Beharangozó 2022. április 2., szombat

“Jobbnak kell lennünk, de minimum eredményesebbnek”

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a DVTK vasárnap este hazai pályán játszik a Szeged ellen. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk.

“Jobbnak kell lennünk, de minimum eredményesebbnek”


 

Győzelemmel vonult szünetre a DVTK, miután idegenben győzött 1-0-ra a III. Kerület ellen. Elsőként az iránt érdeklődtünk, hogy többet nyert-e a Diósgyőr a három pontnál Óbudán?

- Minden győzelem sokat számít, elsősorban a megszerzett pontok miatt, de javítja a hangulatot is - idézte fel Kondás Elemér. - Legutóbb Óbudán a sok hiányzó miatt célfutballt játszottunk, ami eredményre vezetett, egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg a III. Kerület ellen.

A következő hétvégén viszont a válogatott mérkőzések miatt nem rendeztek fordulót.

- Általában azt szeretem, ha megszakítás nélkül zajlik a bajnokság, de a sok sérült és beteg miatt most jól jött nekünk a szünet - osztotta meg a vezetőedző. - Egyre többen térnek vissza a pályára, most már ismét kezdünk meglenni mennyiségben és minőségben is, bár az előző hétvégére tervezett felkészülési mérkőzést még le kellett mondani. Igyekeztünk a programba illeszteni a kihagyást követően létfontosságú erőállapot-fejlesztést, emellett természetesen készültünk a hátralévő kilenc mérkőzésre, 

A sokáig hiányzó Szeles Tamás már Óbudán is beállt a hajrában, múlt vasárnap pedig bő órát játszott a DVTK tartalékban. Ő már visszatért, miként Hegedűs János is a csapattal edz, igaz még fejvédőben. Rajtuk kívül a legutóbbi hiányzók közül meggyógyult Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Rotem Keller és Belényesi Csaba, valamint elkezdte az edzéseket Zsolnai Richárd és Szűcs Kornél is, bár még nincs mindenki tökéletes állapotban. Ugyanakkor az öt sárga lapos, és az elmúlt napokban betegeskedő Horváth Zoltán a DVTK tartalékban lép pályára ezen a hétvégén.

A hét második felében megérkezett az eső, így akkor is új típusú kihívással találkoznak a játékosok, ha a DVTK Stadion gyepe a legjobbak közé tartozik a ligában. 

- Száraz időben is azt szeretem, ha a mérkőzés előtt jól fellocsolják a pályát - avatott be Kondás Elemér -, mert akkor gyorsabban megy a labda, ami elősegíti a gyors játékot. Bízom benne, hogy jó mérkőzést láthatnak a szurkolók, aminek a végén mi örülhetünk a három pontnak!

Nem véletlenül közvetíti az M4 Sport a DVTK - Szeged mérkőzést, kétségtelenül ez a forduló rangadója.

- Ahogy közeledünk a bajnokság végéhez, már minden mérkőzés rangadóvá válik - reagált a felvetésre a sportszakember. - Az élcsapatok szeretnének feljutni, a többiek pedig minden követ megmozgatnak a bennmaradásért, ezért egyre kiélezettebbek a meccsek.

Minek köszönheti a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, hogy 29 fordulót követően 53 pontot gyűjtöttek, és a harmadik helyen állnak?

- A szegediek lendületes, gólra törő játékot játszanak, védekezésben pedig masszívak, az eredményeiken is látszik, hogy sok gólt lőnek, és keveset kapnak - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri vezetőedző. - Jól ismerem Dragan Vukmirt, hiszen Debrecenben a játékosunk volt, aki jó csapatot rakott össze Szegeden. Színvonalas találkozóra számítok, ahol nekünk kell jobbnak lenni, de minimum eredményesebbnek. Ősszel a Tisza partján is számtalan helyzetet alakítottunk ki, most is hasonló számú helyzetet szeretnénk kidolgozni, de a befejezés terén sokkal nagyobb hatékonyságot várok.