan, dinamikusan, gólra törően játszott a csapat, esélyt sem adott az ellenfélnek. A többi mérkőzés alakulása következtében pedig tovább növeltük előnyünket a legjobb, már nem feljutó csapattal szemben. 

A pécsi találkozót követően 7 helyen változott a DVTK kezdőcsapata vasárnapra. Ez a pécsi teljesítménynek, esetleg a vasárnap-szerda-vasárnap sorozatnak szólt?

- Valójában egyik sem, több kérdés merült fel, és az azokra egyesével adott válaszok összessége lett ez a sok változtatás - világította meg a hátteret a sportszakember. - Legutóbb ezt a csapatot éreztük úgy, hogy sikeres tud lenni, és az előző gólgazdag mérkőzések után most kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. A következő találkozó előtt viszont elsősorban nem is az a kérdés, hogy hogyan rotáljuk a keretet, hanem az, hogy ki tudja vállalni a mérkőzést.
Hegedűs János már elkezdte a futóedzéseket, Szeles Tamás és Csatári Gergő pedig egyelőre a konditeremben végzi a rehabilitációt, míg a vasárnapi hiányzók közül Bokros Szilárd továbbra sem áll rendelkezésre, Belényesi Csaba pedig kérdéses. Mint minden mérkőzésen, az ETO ellen is többen szenvedtek kisebb-nagyobb sérülést, például Könyves Norbert is azért jött le, mert fájt a vádlija. Mindig a legjobb állapotban lévő csapatot próbáljuk pályára küldeni, amelyik a legnagyobb eséllyel szerzi meg a három pontot, így lesz most is.

Akkor Feczkó Tamás gondolkodhat, hogy vajon milyen összetételű DVTK ellen készítse fel a csapatát? - folytattuk a kérdezősködést.

- Igazából egy vezetőedzőnek mindig összetett a dolga, amikor az ellenfélből készül - osztotta meg. - Egyrészt mindenki igyekszik a kolléga fejével gondolkodni, másrészt figyelembe kell venni, hogy kire lehet számítani, milyen célokért küzd a csapat, otthon vagy idegenben játszik, mert ez mind befolyásoló tényező lehet sok minden más mellett. És ne feledjük, hogy egy sorozat közepén járunk, amikor kulcsfontosságú, ki milyen gyorsan tud regenerálódni. Persze végül a pályára lépő játékosoknak kell megvalósítani azt az elképzelést, amit a szakmai stáb kitalál.

A Nyíregyháza jelenleg a tabella 8. helyén áll, 10 győzelem, 8 döntetlen és 8 vereség a mérlegük, a 38 pontjukból a nyíregyházi stadion felújítása miatt ideiglenes otthonukként szolgáló balmazújvárosi stadionban 25-öt szereztek.

- A DVTK és a Nyíregyháza mindig rangadót játszik függetlenül a két csapat tabellán elfoglalt helyétől. Persze ismerjük őket, a Nyíregyháza egy masszív csapat, amelyik igyekszik stabilan védekezni. Elöl egy csúcsék játszik, a többiek pedig igyekeznek gyorsan felzárkózni mögé. 

Hétfőtől megszűntek a sportrendezvényekre vonatkozó korlátozások, azaz védettségi igazolvány nélkül is látogathatók a DVTK mérkőzései. Ugyanakkor a balmazújvárosi vendégszektorba már egy hete elkelt minden vendégjegy. A rendezők azt kérik, érvényes belépő nélkül senki ne induljon útnak!

- Szurkolói szempontból sem ideális a kezdési időpont, de tudjuk, hogy minden jegy elfogyott a vendégszektorba, és a lelátóról érkező támogatásban biztosan nem szenvedünk hiányt. A többit nekünk kell hozzátenni, mert nem kérdés, hogy a győzelemért utazunk Balmazújvárosba - zárta mondanivalóját Kondás Elemér.