Beharangozó 2022. május 1., vasárnap

Budaörs - DVTK 2-1 (1-1)

Merkantil Bank Liga 35. fordulójában Budaörsön játszott a DVTK. Az első perctől támadólag léptek fel a piros-fehérek, ám a hazaiak az első helyzetüket gólra váltották. A folytatásban egyre többet veszélyeztetett a Diósgyőr, Tóth kapus azonban több bravúrt is bemutatott, de Molnár Gábor fejesét ő sem védhette. A második félidőben is a hazai kapus volt a mezőny legjobbja, bravúrok sorát mutatta be, ráadásul egy kontrából végül a győztes gólt is megszerezték a budaörsiek.

Budaörs - DVTK 2-1 (1-1)


Merkantil Bank Liga 35. forduló

Budaörsi SC - Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

Budaörs, 800 néző. Játékvezető: Görög Márió (Aradi József, Becséri Gergely).
BSC 1924: Tóth G. - Tóth K., Gyurácz, Tányéros Á., Pintér D. - Sajbán Mi. - Molnár T., Zsidai, Petneházi, Halácsi - Balázs Zs.  Vezetőedző: Toldi Gábor.
DVTK: Danilović - Szűcs K., Hegedűs J., Szatmári - Polgár, Lucas, Oláh B., Bokros - Molnár G., Horváth Z., Kocsis D. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Csere: Oláh B. helyett Bertus és Horváth Z. helyett Hornyák a 64., Molnár T. helyett Kojnok a 70., Kocsis D. helyett Zsidai és Molnár G. helyett Zsolnai a 74., Polgár helyett Németh Má. a 83., Balázs Zs. helyett Csillag a 84., Petneházi helyett Horváth B. és Halácsi helyett Molnár M. a 90+1. percben.
Sárga lap: Gyurácz a 9., Pintér D. az 59., Zsidai a 75., Szatmári és Halácsi a 83., Tóth G. a 90+2. percben.
Gólszerző: Gyurácz (1-0) a 22., Molnár G. (1-1) a 39., Kojnok (2-1) a 73., percben.


Kulcspillanatok

22. perc: Hazai szöglet jobbról, Petneházi beadását a hosszú oldalról visszafejelték, elsőre Szatmári kifejelte a mezőnybe, az újabb beadásba azonban az ötösön Gyurácz András úgy tette bele a lábát, hogy a labda a jobb alsó sarokba gurult, 1-0

39. perc:  Polgár jobb oldali beadását Molnár Gábor viszonylag távolról nagyon szép mozdulattal a kapu jobb oldalába csúsztatta, 1-1

73. perc: Gyors hazai támadás végén Pintér bal oldali beadását Kojnok Zsolt fejelte közelről a hálóba, 2-1

Edzői értékelések

Toldi Gábor: - Rendkívül fontos volt számunkra a mai győzelem, mert tudtuk, hogy csak így marad esélyünk a bennmaradásra. Nagyon fegyelmezett játék kellett a DVTK legyőzéséhez, ami sikerült is. Úgy éreztem, sokkal harcosabbak voltunk, mint az ellenfél, helyenként még jól is játszottunk, persze ragyogó játék nem alakult ki egyik oldalt sem. Megragadtuk az alkalmat, és ma jobbak voltunk, mert jobban akartunk. Dicséret illeti az egész csapatot, különösen a védelmet, de ha valakit ki kell emelni, akkor a kapus, Tóth Gábor nyújtotta a legjobbat.

Dragan Vukmir: - Nagyon sajnálom a mai mérkőzést, és szégyellem magam! Nem láttam az alázatot, nem láttam a küzdeni akarást... Elfogadhatatlan, hogy nem mindegyik játékos érezte át, mennyire fontos ez a nap a klubnak a feljutás szempontjából. 
Még három mérkőzés maradt hátra a bajnokségból, próbáljuk mind a három mérkőzést megnyerni, de nem csak rajtunk múlik a feljutás.