Beharangozó 2022. május 29., vasárnap

NB III.: Jászberényi FC - DVTK tartalék 0-2 (0-2)

Magabiztos győzelemmel fejezte be a bajnokságot a DVTK tartalék csapata. A záró fordulóban a piros-fehérek Jászberényből hozták el a három bajnoki pontot, mindkét gólt Jurek Gábor szerezte.

NB III.: Jászberényi FC - DVTK tartalék 0-2 (0-2)


NB III., Keleti csoport, 38. forduló

Jászberényi FC - DVTK tartalék  0-2 (0-2)

Jászberény, 100 néző. Játékvezető: Jakab Árpád, Pogonyi Ferenc, Ancsin Zoltán. 
Jászberényi FC: Menczeles I. - Muhari Z., Micskó M., Németh N., Szőllősi F., Erdős G., Borics L., Balla Z., Szanyi K., Varga L., Szanku K. Vezetőedző: Németh Gyula. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Mrva P., Ivánka P., Nagy A. - Vajda B., Tóth B., Benkő P. - Csatári G., Jurek G., Korbély K. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Szanku K. helyett Sárossy D. a 46., Vajda B. helyett Jónyer K. a 46., Borics L. helyett Lakatos D. az 51., MIcskó M. helyett Palcsó M. az 58., Csatári G. helyett Kispál T. a 63., Benkő P. helyett Girdán L. a 63., Jurek G. helyett Sós M. a 63., Balla Z. helyett Uram D. a 64., Varga L. helyett Izsolc D. a 64., Oláh B. helyett Orosz D. a 72. percben. 
Sárga lap: Sárossy D. a 61., Ivánka P. a 62. percben. 
Gólszerző: Jurek G. (0-1) a 7., Jurek G. (0-2) a 39. percben. 

Kulcspillanatok

7. perc: Benkő beadása kicsúszott a jászberényi kapu kezéből, a szabadon maradt labdát pedig Jurek Gábor a kapuba továbbította, 0-1. 
39. perc: Vajda passza után Jurek Gábor furdult le a védőjéről, majd 25 méterről kilőtte a rövid felső sarkot, 0-2. 

Vezetőedzői értékelés

Németh Gyula: - A tavaszi szezonban rájöttünk, hogy egyáltalán nem egyszerű feladat a fiatalságot beépíteni. Teljesen új alapokról kell a csapatot megerősíteni, mert ha így maradna a helyzet, akkor jövőre nem tudnánk megőrizni az NB III.-as tagságunkat. A diósgyőri fiatalok nagyon jól futballoztak, mentálisan rendben voltak. Az elején azt gondoltam, hogy súlyosabb vereség lesz belőle, de szerencsére megúsztuk két kapott góllal. Gratulálok a vendégcsapatnak, azt kívánom ezeknek a játékosoknak, hogy jussanak el minél magasabb szintre.  

Zsivoczky Gyula: - Becsületesen felkészültünk a bajnokság utolsó mérkőzésére, ennek köszönhetően teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet arattunk. A hosszabb szakmai értékelést későbbre hagynám, de összességében egy tanulságos év volt. Sok akadémistának tudtunk lehetőséget biztostani, és ez a tendencia a jövőben sem fog változni. Aki elkerül tőlünk, annak sok sikert, és azt kívánjuk, hogy valósítsák meg az elképzeléseiket. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a klub vezetésének, akik mindenben segítettek és mögöttünk álltak, valamint a minket támogató szurkolóinknak.