Beharangozó 2022. március 23., szerda

BRSE - DVTK 3:0

A női röplabda Extraliga rájátszásának a negyeddöntőjében a DVTK az alapszakasz győztes Swietelsky-Békéscsaba otthonába látogatott a három győzelemig tartó párharc harmadik mérkőzésére. A favoritnak számító BRSE esélyt sem adott a piros-fehéreknek, és 3:0 arányban megnyerte a találkozót. A negyeddöntős párharc eredménye is 3:0 lett ezzel, így a DVTK az 5-8. helyért folytatja a rájátszást.

BRSE - DVTK 3:0


Női Röplabda Extraliga, playoff, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Swietelsky-Békéscsabai RSE - DVTK 3:0 (12, 12, 16)

Békéscsaba, Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 200 néző. Játékvezető: Sík Barbara, Tillmann Gyula Zsolt.
BRSE: Kornienko 5, Glemboczki 6, Pekárik 6, Drpa 21, Karhu 13, Strunjak. Csere: Molcsányi, Kertész (liberó), Szatmári 3, Feld, Bodnár 2, Zólyomi 2. Edző: Tóth Gábor.
DVTK: Kuzelová 2, Sylejmani, Godó 1, Kiss E. 5, Kalmár 1, Baidiuk 7. Csere: Kundrák (liberó), Egri 1, Sitku, Gonçalves 2. Vezetőedző: Gaitanakis Leonidas.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelés

Gaitanakis Leonidas: Gratulálunk a Békéscsabának megérdemelten jutottak be a legjobb négy közé. Most nem tudtunk azt a játékot nyújtani, amit a hazai mérkőzésen. Az első meccshez hasonlatos bátortalan játékot mutattunk, míg a hazaiak lelkes közönségük által támogatva attraktív röplabdát mutattak be.