Beharangozó 2022. április 17., vasárnap

“Saját magunkkal kell foglalkozni”

Hétfő este Szombathelyen játszik a DVTK tévés mérkőzést a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. A találkozó előtt Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettünk.

“Saját magunkkal kell foglalkozni”


Dragan Vukmir múlt hét pénteken vette át a DVTK vezetőedzői posztját, vasárnap pedig mindössze két edzést követően már mérkőzésen irányította a piros-fehéreket. A Haladás elleni találkozó előtt viszont hét nap állt rendelkezésre.

- Tovább folytattuk egymás megismerését, egyre többet tudok a játékosokról, ők pedig egyre jobban értik az elképzeléseimet - kezdte Dragan Vukmir. - A teljes hét alatt nagyon jól dolgoztak a fiúk, pozitív érzésekkel várom a hétfői találkozót. Azt láttam, hogy mindenki rendkívül motivált, ez alapján  bárkit nyugodt szívvel pályára küldhetek hétfő este.

Az előző fordulóban a DVTK nem kapott gólt, míg a másik oldalon számtalan helyzetet alakított ki, ám sajnos egyetlen egyet sem tudott értékesíteni, így maradt a 0-0-s döntetlen a Tiszakécske ellen.

- Mindenképpen pozitívumként értékelem azt a tényt, hogy több ziccert és sok helyzetet tudtunk kialakítani, ám ezeket értékesíteni kell. A hét során igyekeztünk minden játékhelyzetet gyakorolni, de ezek között is kiemelt helyet kapott a kapu elé érkezés, a támadások befejezése - árulta el.

A Merkantil Bank Ligában minden csapat kétszer találkozik a másikkal, azaz egy edző kétszer készíti fel csapatát minden ellenfél ellen. Ám annak következtében, hogy Dragan Vukmir idény közben osztályon belül váltott kispadot, már harmadszor meccsel a Haladás ellen. Segítette a két közvetlen tapasztalat a diósgyőri munkát?

- Az NB II.-ben nincsenek nagy titkok, mindenki tökéletesen ismeri a másikat. Persze a legtöbb csapat teljesítménye hullámzó, sérülés, eltiltás vagy éppen játékrendszer-váltás miatt akár a kezdő 11 összetétele is módosulhat, de nehéz meglepni a másikat. Természetesen felkészültünk a Haladás játékából, de nekünk most még elsősorban saját magunkkal kell foglalkozni, hogy a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani. 

Ha már játékrendszer, akkor a DVTK a korábban megszokott 3-5-2-es (ami időnként mérkőzés közben 4-4-2 lett) felállásról 4-2-3-1-es hadrendre váltott.

- Kipróbáltuk ezt a felállást, ami működött is a Tiszakécske ellen, csak hát a helyzeteket be kell lőni… - sóhajtott Dragan Vukmir. - Hétfő este is olyan játékrendszert választunk, ami egyrészt győzelemmel kecsegtet a Haladás ellen, másrészt a pályára lépő játékosok tudását leginkább kihozza. 

A Haladás a legutóbbi 13 fordulóban mindössze 9 pontot szerzett úgy, hogy az utolsó hét hazai bajnokiját sorozatban elveszítette

- Ahogy mondtam, minden csapat életében eljön egy hullámvölgy - reagált a vezetőedző. - A Haladás sokkal jobb csapat annál, mint amit az eredményei mutatnak, ha megnézzük, akkor a játékuk rendben van, de valami mindig hiányzik az eredményességhez. 

Könyves Norbert vakbélműtétét követően lábadozik, rá nem számíthat a szakmai stáb. Ugyanakkor a Tiszakécske ellen fejsérülése után visszatérő Hegedűs János esetében szerencsére nagyobb volt az ijedelem, mint a baj, amikor múlt vasárnap a földön maradt egy fejpárbajt követően. Rajtuk kívül néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, akik remélhetően hétfő este vállalni tudják a játékot.

A DVTK és a Haladás utolsóként, azaz a többi eredmény ismeretében lép pályára. Ha a vetélytársak pontot, pontokat hullajtanak, akkor kötelező nyerni a különbség növelése érdekében, ha győznek, akkor pedig muszáj. Nagyobb emiatt a nyomás a csapaton? - kérdeztük zárásként.

- Csak a saját csapatom, csak a saját mérkőzésünk érdekel. Ha mi nyerünk, akkor nincs is miről beszélni - fogta rövidre Dragan Vukmir.