Beharangozó 2022. május 8., vasárnap

"Az élet maga a küzdelem, a foci is erről szól"

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában hazai pályán játszik a DVTK a Soroksár ellen hétfő este nyolc órától a televízió kamerái előtt. A találkozó előtt Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettünk.

"Az élet maga a küzdelem, a foci is erről szól"


Három mérkőzés maradt hátra a bajnokságból - vetettük fel kezdésként Dragan Vukmirnak.

- Tisztában vagyunk a programmal, tudjuk, hogy győzelmi kényszerben játszunk, de számunkra most csak a Soroksár elleni találkozó létezik, azt kell mindenekelőtt megnyerni - szögezte le a vezetőedző.

Molnár Gábor és Horváth Zoltán a héten kikerült a keretből, mindketten a tartalékcsapattal edzenek. Budaörsön mind a ketten kezdtek, a Soroksár ellen kik játszanak helyettük?

- Mindkét játékos posztján több olyan alternatíva is rendelkezésre áll, akik pótolni tudják őket - reagált a sportszakember. - Ennek a hétnek az egyik legfontosabb feladata az volt, hogy megtaláljuk ebből a szempontból is a legjobb megoldást.

Egy ilyen váltásnak hatása lehet a csapat játékára, de a mentalitásra is.

- Két új játékos kerül be a kezdőcsapatba, akik biztosan extra motivációval lépnek majd pályára - mondta. - Biztos vagyok abban, hogy be akarják bizonyítani, eddig is több játéklehetőséget érdemeltek volna, mert a csapat hasznára vannak, és szeretnének megragadni a kezdőben.

Az elmúlt hetekben rendre többen is hiányoztak a csapatból, sérülés vagy betegség miatt.

- Most már mindenki egészséges, de Könyves Norbert műtéte és Eppel Márton sérülése után még nincs tökéletes erőállapotban, ők biztosan nem tudják végigjátszani a mérkőzést.

Bárdos Bence és Belényesi Csaba egyaránt letöltötte eltiltását, visszatérnek a keretbe. A Szentlőrinc elleni győztes mérkőzésen mindketten kezdtek, ilyen esetben Dragan Vukmir automatikusan visszaadja a helyüket, vagy meg kell küzdeni a legutóbbi kezdőcsapat tagjaival?

- Az első és legfontosabb a taktika, ezt követi a felállás, és csak utána vizsgáljuk meg, melyik játékos lehet a leginkább hatékony megoldás - osztotta meg.

A Soroksár a forduló előtt a tabella 7. helyén áll (13 győzelem, 9 döntetlen, 13 vereség), az utóbbi 5 meccsből 4-et megnyertek, éppen legutóbb kaptak ki. Figyelemre méltó módon idegenben sokkal több pontot szereztek, mint hazai pályán (19 és 29 pont).

- A Soroksár teljesítménye hullámzó, képesek nagyon jó és gyenge teljesítményre is - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri vezetőedző. - Nekünk arra kell készülni, hogy legutóbb ugyan kikaptak az Ajka ellen, de mostanában jó formában játszanak, tehát nagyon veszélyes csapat.

Úgy kezdtük a beszélgetést, hogy a DVTK-nak nyernie kell, a kérdés így csak az, hogy hogyan.

- Bátor játékot várok a csapattól, illetve legutóbb túlságosan puhán játszottunk. Keményebben kell odalépni, mert ugyan soha nem kértem senkitől durva játékot, de harcosabb felfogást mindig. Ezen kívül többet kell dolgozni, és jobban kell akarni a sikert, csak az hozhatja meg az eredményt. Hazai pályán a saját közönségünk előtt dominálni kell, és csak a három pont lehet a célunk. Az élet maga a küzdelem, a foci is erről szól. Nem szabad sosem feladni, és ha így állunk hozzá, akkor annak meglesz az eredménye. Bizakodó vagyok, nekünk meg kell nyerni mind a három bajnokit, és majd a végén meglátjuk, az mire elég - zárta Dragan Vukmir.