Beharangozó 2022. július 29., péntek

“Gyors, sokat futó csapatunk lesz”

Sajtótájékoztatót tartott a DVTK pénteken reggel a Merkantil Bank Liga 1. fordulója előtt. Dragan Vukmir vezetőedző egy tragikus haláleset miatt ezúttal sajnos nem tudott jelen lenni az eseményen, így dr. Bajúsz Endre szakmai vezető és Hegedűs János csapatkapitány várta az újságírókat.

“Gyors, sokat futó csapatunk lesz”


- Alaposan átalakítottuk nyáron a DVTK játékoskeretét - kezdte dr. Bajúsz Endre, a DVTK szakmai vezetője. - Összesen 18 játékos szerződését bontottuk fel, vagy adtuk őket kölcsön, míg 10 játékost igazoltunk, valamint több fiatal csatlakozott az első csapathoz a DVTK Labdarúgó Sportakadémiáról. A védelembe hiányposztra igazoltunk, a középpálya teljesen átalakult, a támadósorba pedig olyan játékosokat hoztunk, akikkel megnőtt a vezetőedző variációs lehetősége. Gyors, sokat futó csapatunk lesz ebben az idényben, amit már a felkészülési mérkőzéseken is látni lehetett.

- Az elő idényben új premizálási rendszer lép életbe - tette hozzá a szakmai vezető. - Amennyiben sikerül elérni a célt, csak abban az esetben kapják meg a játékosok a teljesítményükért járó jutalmat. Büszke vagyok rá, hogy egy olyan csapat állt össze, amelyik elfogadta a teljesítmény alapú premizálást. 

Az előttünk álló bajnokságban továbbra is Hegedűs János viseli a DVTK csapatkapitányi karszalagját.

- Az egyéni munkának köszönhetően jó állapotban érkeztünk vissza a másfél hetes pihenőt követően - kezdte Hegedűs János, a DVTK csapatkapitánya. - Egy elég kemény felkészülésen vagyunk túl. Mondani szokás, hogy nem számít az edzőmeccseken elért eredmény, de én azt gondolom, a négy nyári győzelem erőt ad a csapatnak.

Milyen célokkal vág neki a DVTK az új bajnokságnak?

- A cél a feljutás, a DVTK-nak mindig az NB I.-ben volt és az NB I.-ben van a helye - mondta dr. Bajúsz Endre. - Ezért olyan labdarúgókat hoztunk Diósgyőrbe, akik képesek feljuttatni a csapatot. Más nem is lehet a cél. Úgy állítottuk össze a keretet, olyanok az edzések és úgy építettük fel a prémiumrendszert, hogy az alkalmassá tegye a csapatot a feljutásra. 

- A csapat készen áll a bajnokságra, az első osztályú csapatok ellen is azt éreztük a meccs végén, hogy tudnánk még menni - jelentette ki a cséká. - A célunk az első hely, az elvárás pedig a feljutás. Megcélozzuk az első helyet, de nem leszünk szomorúak, ha a második helyen végzünk, mert számunkra az a legfontosabb, hogy jövőre az élvonalban szerepeljünk.


Vasárnap 19 órától Siófokon játszik először a DVTK a Merkantil Bank Liga 2022/2023 évi kiírásában. 

- Tavaly megtöltötték a diósgyőriek a vendégszektort - idézte fel Hegedűs János -, és úgy tudom, idén talán még többen kelnek útra. A csapat nevében kérem szurkolóinkat, minél többen látogassanak ki a meccsre, mert nagy szükségünk van rájuk! A stáb feltérképezte az ellenfelet, és felkészítették a csapatot minden eshetőségre. Mint minden mérkőzésre, ezúttal is három pontért lépünk pályára.

A DVTK YouTube csatornáján elérhető a teljes felvétel is: