Beharangozó 2022. augusztus 27., szombat

“A legszebb arcunkat kell mutatni!”

Kuznyecov Szergej először irányítja a DVTK-t a KBSC elleni bajnoki mérkőzésen a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában. A találkozó előtt az új vezetőedzővel beszélgettünk.

“A legszebb arcunkat kell mutatni!”


Kuznyecov Szergej szerda délután írta alá diósgyőri szerződését, majd csütörtökön vezényelt először edzést. Mire volt elég az a néhány nap? - kérdeztük először.

- A csapat nagyon jól dolgozott az első perctől kezdve - kezdte a DVTK új vezetőedzője. - Az első bajnoki mérkőzésig rendelkezésre álló 3-4 napot elsősorban arra használtuk, hogy a pályán, munka közben is megismerjük a játékosokat. De nem csak a pályán, hanem azon kívül is dolgoztunk. Az első időszakban sokat videózunk, és a táblán is megmutatom a játékosoknak azt, hogy mit szeretnék látni tőlük, amit utána a pályán is gyakoroltunk, és még sokat fogjuk gyakorolni. 

Kuznyecov Szergej korábban még soha nem irányított magyar csapatot, így neki is alkalmazkodni kell a Merkantil Bank Ligához.

- Minden bajnokságnak megvannak a speciális jellemzői - mondta. - Az NB II.-ben a csapatok keresik a párharcokat, sokat ütköznek, és próbálnak erőből nyerni. Nekünk fizikálisan fel kell venni a harcot, ugyanakkor játékban jobbnak kell lenni, és okos taktikával az ellenfél gyengéit kihasználva kell legyőzni őket.

A DVTK-ban a pécsi piros lapot követő eltiltás miatt Szatmári Csaba és Oláh Bálint nem léphet pályára.

- Természetesen minden hiányzó gondot jelent, de én nem szoktam panaszkodni, hiszen egy sérülés, eltiltás a labdarúgás velejárója, bármikor előfordulhat. Nincs pótolhatatlan játékos, mert aki pályára lép, az lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, miért is tagja a DVTK keretének. Biztosan lesz változás a csapatban a legutóbbi mérkőzéshez képest, de akárhány eltiltottunk és sérültünk van, biztosan a legjobb 11 lép pályára, akik mindent megtesznek majd a győzelemért. 

Az újonc KBSC kifejezetten jól kezdte a bajnokságot, négy győzelem mellett csak Békéscsabán szenvedtek vereséget. (Részletesen itt lehet olvasni az ellenfélről.)

- Természetesen a rendelkezésre álló idő alatt alaposan feltérképeztük az ellenfelet, de nekünk most elsősorban a saját játékunkkal kell foglalkozni - szögezte le a sportszakember. - Egy lendületben lévő Barcika érkezik Diósgyőrbe, akik jó eredményekkel kezdték a bajnokságot. Megyei rangadót játszunk, ami mindig felpörgeti a csapatot, de úgy készítettük fel a csapatot, hogy le tudják győzni az ellenfelet. A profi labdarúgásban az eredmény a legfontosabb, de már most elvárom a játékosoktól az általam elképzelt játékot is. Természetesen sok időre lesz szükség a részletek összerakására, de az alapelvek megvalósítását már most vasárnap is látni szeretném.

Mik ezek az alapelvek?

- Hiába csak néhány közös nap áll a hátunk mögött, már most vasárnap is a legszebb arcunkat kell mutatni - jelezte Kuznyecov Szergej. - Olyan csapatot szeretnék a pályán látni, amelyik dinamikus módon futballozik, lelkes, odateszi magát, mégis mindig fegyelmezetten tartja magát a taktikához. Lépésről lépésre haladunk, és mint minden mérkőzésen, vasárnap is a győzelem a cél, mert nem szabad több pontot veszíteni.

A szurkolók is várják a megyei rangadót a bérleteket is beleszámítva már két és félezer hely elkelt elővételben.

- Biztosan nagyon motivált lesz az összes játékos. Én csak annyit kérek a szurkolóktól, hogy minél többen jöjjenek ki a stadionba, és támogassák a csapatot, mert annál több energiával játszanak a labdarúgók - kérte az új vezetőedző.