Beharangozó 2022. február 11., péntek

A BKV Előre vendége lesz a DVTK tartalék

Az előttünk álló  hétvégén folytatódik a küzdelem a labdarúgó NB III.-ban. A Keleti csoport 21. fordulójában a DVTK tartalék csapatára idegenbeli mérkőzés vár, a piros-fehérek ugyanis vasárnap 14 órától a táblázat második helyén álló BKV Előre vendégei lesznek.

A BKV Előre vendége lesz a DVTK tartalék


NB III., Keleti csoport, 21. forduló

2022. február 13., vasárnap
14:00
BKV Előre - DVTK tartalék

Vezetőedzői várakozás

- A téli felkészülést a vírushelyzet ellenére végig tudta csinálni a DVTK tartalék?

- Amennyiben az edzéseket és a felkészülési mérkőzéseket nézzük, akkor egyértelműen jobban állunk, mint fél évvel ezelőtt - fogalmazott a bajnokság folytatásra előtt Zsivoczky Gyula, a DVTK tartalék vezetőedzője. - Folyamatosan tudtunk dolgozni, a létszám megfelelő volt, így elvégezhettük azt a munkát, amire ilyenkor szükség van. Az U19-es együttesből többen felkerültek, optimista vagyok a tavasszal kapcsolatban, meggyőződésem, hogy jól fogunk szerepelni. 

- A jelenlegi átigazolási időszak mennyire rendezte át a csapatot?

- A mi esetünkben csak olyan játékosok szerződtetése kerülhet szóba, akik akadémista korúak, hiszen a jövőt tartjuk szem előtt. Így került hozzánk a Puskás Akadémiától a korosztályos válogatott Sós Máté, aki a támadó szekció bármelyik pozíciójában hasznosan tud játszani. Az edzettségi állapota nem volt megfelelő, de most már kezdi utolérni magát. Remélem, hogy a benne rejlő tudást hasznosítani tudja a csapat számára, ezáltal pedig ő is sokat tud majd fejlődni nálunk. A távozók kapcsán egyelőre Holló Pétert és Bartha Riccárdót kell megemlíteni, de elképzelhető, hogy lesznek további változások is az átigazolás hajrájában.

- Beszéljünk a tavaszi nyitányról. A BKV Előre sok csapatot meglepett ősszel, de hazai környezetben őket is meg lehet lepni?

- A csoportunkban újoncnak számító fővárosiak bombameglepetést arattak azzal, hogy ennyire eredményesen szerepelnek. Az edzőjüknek, ifj. Albert Flóriánnak a munkásságát számomra nem kell bemutatni, korábban dolgoztunk is együtt. Hazai környezetben 4-1-re kikaptunk tőlük, ám az eredmény ellenére az egy nagyon éles mérkőzés volt. Bízom benne, hogy az akkor elkövetett egyéni hibákat most mellőzni tudjuk, ebben az esetben ponttal vagy pontokkal távozhatunk a fővárosiak otthonából. 

A bajnokság állása
Hírek a DVTK tartalékról

Helyszín

Az NB III., Keleti csoport, 21. fordulójának programja

2022. február 13., vasárnap
11:00 Aqua-General Hajdúszoboszló - Újpest FC II
11:00 Békéscsaba 1912 Előre II - Tiszafüredi VSE
14:00 Jászberényi FC - Hidasnémeti VSC
14:00 Debreceni EAC - Törökszentmiklósi FC-Veteriner
14:00 BKV Előre - DVTK tartalék
14:00 Kisvárda Master Good II - Salgótarjáni BTC
14:00 Eger SE - Sényő-Carnifex FC
14:00 Termálfürdő FC Tiszaújváros - Tállya KSE
14:00 Putnok FC - Füzesgyarmati SK
16:00 Kolorcity Kazincbarcika SC - Debreceni VSC II