Beharangozó 2022. február 13., vasárnap

NB III: BKV Előre - DVTK tartalék 2-2 (0-2)

A táblázat második helyén álló BKV Előre otthonában pontot szerzett a DVTK tartalék csapata. Az NB III.-as bajnokság tavaszi nyitányán a piros-fehérek Korbély Kristóf találataival kétgólos előnyt szereztek. A fordulás után a hazaiak előbb szépítettek, majd egyenlíteni is tudtak, de az Ivánka Patrik kiállítása miatt megfogyatkozott diósgyőri fiatalok így is értékes pontot szereztek.

NB III: BKV Előre - DVTK tartalék 2-2 (0-2)


NB III., Keleti csoport, 21. forduló

BKV Előre - DVTK tartalék     2-2 (0-2)

Budapest, BKV Előre Sporttelep, 200 néző. Játékvezetők: Borbás Bottyán Aurél, Flinta Zoltán, László István Sándor. 

BKV Előre: Horváth G. - Girán M., Jáger R., Szabó N., Forgács P., Ferkó Á., Busai A., Kiss D., Tóth Sz., Mile Zs., Szabó Á. Vezetőedző: ifj. Albert Flórián. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Orosz D., Ivánka P., Mrva P., Benkő P. - Tóth B., Illés B., Jónyer K. - Csatári G., Girdán L., Korbély K. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Kiss D. helyett Kubó G. a 46., Mile Zs. helyett Gyurkó M. a 46., Szabó Á. helyett Dömök E. a 46., Jáger R. helyett Nagy A. a 67., Jónyer K. helyett Sós M. a 69., Girdán L. helyett Csáki D. a 71., Gyurkó M. helyett Ihos Á. a 82., Illés B. helyett Bencsík D. a 84. percben. 
Sárga lap: Ferkó Á. a 60., Korbély K. a 65., Orosz D. a 74., Bánhegyi B. a 88., Csatári G. a 90+5. percben. 
Piros lap: Ivánka P. a 70. percben. 
Gólszerző: Korbély K. (0-1, 11-esből) a 17., Korbély K. (0-2) a 41., Kubó G. (1-2) az 57., Busai A. (2-2, 11-esből) a 76. percben. 

Kulcspillanatok

17. perc: Egy rosszul sikerült hazai kirúgás után Korbély csapott le a labádra, megtolta Horváth G. mellett, aki buktatta. A megítélt tizenegyest a sértett a kapu jobb alsó sarkába lőtte, 0-1. 
41. perc: Korbély a tizenhatos vonalánál felnézett, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, 0-2.
57. perc: Egy pontos beadás, és továbbtett labda után Kubó lőtt a diósgyőri kapu hosszú oldalába, 1-2. 
70. perc. Ivánka Patrik kezeés miatt megkapta a második sárga lapját, majd a pirosat, az utolsó húsz percre tehát megfogyatkozott a DVTK tartalék.
76. perc: Orosz Donát szabálytalankodott a büntetőterületen belül, a hazaiak tizenegyeshez jutottak, amit Busai értékesített, 2-2.

Vezetőedzői értékelés

Albert Flórián: - A vendégcsapat uralta a mérkőzést,  nagyon gyengén játszottunk a bal oldalon, a jobbszélen pedig nem tudtunk párharcokat nyerni. Lefutottak minket, nagyon rossz felfogást követtünk, pedig egyáltalán nem ezt beszéltük meg. Aztán hármat cseréltem, ami segített abban, hogy megváltozzon a játék képe. A fordulás után egyenlítettünk, a hajrában pedig mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, ezért igazságos a döntetlen. 

Zsivoczky Gyula: - Ellentétes félidőket láthattunk. Nagyszerűen futballoztunk az első negyvenöt percben, Korbély két góljával teljesen megérdemelten szereztünk kétgólos vezetést. A fordulás után egy hibából közelebb jött az ellenfél, ettől függetlenül nem éreztem bennük komoly átütőerőt. Ivánka véleményes kiállítása és a hazaiak vitatható büntetője után azonban arra törekedtünk, hogy megtartsuk a döntetlent. Ez sikerült, amihez gratulálok a csapatnak. Készülünk a Kisvárda ellen, hiszen azon a mérkőzésen szeretnénk mindhárom pontot otthon tartani.