Beharangozó 2022. május 9., hétfő

DVTK - Soroksár 1-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában Eppel Márton góljával szerzett vezetést a DVTK a Soroksár ellen az első félóra végén. A szünet után kintebb jött az ellenfél, de igazából nem forgott veszélyben a diósgyőri győzelem.

DVTK - Soroksár 1-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 36. forduló

Diósgyőri VTK - Soroksár SC 1-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1375 néző. Játékvezető: Pillók Ádám (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter).
DVTK: Danilović - Szatmári, Hegedűs J., Belényesi - Szűcs K., Bertus, Lucas, Oláh B., Keller - Eppel, Zsolnai. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Soroksár: Major B. - Ternován P., Gyömbér, Kékesi, Valencsik - Katona M., Hudák M. - Redzic, Lőrinczy A., Csernik - Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Csere: Zsolnai helyett Németh Má. és Csernik helyett Szerető a 46., Eppel helyett Könyves és Németh Má. helyett Kocsis D. a 72., Oláh B. helyett Polgár a 77., Ternován P. helyett Nagy O. a 83. percben.
Sárga lap: Lucas a 14., Keller a 43., Gyömbér a 74., Könyves a 83., Polgár a 87. percben.
Gólszerző: Eppel (1-0) a 28. percben.


Kulcspillanatok

28. perc: Hegedűs emelte a kezdőkörből jobbra a labdát Szűcsnek, aki pontosan centerezett, és az érkező Eppel Márton 7 méterről a kapuba fejelt, 1-0

Edzői értékelések

Dragan Vukmir: - Elsősorban gratulálok a játékosoknak a győzni akaráshoz, a nagy nyomás ellenére nagy akarattal játszottak. 
Az első 20 percben nyomtunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd a videózáskor kiderül, járt volna-e a javunkra egy büntető vagy nem. Az első félidő tanulsága, hogy jobban ki kell használni a lehetőségeket. A szünet után szerettük volna jobban zárni a területeket, hogy ellenfelünk ne tudjon gólt szerezni, és ezt a célunkat is elértük. Megérdemelten nyertünk!

Lipcsei Péter: - A mérkőzés előtt is tudtam, hogy jó csapathoz érkeztünk, és azt is tudtam, hogy számukra egy élet-halál mérkőzés következik, mert menni akartak a KTE után. De szerettünk volna pontot vagy pontokat szerezni, ami ma nem jött össze.
Nem bántottam a játékosaimat, mert négyszer kapott gól nélkül nyertünk zsinórban, most kétszer kikaptunk egymás után, van ilyen az életben, van ilyen a futballban.
Mindent megtettek a játékosok a pontszerzés érdekében. Az első félidőben volt egy 20 perces periódus, amikor a DVTK ránk jött, próbáltunk ellenállni, nehéz volt. A játékosoknak azt mondtam, kicsit agresszívebben kellett volna játszani. Feljöttünk Diósgyőrbe, szép stadion, jó pálya, villanyfény, azonban az első húsz percben 1-2 játékosom elfehéredett.
A második félidőben rendeztük a sorainkat, nem volt semmi probléma, ebből az időszakból nem is tudok diósgyőri ziccert mondatni, az elsőben volt.
Rúgtunk egy gólt, amit meg kell nézni, miért nem adott meg a játékvezető. Gratulálok a DVTK-nak, kívánom, hogy érjék el a céljukat!