Beharangozó 2022. március 31., csütörtök

"Igyekszünk kiharcolni egy újabb összecsapást"

A Tippmix Női NB I. A csoportjának elődöntőjében az első mérkőzést követően a Sopron szerzett előnyt a két győzelemig tartó párharcban. A DVTK Arénában rendezendő második összecsapáson a tét az egyenlítés és ezzel az esély a döntőbe jutásra. A találkozó előtt Völgyi Pétert kérdeztük.

"Igyekszünk kiharcolni egy újabb összecsapást"


- Olyan volt az elődöntő első mérkőzése, mint amilyenre számítottál?
- Bíztam benne, hogy szorosabb eredményt tudunk elérni, de ez a találkozó arról is szólt, hogy alkalmazkodjunk az euroligás sebességhez. Részben sikerült, ám mégsem lehetünk elégedettek. Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, ám nem játszottunk extrán, ahogy a Sopron sem. Sok eladott labda volt, ami megpecsételte a sorsunkat, hiszen a zöld-sárgák ellen az a legfárasztóbb, hogy végig maximális koncentrációval kell kosárlabdázni, minden kihagyást azonnal büntetnek. Sokkal jobb volt a mérkőzés képe, ugyanakkor megérdemelten szerzett előnyt a Sopron.

- Rosszul kezdtük a második félidőt, rengeteg hármast dobott ekkor a Sopron.
- A harmadik negyed döntötte el a mérkőzést, ott üres dobások és könnyű eladott labdák jellemezték a játékunkat. A Sopron akkor megdobta azokat az extra kosarakat, amikre játékosállományuk alapján bármikor képesek. Ha ők kintről-bentről jó napot fognak ki, nem nagyon van olyan magyar csapat, aki azon az adott napon le tudja őket győzni.

- Pénteken este fél hétkor a DVTK Arénában fogadjuk a zöld-sárgákat. Jöhet-e újra az a plusz, ami segített a Magyar Kupa döntőjében is?
- Hazai pályán tíz-tizenöt pontot jelenthet a szurkolóink támogatása, a másik tíz pontot nekünk kell megoldanunk saját kútfőből. Okosabban és ravaszabban kell játszanunk a nagyon megtervezett soproni védekezés ellen. Ez egy szép feladat, igyekszünk megoldani és kiharcolni egy újabb soproni összecsapást.

- Miben kell változtatni, hogy ez sikerüljön?
- Bátran kell vállalkoznunk betörésekre, sokkal több improvizatív játékra és kreatív megoldásra van szükség. A kapott pontok száma és ezzel a védekezésünk nagyjából rendben volt, bár gyorsindításból megkaptuk azokat a pontokat, ami nagyon is jellemző a Sopron játékára. Ha sikerül megtalálnunk az összhangot a védekezésből való átmenet és a támadásszervezés között, valamint minden szinten egy kicsit keményebben kosárlabdázunk, van keresnivalónk hazai pályán. 

Tippmix Női NB I. A csoport - play-off, elődöntő - 2. mérkőzés

2022. április 1., péntek
18:30 DVTK - Sopron Basket