Beharangozó 2022. április 24., vasárnap

DVTK - Szentlőrinc 1-0 (1-0)

Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Szentlőrinc ellen, és Horváth Zoltán csúsztatott fejesével gyorsan megszerezte a vezetést. Továbbra is támadásban maradtak a piros-fehérek, de nem sikerült növelni az előnyt. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de újabb gól már nem esett.

DVTK - Szentlőrinc 1-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 34. forduló

Diósgyőri VTK - Szentlőrinc SE 1-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1405 néző. Játékvezető: Káprály Mihály (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel).
DVTK: Danilović - Szatmári, Hegedűs J., Belényesi Cs. - Szűcs K., Lucas, Oláh B., Bárdos - Molnár G., Horváth Z., Jurek. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Szentlőrinc: Hajagos - Rétyi, Hesz, Nagy Zs., Tamás L., Nagy B. -  Török L., Grumić, Biben - Mervó, Bányai. Vezetőedző: Marián Sľúka.

Csere: Nagy B. helyett Havas A. a 7., Jurek helyett Kocsis D. és Horváth Z. helyett Hornyák a 65., Török L. helyett Mucsányi, Havas helyett Törőcsik P., Mervó helyett Drljo mind a 70., Nagy Zs. helyett Szabó M. a 78., Molnár G. helyett Zsolnai a 83. percben.
Sárga lap: Rétyi a 21., Belényesi a 22., Bárdos és Drljo a 87. percben.
Gólszerző: Horváth Z. (1-0) a 6. percben.


Kulcspillanatok

6. perc: Belényesi ívelt balról, az alapvonaltól mintegy 40 méterről a 16-oson belülre befutó Horváth Zoltán felé, Hajagos hangos "jó" kiáltással kilépett a kapujából, de a disógyőri hamarabb érte el fejjel, és az üres kapuba csúsztatott, 1-0

Edzői értékelések

Dragan Vukmir: - A mai nap legfontosabb feladata a 3 pont megszerzése volt, amit teljesítettünk. Gratulálok a saját játékosaimnak, nagyon akartak, küzdöttek, mindenki tisztában volt a mai meccs fontosságával. Nem volt könnyű a nagy nyomás miatt, de jó időben szereztük az első gólt. Utána az ellenfél kontrából és pontrúgásokból próbált veszélyeztetni, de jól zártuk a területet. Védekezésben kellőképpen agresszívak voltunk, támadásban azonban kapkodást láttam, ami miatt rendre elrontottuk az utolsó passzokat. Még jobban meg kell ismerni egymást, illetve többet kell birtokolni a labdát, amihez még több munkára van szükség.

Marián Sľúka: -  Elsősorban gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez! Szomorú vagyok, mivel a pályán látott játék alapján nem érdemeltünk vereséget. Rossz passzban vagyunk, és ki kell mondani, hogy a mi védekezési hibánkból kaptuk a gólt. Az első félidőben működött, amit elterveztünk, egyedül az egy az egy elleni agresszív párharcokat hiányoltam. Ebben a hazaiak fölénk nőttek. Két játékosunk is megsérült, nem akarok belemenni a részletekbe, hogy labda is volt, de úgy tűnik, eltört a bokája az egyik legfontosabb játékosunknak.
Reméltük, hogy sikerült eredményt elérni, ezért a szünetben kicsit hangosabban beszéltem a játékosokkal. A második félidőben már a régi Szentlőrincet láttuk a pályán, nagyon szervezett, akaratos és végül egy ki-ki mérkőzést játszottunk a nagyon erős DVTK-val. Sajnos hiányzott egy kis minőség az előre játékban.
Bízom benne, hogy megértették, hogy vissza kell térni a régi felfogáshoz, és akkor ismét jönni fognak az eredmények.