Beharangozó 2022. április 6., szerda

Dorog - DVTK 0-1 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában az első félidő középső negyedórája kivételével a DVTK végig hatalmas fölényben játszott, időnként óriási nyomás alá helyezte a hazai védelmet, és a küzdeni tudás eredményeként közvetlenül a lefújás előtt Könyves Norbert lövésével sikerült megszerezni a győzelmet.

Dorog - DVTK 0-1 (0-0)


Merkantil Bank Liga 31. forduló

Dorogi FC - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Játékvezető: Dolnegó Bálint (Rózsa Dávid, Szabó Dániel).
Dorogi FC: Tulipán Á. - Nyíri V., Dlusztus A., Izing, Papp M. - Szerencsi M., Keresztes K., Barna G. - Rácz F., Girsik, Szedlár. Vezetőedző: Fenyvesi László
DVTK: Póser - Szatmári, Karan, Bárdos - Polgár, Lucas, Oláh B., Bokros - Jurek, Eppel, Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Eppel helyett Horváth Z. a 46., Girsik helyett Oldal és Keresztes K. helyett Berkó az 56., Barna G. helyett Pohner a 66., Jurek helyett Kocsis D. és Oláh B. helyett Bertus L. a 75., Rácz F. helyett Nagyházi és Szedlár helyett Vígh Á. a 76., Bokros Sz. helyett Hornyák a 85. percben.
Sárga lap: Oláh B. a 45., Bárdos és Nyíri a 87. percben.
Gólszerző: Könyves a 90+5. percben.


Kulcspillanatok

90+5. perc: Bertus bal oldali szöglete után átkerült a túloldalra a labda, ahonnan Lucas adta középre. A tömegről lepattanóra Horváth fordult rá, ám kijött a blokkolt lövése a 16-oson kívülre, ahol Könyves Norbert szedte össze, és félfordulatból laposan a jobb oldali kapufát érintve a hálóba lőtt, 0-1

Edzői értékelések

Fenyvesi László: - Taktikailag nagyon szervezetten játszottunk, de természetesen a DVTK birtokolta többet a labdát, viszont mind a két félidőben volt egy-egy helyzetünk, amiből gólt szerezhettünk volna. Sajnos a 90. percben egy szöglet után és egy kezezést követően Könyves Norbert úgy találta el a labdát, hogy az bepattogott a kapufáról a hálóba. 
Büszke vagyok a srácokra, két helyi, 20 évnél fiatalabb játékossal sikerült megszorongatni azt a DVTK-t, amelyik sokkal jobb játékerőt képvisel nálunk.

Kondás Elemér: - Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk az előző találkozó fényében. Egyetlen céllal érkeztünk, bármi áron meg akartuk nyerni a mai mérkőzést. Az ellenfél nem nagyon akart játszani, viszont hatalmas küzdelmet láttunk, ám nagyon nehezen tudtuk megbontani őket. A pálya rendkívül száraz volt, nem csúszott rajta a labda, és mi is lassan játszottunk, de láttuk tegnap a Bajnokok Ligájában, hogy egy nálunk sokkal jobb csapatnak is gondot okoz a kapu elé betömörülő védelem. A kezdő támadók közül azért Könyves Norbertet hagytam a pályán, mert mindig benne van a gól, és addig megy, amíg orra nem esik. A végén már négy csatár támadott, középen Horváth és Hornyák, a két oldalt pedig Könyves és Kocsis. Kockáztatnunk kellett, mert nyerni akartunk, szerencsére siker koronázta az erőfeszítéseinket. Örülök, hogy a végén nyerni tudtunk, sokat tettünk érte, és bízom benne, hogy a mai siker nagy lökést ad a csapatnak.