Beharangozó 2022. szeptember 11., vasárnap

“A srácok éhesek a munkára, éhesek a sikerre”

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a DVTK az MTK ellen játszik hétfő este a televízió kamerái előtt. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“A srácok éhesek a munkára, éhesek a sikerre”



A DVTK rangadón győzött legutóbb Gyirmóton. Mondható, hogy három pontnál többet nyert a piros-fehér csapat Győr délnyugati városrészében? - tettük fel az első kérdést.

- A Gyirmót kemény ellenfélnek bizonyult, így a győzelmet joggal ünnepeltük, de nem vittük túlzásba - válaszolt Kuznyecov Szergej. - Az edzéseken kihasználtuk a pozitív hatását, de hosszú a bajnokság, ezért keményen készülünk a hétfői mérkőzésre. A srácok jól dolgoznak, éhesek a munkára, éhesek a sikerre. Persze akadtak hibák, de azokat is átbeszéltük a csapattal, és külön a védelemmel is. Dmytro Parkhomenko másodedző éppen azért érkezett, hogy bele tudjunk menni minden apró részletbe, és megmutassuk nekik, mi működött, és min kell még javítani.

Gyirmóton két gólpassz és egy gól érkezett a kispadról.

- Minden mérkőzésre több elképzeléssel készülünk, előre végiggondoljuk, hogyan alakul a mérkőzés, és hogyan reagálunk arra, ha előnybe kerülünk vagy éppen hátrányba - avatott be a munkamódszerébe a vezetőedző. - Gyirmóton például Voli (Koman Vladimir - a szerk.) korai sérülése miatt mást kellett játszani, mint amit előre elterveztünk, még akkor is ha, Cseke Benjámin jól állt be. Motiváltak a kispadon kezdő srácok is, mindenki be szeretné bizonyítani, hogy ott a helyük a kezdő 11-ben. elsősorban nekik köszönhető, hogy lendületet adtak a csapatnak, és segítségükkel a végén megnyertük a mérkőzést. És a keret minőségét is jelzi, hogy szükség esetén tudok kihez nyúlni. A srácok folyamatosan versenyeznek egymással, ezzel segítve a társakat a fejlődésben. És a stáb is állandóan motiválja a játékosokat, minden edzés egyben verseny is, ahol pontokat lehet szerezni. Hónap végén pedig a vesztesek állják a csapatvacsora számláját. Profi labdarúgókról beszélünk, akik tudják, mi a feladatuk, de a versenyszellemet mindig érdemes ébren tartani, és fejleszteni.

Gyirmóton többen is hiányoztak a DVTK-ból, illetve Koman Vladimirt már a találkozó elején le kellett cserélni.

- Nagyon várjuk, hogy a sérültek ne csak meggyógyuljanak, hanem az edzéseken felvegyék a csapat ritmusát is. Koman Vladimir a gyirmóti sérülése után csak az utolsó napokban tért vissza a csapathoz. Könyves Norbert is nagyon akar már játszani, végig velünk dolgozott, bízom benne, nem újul ki ismét a sérülése.
Hegedűs János, helyzete kicsit más, neki ki kell várni, hogy összeforrjon az elrepedt csontja, amit nem lehet siettetni, nagyon várjuk, hogy az orvosok mikor adnak engedélyt a játékra. Folyamatosan velünk edz, de óvjuk a kontakttól, nehogy súlyosbodjon a sérülése.
Rajtuk kívül Radics Márton nem áll még sérülés miatt rendelkezésre.

A sérültek közül Hegedűs János a többiekkel ellentétben elutazott Gyirmótra, mi volt ennek az oka?

- Hegedűs János fontos tagja a csapatnak, még akkor is, ha még nem tudott pályára lépni - szögezte le a DVTK vezetőedzője. - Sokat tud segíteni a jelenlétével az edzéseken, az öltözőben, meccs közben a pálya mellett. Másrészt szerettük volna éreztetni vele, hogy számítunk rá, türelemmel várja ki, míg az orvosok engedélyt adnak a visszatérésre. Ő is a csapat tagja, és úgy láttam, jól esett neki együtt ünnepelni a társakkal a gyirmóti mérkőzés után.
Viczián Ádám és Könyves Norbert sérülése más jellegű, az ő esetükben a minél előbbi visszatérés érdekében hasznosabbnak látszott itthon maradni, és Erdélyi Péter korrektív trénerrel végezni a rehabilitációt.

Az már kiderült, hogy a kezdőcsapat jól teljesítő tagjai előnyt élveznek a következő mérkőzés kezdőcsapatának összeállításakor, de hogyan kerülhetnek be a meggyógyuló labdarúgók a csapatba?

- Szeretném, hogy mindenki egészséges legyen, mert minden játékosra számítok a győzelemben. Ám automatikusan senki nem kap helyet a csapatban, csak azért mert korábban kiváló teljesítményt nyújtott, meg kell küzdeni érte. Elsősorban az edzéseken kell jobb teljesítményt nyújtani annál, aki a kezdőben játszott az előző héten, majd amikor beáll, akkor pedig ki kell használni a lehetőséget - osztotta meg..

Most hétfőn újabb rangadót játszik a DVTK, a tabellát vezető MTK látogat Diósgyőrbe. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni.)

- Az MTK játékát is alaposan kielemeztük. Egy stabil csapat érkezik, amelyik számos minőségi játékossal rendelkezik különösen elöl. Minden mérkőzés nehéz, és minden ellenfél különleges. A korábbi ellenfelek szervezetten védekeztek, és kontrára játszottak. Az MTK viszont próbál dominálni, a labdabirtoklás érdekében letámadnak. Természetesen a budapesti kékek játékának is vannak gyenge pontjai, ezt szeretnénk kihasználni.
Elkészítettük a meccstervet, megmutattuk a videoteremben és a mágnestábla előtt a labdarúgóknak, hogy mit szeretnénk játszani, és végül az edzőpályán is begyakoroltuk azt annak érdekében, hogy maximálisan felkészüljünk a mérkőzésre.
Jó mérkőzés vár ránk, ahová várjuk a szurkolókat is. Jöjjenek ki minél többen a stadionba, buzdítsanak minket, mert biztos vagyok benne, hogy együtt elérjük a célunkat, és győzni fogunk!

Bognár György játékfilozófiáját ismerve biztosan azt mondaná, inkább nyerjenek 5-4-re, mint 1-0-ra, neked mi a véleményed erről? - zártuk a kérdések sorát.

- Biztos vagyok benne, hogy a nézők érdekes mérkőzést látnak hétfő este, és abban bizakodom, hogy nekünk, a diósgyőri stáb tagjainak is tetszeni fog. Ha lehet választani, akkor inkább nyerjünk 5-0-ra - mosolygott Kuznyecov Szergej. - De most nem a gólkülönbség számít, hanem az a legfontosabb, hogy örömet okozzunk a szurkolóknak.