Beharangozó 2022. július 30., szombat

“Fokozatosan javulni fogunk”

A DVTK kerete alaposan átalakult a nyári szünetben, de a kitűzött cél nem változott. A siófoki idénynyitó előtt Dragan Vukmirral beszélgettünk.

“Fokozatosan javulni fogunk”


- Alig vártam már a bajnoki rajtot! - kezdte Dragan Vukmir. - Jó felkészülést hagyunk a hátunk mögött, és jó állapotban várják a labdarúgók az első fordulót, készen áll a csapat a rajtra. Kíváncsi vagyok, hogy a felkészülési mérkőzések után hogyan reagálnak a labdarúgók a tétmérkőzések másfajta kihívásaira. A felkészülés során jó teljesítményt nyújtottak a játékosok, de még nem értük el a maximumot, fokozatosan javulni fogunk ezután is.

A DVTK öt felkészülési mérkőzést játszott, és az első döntetlent követően mind a négy ellenfelét legyőzte, közte három élvonalbeli csapatot is.

- A hozzáállás mindenki részéről rendben volt - értékelt a vezetőedző. - A játékosok képességeivel tisztában voltunk, de a felkészülési mérkőzések arra is alkalmasak, hogy közelebbről is megismerjük őket. Szinte minden meccsen sokat cseréltem, hogy lássam, ki hogyan reagál rá, ki az, aki a kezdőcsapat tagjaként, ki az, aki csereként lesz inkább a csapat hasznára. Mindig elmondtam, hogy az eredmény a bajnoki rajt előtt nem fontos, de úgy látom, hogy a csapatnak jót tett a négy győzelem. Úgyszintén fontosnak tartom azt is, hogy az utolsó két találkozón, már nem kaptunk gólt.

A DVTK az összes nyári mérkőzésen 4 védővel állt fel.

- Az előző évi keret a 3 belső védős felállásra lett kialakítva, a nyári vérátömlesztés után viszont 4 védővel állunk fel. Ennek megfelelően játékrendszert váltunk, hátul mindig négyen lesznek, a középpálya és a támadósor pedig az aktuális ellenfélhez igazodva áll fel - avatott be a vezetőedző.

A Siófok előző bajnokságban az 5. helyen végzett (15 győzelem, 14 döntetlen, 9 vereség, 42-37-es gólkülönbség). A felkészülés során a Pakstól kikaptak, a többi másod- és harmadosztályú ellenfelüket pedig egy döntetlen kivételével legyőzték (részletesen itt lehet olvasni az ellenfélről).

- Feltérképeztük az ellenfelet, megnéztük néhány edzőmeccsüket is - árulta el -, róluk is elmondható, hogy jól szerepeltek az előszezonban. Kijelenthető, hogy egy jó formában játszó csapathoz utazunk.

Szűcs Kornél sérülés miatt nem áll rendelkezésre, rajta kívül két labdarúgó hagyott ki edzést a héten, de egymás után térnek vissza, bízunk benne, hogy vasárnapra mindenki készen áll a játékra.

- A keddi szurkolói találkozón azt hallottam, hogy sokan kelnek útra a hétvégén, és megtöltik a vendégszektort - elevenítette fel a sportszakember. - Nagyon örülök ennek a hírnek, óriási segítséget kaphatunk a lelátóról, ilyen körülmények között a srácok biztosan mindent megtesznek a sikerért. A csapat és szurkolók együtt tudják megnyerni a mérkőzést.

A pénteki sajtótájékoztatón - ahonnan Dragan Vukmir egy tragikus haláleset miatt hiányzott -, dr. Bajúsz Endre szakmai vezető úgy fogalmazott, hogy a DVTK-nak az élvonalban a helye, ezért nem is lehet más az idei cél, mint a feljutás.

- Nekünk minden meccsen nyernünk kell, amihez pedig gólokat kell lőni. Ezért a felkészülési mérkőzések legnagyobb pozitívuma, hogy minden alkalommal betaláltunk az ellenfelek hálójába. A győzelem alapja a minőségi előre játék, a dinamika és a gyorsaság. Siófokon is dominálni szeretnénk annak érdekében, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot - zárta Dragan Vukmir.