Beharangozó 2022. április 19., kedd

"Mindent meg fogunk tenni, hogy kiharcoljunk a harmadik találkozót"

2022. április 20-án, 18 óra 30 perckor a szezon talán legfontosabb mérkőzésén lépnek pályára a DVTK kosárlabdázói a DVTK Arénában. A Tippmix Női NB I. A csoportjának a harmadik helyért vívott párharcban az első találkozó után az NKA Universitas PEAC csapatánál az előny, így a diósgyőrieknek nem is lehet más a célja, mint az egyenlítés és a harmadik találkozó kiharcolása.

"Mindent meg fogunk tenni, hogy kiharcoljunk a harmadik találkozót"


- Mi lehetett az oka a pécsi vereségnek?
- Sajnos beigazolódott az előzetes félelmem, nagyon ritmustalanul játszottunk. Sok üres dobóhelyzetet dolgoztunk ki, de rendkívül gyenge százalékban értékesítettük őket. Az öt-öt elleni védekezésünk rendben volt, de könnyű kosarakat kaptunk indításokból, amire a hazai találkozón sokkal jobban oda kell figyelnünk. A Pécs bebizonyította, hogy egy nagyon jó csapat, és az első találkozón mutatott közepes játékkal és gyenge dobószázalékkal nem lesz esélyünk a párharc második találkozóján sem.
 
- Miben kell változtatni, hogy meglegyen hazai pályán a győzelem?
- Gördülékenyebb támadójátékot várok a lányoktól, jobban kell olvasni és hatékonyabban kell használni a pécsi védelmen keletkező réseket. Jobb dobószázalék és ritmusosabb támadójáték kell, valamint minimalizálni kell az eladott labdák és a kapott gyorsindításos kosarak számát is.
 
- Hogy látod, milyen állapotban vannak a lányok az első találkozón elszenvedett vereség után?
- A play-off mindig a következő feladatról szól, nincs időd örömködni a győzelem és keseregni a vereség után. Tanulni kell a hibákból, felhasználni a tapasztalatokat és azonnal továbblépni. Úgy látom, hogy a lányok elszántsága és motivációja csak tovább fokozódott az első mérkőzésen elszenvedett vereség után. Az edzések koncentráltan és jó hangulatban zajlanak, mindent meg fogunk tenni azért, hogy hazai pályán kiharcoljuk a harmadik találkozót és ezzel az esélyt a bronzéremre.
 
- A diósgyőri fanatikusok már bebizonyították, hogy az Arénában páratlan hangulatot tudnak teremteni. Megfoghatja-e ez az atmoszféra a pécsi csapatot?
- A DVTK Arénában - ha jól játszunk és a szurkolóink is extra miliőt teremtenek - akkor bármelyik csapatot ki tudjuk zökkenteni a saját ritmusából. Épp ezért most is számítunk a támogatásukra, hisz ez lesz a szezon utolsó hazai mérkőzése, a kupagyőztes csapatot most láthatják utoljára hazai pályán a piros-fehér szurkolók. Nagyszerű szezont futunk, szeretnénk feltenni rá a koronát egy bronzéremmel.

Tippmix Női NB I. A csoport - 3. helyért - 2. mérkőzés

2022. április 20., szerda
18:30 DVTK - NKA Universitas PEAC