Beharangozó 2022. április 24., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - Sényő 0-2 (0-1)

Az első negyed óra után Benkő Péter kiállítása miatt emberhátrányba került a DVTK tartalék a Sényő elleni bajnokin. A vendégek az emberfölényt egy gyors góllal kihasználták, és a második félidőben tovább növelték az előnyüket. A piros-fehérek mezőnyben így is egyenrangú ellenfelei voltak a szabolcsiaknak, de ezúttal a pontszerzés nem jött össze.

NB III.: DVTK tartalék - Sényő 0-2 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 32. forduló

DVTK tartalék - Sényő-Carnifex FC 0-2 (0-1)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Tóth Tamás, Kovács Zoltán, Vilmányi Simon. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Benkő P. - Kispál T., Szeles T., Tóth B. - Csatári G., Korbély K., Karika B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Sényő-Carnifex FC: Járvás L. - Bodó G., Klepács K., Fenyőfalvi D., Fabu M., Toldi A., Kapacina K., Phrakonkham Á., Tóth M., Kapacina V., Orosz M. Vezetőedző: Imrő László. 
Csere: Fenyőfalvi D. helyett Schmidt P. a 46., Kispál T. helyett Orosz D. a 46., Oláh B. helyett Nagy Á. a 46., Karika B. helyett Girdán L. a 71., Tóth B. helyett Sós M. a 71., Kapacina K. helyett Páll Zs. a 80., Kapacina V. helyett Balogh Gy. a 89., Toldi A. helyett Dobos A. a 90+2., Tóth M. helyett Mányi B. a 90+2. percben. 
Sárga lap: Bodó G. a 31., Szeles T. az 51., Korbély K. a 67., Schmidt P. a 82., Klepács K. a 85. percben. 
Piros lap: Benkő P. a 16. percben. 
Gólszerző: Toldi A. (0-1) a 18., Kapacina K. (0-2) a 52. percben. 

Kulcspillanatok

16. perc: A pontos indítással kilépő Toldi Andrást utolsó emberként Benkő Péter elütötte, amiért egyből piros lapot kapott. 
18. perc: Baloldali szöglet után a hosszú oldalon Csatári mögül kilépő Toldi Andrés két méterről a bal alsó sarokba passzolt, 0-1.
52. perc: Balról érkező magas beadás az öt és felesen belül átszállt Bánhegyin, így a hosszú oldalon érkező Kapacina Kevinnek nem volt nehéz dolga közelről a hálóba passzolni, 0-2. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - A korai vendéggól még nem lett volna feltétlenül döntően befolyásoló tényező, a kiállítás viszont igen. 75 percet játszottunk emberhátrányban, ami borzasztóan nagy teher volt a csapat számára. Ettől függetlenül ismét megvoltak a helyzeteink, volt, hogy üres kapuba nem tudtunk betalálni. A második sényői találat után már nem volt sok esélyünk a pontszerzésre. A piros lapot követően rendszert váltottunk, ami a játék szempontjából hatékonynak bizonyult, de mindenkinek plusz munkát kellett beletenni a meccsbe ahhoz, hogy partiban legyünk. A Sényő rutinos csapat, jól kihasználta a lehetőséget. Mezőnyben partnerek voltunk, helyenként tudtunk dominálni, de az eredményességgel nem párosult. Óriási hiányérzetem van ezzel a meccsel kapcsolatban is. Levonjuk a tanulságokat és készülünk a hátralévő hat mérkőzésre. 

Imrő László: - Egy nagyon jó és szimpatikus futballt játszó DVTK tartalékot sikerült legyőznünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a korai kiállítás nagyban befolyásolta a találkozó végkimenetelét. Ezt a lehetőséget jól használtuk ki, hiszen a gólok mellett sok helyzetet dolgoztunk ki. A vezetés megszerzése után az volt a cél, hogy megtartsuk az eredményt, lehetőség szerint tovább növeljük az előnyünket. Ezt pedig sikerrel teljesítettük.