Beharangozó 2022. február 17., csütörtök

"Ha érem kerül a nyakunkba, maradéktalanul boldog leszek"

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az idei évben a DVTK Arénában rendezi meg a Killik László Női Magyar Kupa nyolcas döntőjét. A diósgyőri tornán a DVTK a negyeddöntőben a Ludovika-FCSM Csata ellen kezdi meg szereplését. A péntek este 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapás előtt Völgyi Péterrel, a DVTK vezetőedzőjével beszélgettünk.

"Ha érem kerül a nyakunkba, maradéktalanul boldog leszek"


A DVTK az előző Magyar Kupa kiírásban, a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban rendezett megmérettetésben egészen a döntőig verekedte magát, ahol is a Sopron előtt már fejet kellett hajtani a piros-fehéreknek. A tavalyi kupaküzdelmek során a vírushelyzet okán nem lehettek jelen nézők, idén, a DVTK Arénában azonban már akár a diósgyőri szimpatizánsok is a helyszínen szurkolhatnak kedvenceiknek. 

- Hazai pályán a csapatunkat sújtó rendkívüli nehézségek ellenére elvárható a négybe kerülés, s ha sikerrel vesszük az első akadályt, éremért harcolhatunk a hétvégén – kezdte Völgyi Péter vezetőedző. - Szeretnénk minél több emlékezetes pillanatot adni a szurkolóinknak, s ha végül érem kerül a nyakunkba maradéktalanul boldog leszek. Az elmúlt hónap történései, a COVID miatti egy hónapos kényszerszünet és a legponterősebb játékosunk kiesése miatt hihetetlenül nehéz szakaszában van jelen pillanatban a csapatunk, ahol az eredményes kupaszereplés mellett a másik célunk átalakítani kissé a játékunkat, visszanyerni a formánkat és fizikumunkat a rájátszás kezdetéig.

A DVTK a sorsolás szeszélye folytán az idei évadban már ötödször néz szembe a Ludovika-FCSM Csata csapatával. A fővárosi kék-fehérek elleni összecsapásokon DVTK fölény tapasztalható, hisz a nyitófordulóban elszenvedett hosszabbításos vereség után háromszor is a diósgyőriek hagyhatták el győztesen a parkettet. Kérdés pusztán az, hogy előny vagy hátrány-e az, hogy két csapat ennyiszer találkozik egy szezonon belül, közel azonos keretek mellett.

- Sok újat már nem tudunk mutatni egymásnak, apró meglepetéssel viszont mindkét fél fog készülni. Ellenfelünk amúgy is hatékony mezőny sora tovább erősödött, a lepattanó párharc megnyerése mellett kulcs lesz a külső dobóik jó védése.

Miskolc legutóbb 2016-ban adott otthon a Killik László Női Magyar Kupa nyolcas döntőjének. Akkor a DVTK a negyeddöntőben a Zalaegerszeget ütötte ki 108-70 arányban, míg az elődöntőben a Győr együttesét győzték le 71-58-ra. A döntőben aztán a Sopron volt az ellenfél, és egy rendkívül élvezetes és izgalmas csatában, 69-60-ra megnyert összecsapáson lett meg a kupaarany a piros-fehér lányok számára. Hat év után újra Miskolcra érkeznek az ország legjobb együttesei, ám ezúttal a kosárlabdázók vadonatúj otthona, a DVTK Aréna ad helyt a küzdelmeknek.

- Óriási előnyt jelenthet, meg is próbáljuk kihasználni és levenni a terhet azokról a játékosaimról, akiknek még új ez a szituáció. Bátran és felszabadultan kell játszanunk és természetesen óriási szükség lesz szurkolóink biztatására, hogy közösen tudjunk túllendülni a nehéz pillanatokon.

A DVTK csapatának sérülése okán mellőznie kell az eddigi mérkőzéseken rendkívül jó számokat produkáló amerikai játékosát, Keyona Hayest. A játékos januári végi kézműtétje után rehabilitációját végzi, így rá már a szezonban nem számíthat Völgyi Péter vezetőedző. Régóta a maródiak listáját gyarapítja az Aréna avató mérkőzésén megsérült Snezana Bogicevic és betegség miatt Vég-Dudás Anna sem szerepel a diósgyőriek kupakeretében.

Killik László Női Magyar Kupa

2022. február 18., péntek
20:30 DVTK - Ludovika-FCSM Csata