Beharangozó 2022. március 13., vasárnap

DVTK - Békéscsaba 3-4 (0-1)

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában hazai pályán játszott a DVTK a Békéscsaba ellen. Egy korai góllal a vendégek szereztek vezetést, majd az idő előrehaladtával a DVTK egyre jobban beszorította ellenfelét, de ekkor még nem sikerült egyenlíteni. A második félidő derekán már három góllal vezetett a lila-fehér csapat, ám a Diósgyőr a közönség biztatása mellett kiegyenlített. A hajrában a DVTK ment a győzelmet érő negyedik gólért is, ám egy kontra végén azt a vendégek szerezték meg.

DVTK - Békéscsaba 3-4 (0-1)


Merkantil Bank Liga 28. forduló

Diósgyőri VTK - Békéscsaba 1912 Előre 3-4 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2746 néző. Játékvezető: Kovács Imre (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel).
DVTK: Danilović - Polgár, Szatmári Cs., Szűcs K. - Kispál, Molnár G., Lucas, Zsolnai, Oláh B. - Horváth Z., Könyves.  Vezetőedző: Kondás Elemér.
Békéscsaba: Winter - Hodonicki, Farkas M., Bora, Bor - Sipos G., Váradi - Puskás G., Horváth P., Pantović - Tóth D. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Csere: Kispál helyett Jurek és Zsolnai helyett Eppel az 59., Horváth P. helyett Ilyés T. a 62., Pantović helyett Szabó P. és Puskás G. helyett Fazekas L. a 75., Váradi B. helyett Farkas B. a 90+1.percben.
Sárga lap: Hodonicki az 53., Winter a 80., Kondás Elemér a 90+2. percben.
Gólszerző: Horváth P. (0-1) a 6., Pantović (0-2, 11-esből) az 57., Pantović (0-3) a 63., Eppel (1-3) a 67., Horváth Z. (2-3) a 77., Jurek (3-3) a 86., Sipos G. (3-4) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

7. perc: A jobb oldali beadás laposan is eljutott a kapu hosszú oldaláig, ahol Horváth Péter érkezett, és közelről a hálóba helyezett, 0-1

57. perc: Egy jobb oldali beadást követően Tóth megelőzte védőjét, majd átesett a menteni igyekvő Danilović kezén, 11-es. Nikola Pantović magasan a kapu közepébe lőtt, 0-2

63. perc: Bal oldali kisszöglet után Nikola Pantović visszakapta a labdát, és 14 méterről kilőtte a kapu bal oldalát, 0-3

67. perc: Molnár emelre a 16-oson belülre a labdát, Eppel Márton 12 méterről a kapu rövid oldalába fejelt, 1-3

77. perc: Diósgyőri szöglet balról, Könyves beadását as hosszú oldalon Horváth Zoltán fejelte közelről közvetlenül a kapufa mellé, 2-3

86. perc: Eppel készítette le a labdát a kapunak háttal Jurek Gábor elé, aki 17 méterről ballal laposan a bal alsó sarokba lőtt, 3-3

90+1. perc: Vendég kontra végén Sipos Gábor lőtt a hálónba, 3-4

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Őrült mérkőzést játszottunk. Az ellenfelünk első támadásából gólt szerzett, utána mentünk, nyomtunk, de jött egy 11-es , máris 0-2. Majd egy szögletnél elaludtunk, 0-3, innen kellett visszajönni, amit meg is tett a csapat. Nagyon sajnálom, hogy a végén kaptunk még egy gólt.
Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, de a harmadik gól után átálltunk kétékes játékra, Könyves Norbert kihúzódott balra, a jobb oldalon pedig Jurek Gábor támadott. Rengetegszer megbontottuk az ellenfelet, sokszor ott voltunk a kapujuk előtt, ez hozta meg az áttörést. Azt is el kell ismerni, hogy kockáztattunk, mindössze két középpályással játszottunk, akik közül Molnár Gábor támadott, Lucas játszotta be a középpályát. Ekkor sokkal határozottabban, agresszívabban játszottunk, mert korábban nem mi jöttünk ki győztesen az összecsapásokból, ennek köszönhetően jutott el az ellenfelünk olyan sokszor a kapunkig.
A váltás után rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ám vagy az ellenfél kapusa védett parádésan, vagy a megpattanó labda centikkel ment mellé, vagy a kipattanót lőttük centikkel mellé.
A második félidő alapján meg kellett volna nyerni ezt a találkozót, és meg is érdemelte volna a csapat, hogy megnyerje ezt a találkozót. Rengeteget dolgoztak a játékosok, de megint úgy kezdtük a meccset, ahogy nem szabad.

Schindler Szabolcs: - Nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után. Taktikailag nagyon jól felkészültünk, rengeteg kontrát tudtunk vezetni, amiből gólokat is szereztünk. Sajnos a második félidőben formációt váltottunk, mélyen védekeztünk, amivel felhoztuk a DVTK, akik ebben az időszakban nagyon jól játszottak.
A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten nyertünk, mert a lehetőségeinket maximálisan kihasználtuk. Persze nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, mert a DVTK is jól játszott.
Egy hét alatt hat pontot szereztünk két olyan csapat ellen, akik erősebbek nálunk, ami nagyon fontos a jövőre nézve. Bebizonyítottuk, hogy a csapatban van tartás.