Beharangozó 2022. május 14., szombat

"Nyerni akarunk Ajkán"

A Merkantil Bank Liga 37., utolsó előtti fordulójában a DVTK hétfő este 8 órától Ajkán játszik. A találkozó előtt Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettünk.

"Nyerni akarunk Ajkán"


A DVTK a fordulóban utolsóként lép pályára, addigra ismert lesz az összes eredmény, többek között a Haladás - KTE meccsé is. Mit fogsz csinálni vasárnap este fél hét és fél kilenc között? - kérdeztük elsőként Dragan Vukmirtól.

- Értem a kérdést, de nekünk a saját magunk feladatára kell koncentrálni, nem pedig olyan dolgokra, amire nincs ráhatásunk - válaszolt a vezetőedző. - Nyerni akarunk, nem fordulhat még egyszer elő ugyanaz, ami Budaörsön!

A legutóbbi fordulóban a Soroksár ellen 1-0-ra győzött a DVTK, az ellenfél igazából gólhelyzetet sem tudott kialakítani.

- Minden meccsen a győzelemért játszunk, a Soroksár ellen sikerült is megszerezni a három pontot. Minden siker építi a csapatot, az utolsó két mérkőzés előtt az önbizalomnak is jót tett ez az eredmény - reagált.

A DVTK-ban nincs eltiltott, sérült, beteg játékos. Eppel Márton és Könyves Norbert is visszatért a múlt héten, előbbi egyből győztes gólt szerzett.

- Marci sérülése kevésbé volt súlyos, kevesebbet hagyott ki, így könnyebben is tért vissza - osztotta meg. - Norbit műteni kellett, egy ideig még a mozgást is tiltották az orvosok, de azóta keményen dolgozik azért, hogy ismét a csapat húzóembere legyen. A jelenléte is nagyon sokat számít nekünk, nemcsak a játéka. Ajkán várhatóan többet játszanak, ha nem is feltétlenül egy teljes mérkőzést.

Amióta Dragan Vukmir irányítja a DVTK csapatát, azóta mindhárom diósgyőri gól fejesből született.

- Ez tény, de ha visszaemlékszünk, a Tiszakécske ellen az első negyedórában Eppel Márton és Németh Márió lábában is ott volt a gól, ajtó-ablak helyzet maradt ki, majd Szombathelyen Molnár Gábor hibázott el egy ziccert szintén lábbal - emlékeztetett a sportszakember. - Eddig is megvoltak lábbal a helyzeteink, bízom benne, hogy Ajkán eredményesek is leszünk.

Szűcs Kornél az elmúlt mérkőzéseken a védelem jobb oldalán szerepel, és rendre jó teljesítményt nyújt, legutóbb például gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

- Egy U21-es válogatott fiatalról beszélünk, jelenleg ő a legjobb megoldás erre a feladatra. Jó munkát végez, de természetesen még fejlődnie kell.

A Merkantil Bank Ligában kötelező legalább egy 2002-ben vagy később született labdarúgót pályára küldeni. A legutóbbi időben előbb Jurek Gábor, majd Kocsis Dominik, a Soroksár ellen pedig Rotem Keller felelt meg ennek az előírásnak.

- Sok mindenen múlik a csapat összeállítása, így sok mindenen múlik az is, hogy melyik fiatal lép pályára - avatott be a diósgyőri vezetőedző. - Többek között figyelembe kell venni a taktikát, az ellenfél játékrendjét, ki egészséges, ki sérült, mindezt összevetve kell megtalálni azt a megoldást, ami sikerre vezet. És egy hete már Vajda Botond is ott ült a kispadon. Hétközben velünk edzett, és úgy ítéltem meg, a munkája alapján megérdemli. A jövőben is szeretnék minél több fiatalnak lehetőséget adni a saját utánpótlásból, mutassák meg magukat, mit tanultak a DVTK Labdarúgó Sportakadémián. Végül pedig az a legfontosabb, hogy aki odakerül, az ragadja meg az alkalmat.

Hétfőn az az Ajka vár a DVTK-ra, amelyik a gyenge kezdést követően a hajrája kiegyenesedett, a legutóbbi öt mérkőzését sorozatban megnyerte.

- Profi hozzáállást várok el minden keretbe kerülő játékostól, mert én soha nem a 11 pályára lépő labdarúgóban gondolkodom, hanem a teljes keretben. Nyerni akarunk, amiért mindent meg kell tenni. Természetesen feltérképeztük az ellenfelet, jó csapat vár ránk, tudjuk, mi jellemzi a játékukat, de nekünk elsősorban saját magunkkal kell foglalkozni. Nem újdonság, hogy a győzelemhez gólt kell szerezni, amihez megfelelő mentalitás és erős akarat kell - zárta Dragan Vukmir.