Beharangozó 2022. július 31., vasárnap

Siófok - DVTK 1-0 (1-0)

Vereséggel kezdte az új idényt a DVTK a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában Siófokon. Az első félidőben a hazaiak szereztek vezetést, ami számtalan támadásból sem sikerült kiegyenlíteni, hiába küzdött az utolsó pillanatig a csapat. A mérkőzés képét jól illusztrálja, hogy a vereség ellenére megköszönte a vendégszektort csordulásig megtöltő szurkolótábor a játékot.

Siófok - DVTK 1-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 1. forduló

BFC Siófok - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Siófok, 1000 néző. Játékvezető: Görög Márió (dr. Bede Tamás, Bertalan Dávid).
Siófok: Hutvágner - Polényi G., Varjas Z., Debreceni Á., Varga B. - Krausz, Szakály A. - Nyári P., Balogh B., Girsik - Elek B. Vezetőedző: Domján Attila.
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Hegedűs János, Szatmári Csaba, Csirmaz István - Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Bertus Lajos, Oláh Bálint, Lukács Dániel - Eppel Márton. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Csere: Oláh Bálint helyett Jurek Gábor és Csirmaz István helyett Bárdos Bence a 46., Nyári P. helyett Nikházi és Balogh B. helyett Major G. a 62., Holdampf Gergő helyett Koman Vladimir és Bényei Ágoston helyett Szőke Adrián a 70., Varga B. helyett Pataki a 73., Szakály A. helyett Vágó G. és Elek B. helyett Dénes Cs. a 84. percben.
Sárga lap: Holdampf a 36., Krausz a 47., Hutvágner a 63., Farkas D. a 79. percben.
Gólszerző: Elek B. (1-0) a 21. percben.


Kulcspillanatok

21. perc: Elek Bence küzdött meg a 16-os vonalán a labdáért, ami nála maradt, tolt egyet rajta befelé, majd kisse jobbról kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0

Edzői értékelések

Domján Attila: - Úgy készültünk egész héten, hogy a DVTK fogja dominálni a meccset, és valóban egy nagyon erős ellenféllel találkoztunk, bár nagyobb dominanciát vártam. Úgy vélem, egyenrangú ellenfelek voltunk a vendégeknek. Az utolsó húsz percben pedig hősiesen védekeztünk, igaz kontrából olyan lehetőségeket alakítottunk ki, amiből hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést.

Dragan Vukmir: - Mindenekelőtt nagyon szégyellem magam és szomorú vagyok a mai teljesítmény miatt, és elnézést kérek a szurkolóktól, akik ilyen sokan eljöttek, és végig buzdították a csapatot!
Nem értem mi történt, és nem tudom elfogadni azt, amit az első félidőben láttam, nem ezt gyakoroltuk a felkészülés során. Mindenki önmaga próbált érvényesülni a csapatjáték helyett. A második félidőben próbálkoztunk, de az is gyenge volt nagyon, ráadásul ilyen gólt nem szabad kapni.