Beharangozó 2022. április 3., vasárnap

DVTK - Szeged 0-5 (0-3)

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában az első félidőben háromgólos hátrányba került a DVTK a Szeged ellen. A második félidő elején még két büntető értékesítettek a vendégek esélyt sem adva a diósgyőrieknek. Ezzel az eredménnyel a DVTK előnye két pontra csökkent a Szeged előtt.

DVTK - Szeged 0-5 (0-3)


Merkantil Bank Liga 30. forduló

Diósgyőri VTK - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-5 (0-3)

Miskolc, DVTK Stadion, 2003 néző. Játékvezető: Pillók Ádám (Varga Gábor, Sinkovicz Dániel).
DVTK: Póser - Eperjesi, Szatmári, Bárdos - Polgár, Molnár G., Lucas, Bertus, Keller - Eppel, Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Szeged: Molnár-Farkas - Ódor, Vári B., Pejović, Kővári - Gajdos, Kovács M., Farkas A., Bencze M., Csoboth - Horváth K.. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Csere: Eperjesi helyett Jurek a 38., Bertus helyett Szeles az 56., Eppel helyett Bokros a 67., Gajdos helyett Kóródi és Csoboth helyett Dobos Á. a 69., Horváth K. helyett Murár és Bencze M. helyett Germán a 78., Farkas A. helyett Bitó a 89. percben.
Sárga lap: Eppel és Vári a 41., Bárdos az 59., Molnár G. a 63., Lucas a 70., Könyves a 86. percben.
Piros lap: Keller az 53. percben.
Gólszerző: Bencze M. (0-1) a 13., Vári (0-2) a 20., Csoboth (0-3) a 33., Horváth K. (0-4, 11-esből) az 50., Horváth K. (0-5, 11-esből) az 53. percben.


Kulcspillanatok

12. perc: Bencze Márk kapott labdát a 16-os bal oldalán, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, 0-1

20. perc:  Vendég oldalszabadrúgás jobbról, Horváth K. beadását a hosszú oldalon érkező Vári Barnabás egyből a kapuba lőtte, 0-2

33. perc: Gyors vendég kontra, az üres területen megugró Gajdos kanyarított a másik oldalon egyedül érkező Csoboth Kevin elé, aki értékesítette a ziccert, 0-3

50. perc: Büntető a vendégek javára. Horváth Krisztofer laposan a jobb alsó sarokba lőtt, Póser jó irányba vetődött, de nem érte el, 0-4

53. perc: Piros lap Rotem Kellernek, és újabb büntető a vendégek javára. Horváth Krisztofer ezúttal a jobb felső sarokba lőtt, 0-5

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Nagyon szégyellem magamat, a szurkolóknak köszönöm, hogy végig biztatták a csapatot. A magam és a csapat nevében is elnézést kérek tőlük a produkcióért!
Nehéz ilyenkor bármit mondani, megvertek minket, nagyon kellemetlenül éreztem magam a kispadon. Azt terveztük, hogy hazai pályán dominálni fogunk, és jól is kezdtük a találkozót, majd érthetetlen módon engedtünk az ellenfélnek két gólt. Az első támadásukból odafejeltük az ellenfélnek a labdát, ők belerúgtak, és gól. A következő szituációban pedig lemaradtunk... Rendre figyelmetlenek vagyunk, pedig a pontrúgásoknál ki vannak osztva az emberek, de nem figyelünk. Hiába megyünk előre, ha hátul könnyű gólokat engedünk az ellenfélnek, annak ez az eredménye. És sajnos a tavasz folyamán sok ilyen könnyű gólt ajándékoztunk. Az utóbbi két mérkőzésen 9 gólt kaptunk, ilyet nem lehet... így nem lehet nyerni.
Ellenfelünk az előny birtokában még masszívabban védekezett, és gyors játékosaikkal kontrára tudtak játszani. De azt is hozzá kell tenni, hogy sokat hibáztunk, lemaradtunk, nem voltak például taktikai szabálytalanságok. De hátul még így is volt szerencsénk, amikor megpattant a labda, az is beakadhatott volna. Elől viszont a lövést a kapus védte, a szabadrúgás variáció után is lőhettünk volna gólt, de ez egy ilyen mérkőzés volt.
Az első félidőben még megvoltak a lehetőségeink, amiből nem tudtunk betalálni, de a szünet után a két büntető és a kiállítás eldöntötte a mérkőzést.
Az elkövetkező napokban kiderül, hogy a mai teljesítmény csak egy kisiklés volt-e.

Dragan Vukmir: - Gratulálok a csapat hozzááláásáért és a teljesítményért, megérdemeltük a győzelmet.
Azért dolgoztunk, hogy megszerezzük a három pontot, ami sikerült is. Sok mindenben jobbak voltunk,  hozzáálásban, tempóban, játékban. A DVTK többet birtokolta a labdát, de volt elképzelésünk mit akarunk, ezért sikerült.