Beharangozó 2022. március 6., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - Tiszaújváros 2-4 (1-2)

Nem tudott pontot szerezni a Tiszaújváros elleni bajnoki mérkőzésen a DVTK tartalék csapata. A piros-fehérek hamar hátrányba kerültek, amit Korbély még tizenegyesből kiegyenlített. Ezután viszont a vendégek akarata érvényesült, akik a meccs középső szakaszában eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. A végén Korbély második büntetője már csak a szépítésre volt elegendő.

NB III: DVTK tartalék - Tiszaújváros 2-4 (1-2)


NB III., Keleti csoport, 25. forduló

DVTK tartalék - Termálfürdő FC Tiszaújváros 2-4 (1-2)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Muhari Gergő, Ancsin Zoltán, László István Sándor. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Orosz D., Ivánka P, Mrva P, Nagy Á. - Jónyer K., Tóth B. - Illés B., - Benkő P., Korbély K., Oláh B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg P. - Bocsi P., Mahalek M., Géringer L., Gelsi L., Pap Zs., Bussy D., Vitelki B., Bartusz D., Lőrincz P., Gottfried D. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. 
Csere: Herceg P. helyett Galamvári G. az 54., Benkő P. helyett Sós M. a 62., Jónyer K. helyett Girdán L. a 62., Vitelki B. helyett Nagy D. a 71., Illés B. helyett Molnár R. a 74., Orosz D. helyett Bencsík D. a 80., Bussy D. helyett Gönczi S. a 80., Bartusz D. helyett Molnár M. a 80. percben. 
Sárga lap: Mahalek M. a 46., Bartusz D. a 47., Orosz D. a 61., Bocsi P. a 64. percben. 
Gólszerző: Vitelki B. (0-1) a 2., Korbély K. (1-1, 11-esből) a 26., Bartusz D. (1-2) a 44., Orosz D. (1-3, öngól) az 56., Nagy D. (1-4) a 78., Korbély K. (2-4, 11-esből) a 84. percben. 

Kulcspillanatok

2. perc: Baloldali szabadrúgás mögé Vitelki Balázs állt mintegy  húsz méterre a DVTK tartalék kapujától, és nagy erővel a rövid felső sarokba küldte a labdát, 0-1.
24. perc: Papp Zsolt buktatta a tizenhatoson belül Oláh Balázst, a megítélt büntetőt Korbély a kapu bal sarkába helyezte, 1-1. 
43. perc: Bartusz Dániel kapott meg egy labdát a tizenhatos vonalánál, aki kapásból fél magasan a rövid sarokba lőtt, 1-2.
56. perc: Jobbról íveltek be a vendégek szabadrúgást a tizenhatoson belülre, a kavarodás során a labda Orosz Donátról került a kapuba, 1-3. 
78. perc: Jobb oldali szöglet után a teljesen üresen hagyott Nagy Dávid az öt és felesről bólintott a keresztléc alá, 1-4. 
83. perc: Molnár Roland lábát húzta el a kapujából kilépő Galambvári, amiért tizenegyest kapott a DVTK tartalék. A büntetőt Korbély a balra mozduló kapus mellett a kapu jobb sarkába lőtte, 2-4. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Hétközben rengeteget gyakoroljuk, mégis rendkívül hibapontos a védekezésünk. Így volt ez most is, mert az ellenfél nem kidolgozott helyzetek után talált be, hanem a megingásainkat használták ki. Hétről-hétre saját magunkat verjük meg. Eddig mindig pozitívan álltam a dolgokhoz, most viszont mérges vagyok és elkeseredett. Innentől kezdve nem lehet más célunk, minthogy megszilárdítsuk a helyünket ebben a bajnokságban. Természetesen mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a következő hetekben. Gratulálok a Tiszaújvárosnak a győzelemhez. 

Vitelki Zoltán: - Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert legutóbb hazai pályán kikaptunk a kiesés ellen menekülő Salgótarjántól, ami mély nyomot hagyott mindekiben. Ezúttal viszont fegyelmezetten, jól futballoztunk, még akkor is, ha a pálya talaja nem tette lehetővé a folyamatos játékot. A csapat nagy melót tett bele ebbe a találkozóba, amit teljesen megérdemelten nyertünk meg. Úgyis, hogy az ellenfél két tizenegyest lőhetett, emellett azonban komoly lehetősége nem volt a Diósgyőrnek.