Beharangozó 2022. április 30., szombat

“Az akarat is dönthet a javunkra”

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a DVTK Budaörsön játszik vasárnap 17 órától. A találkozó előtt Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettünk.

“Az akarat is dönthet a javunkra”


Amióta Dragan Vukmir irányítja a DVTK-t, három mérkőzésen mindössze egy gólt kapott a csapat, azt is büntetőből.

- Az idő előrehaladtával egyre jobban megismerjük egymást a csapattal - kezdte Dragan Vukmir -, én a játékosok képességét, tudását, emberi oldalát, ők pedig az én elképzeléseimet. Az elejétől arra törekszünk, hogy szervezetten játsszunk, hátul stabilak legyünk, aminek eredményeként egyik ellenfelünk sem tudott akcióból igazán nagy helyzetet kialakítani, csak kísérleteik voltak.

A gólszerzés viszont akadozik, mert a számoknál maradva három meccsen egyszer sikerült betalálni az ellenfél hálójába. Az viszont három pontot ért a Szentlőrinc ellen.

- Egy korai vezető gól mindig nyugalmat biztosít - bólintott a vezetőedző. - Milyen jó lett volna értékesíteni a Tiszakécske ellen is a két ajtó-ablak helyzet egyikét a meccs elején, vagy akár egészen másként alakulhatott volna a szombathelyi találkozó is, ha Molnár Gábor belövi a ziccerét! Az ugyanakkor pozitívum, hogy megvannak a helyzeteink, mert bajban akkor lennénk, ha esélyünk sem lenne gólt lőni. A modern labdarúgásban kevés csapat tud tucatnyi ziccert kidolgozni, ehelyett néhány kísérletből kell minél többet gólra váltani. Bízom benne, hogy a maradék négy meccsen sokkal jobb százalékban használjuk ki a helyzeteinket, és akkor annak meglesz az eredménye!

Visszatérve a védelemre, Dragan Vukmir az első két diósgyőri mérkőzésén 4-2-3-1-es hadrendben állította fel a DVTK-t, legutóbb viszont váltott, és három középső védőt állított a csapatba.

- Múlt héten mindkét jobb oldali védőnk, Eperjesi Gábor és Polgár Kristóf is hiányzott sérülés miatt, ezért a három belső védős felállás mellett döntöttem, és az alapvetően szintén belső védő, Szűcs Kornél került ki a jobb oldalra. A keret összetétele is inkább a három belső védős felállásra alkalmas, amit a mérkőzés is alátámasztott.

Könyves Norbert vakbélműtéte után a héten kezdte el az edzést, vasárnap még nem léphet pályára. Eppel Mártont Szombathelyen úgy megrúgták, hogy két öltéssel kellett összevarrni a lábát, ő is kihagyta a Szentlőrinc elleni találkozót, és a budaörsi szereplése is kérdéses. Rajtuk kívül öt sárga lapot követő eltiltás miatt Bárdos Bence és Belényesi Csaba hiányzik majd a meccskeretből.

- Eperjesi Gábor és Polgár Kristóf újra játékra kész, velük bővül a választási lehetőségem - tájékoztatott a sportszakember.

A Budaörs jelenleg 33 ponttal a tabella 19. helyén áll, amiből otthon 16 pontot szereztek (a DVTK idegenben 26 pontnál jár).

- Vasárnapi ellenfelünk nehéz helyzetben van, pedig stílusos csapat, a játékuk alapján akár előrébb is állhatnának - kommentálta a diósgyőri vezetőedző. - Biztos vagyok benne, hogy a végsőkig küzdeni fognak a bennmaradásért, amihez most már az ellenfelek kilététől függetlenül gyűjteni kell a győzelmeket. Természetesen nem tudjuk, milyen taktikával próbálnak sikert elérni ellenünk, ezért egyaránt felkészültünk arra, ha kitámadnak, és arra is, ha betömörülnek a kapujuk elé.

MI lehet a mérkőzést eldöntő tényező?

- A tabella azt mutatja, hogy a DVTK a jobb csapat, de ilyen kiélezett helyzetben akár az akarati tényező is dönthet a javunkra - válaszolt Dragan Vukmir. - Nem szabad messzire nézni, nekünk most csak a vasárnapi találkozóval kell foglalkozni, azt kell megnyerni. A héten becsületesen dolgoztak a srácok, és jó munkát végeztek. Ezt kell megkoronázni egy budaörsi győzelemmel.

A találkozóról élőképes közvetítést adunk Makranczi László kommentálásával