Beharangozó 2022. október 16., vasárnap

DVTK - BMTE 2-1 (0-1)

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a DVTK a Budafok ellen játszott, és az első félidőben a vendégek szereztek vezetést. A második játékrészben egyre többet támadott a Diósgyőr, és egyre több távoli lövést láthattak a győzelemben az utolsó pillanatig bízó szurkolók. Előbb Koman Vladimir lövése után Gera Dániel közelről egyenlített, majd a hosszabbításban Jurek Gábor lőtte ki távolról a jobb felső sarkot, ezzel megszerezve a három pontot a Testgyakorlóknak.

DVTK - BMTE 2-1 (0-1)


Merkantil Bank Liga 12. forduló

Diósgyőri VTK - Budafoki MTE 2-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2612 néző. Játékvezető: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, dr. Bede Tamás)
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Szőke Adrián, Lukács Dániel, Koman Vladimir. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
BMTE: Gundel-Takács Bence - Csonka András, Jagodics Márk, Vaszicsku Gergő, Fótyik Dominik, Horváth Olivér - Adorján Krisztián, Kovács Dávid, Oláh Bálint - Sós Máté, Beke Péter Vezetőedző: Mátyus János.

Csere: Beke Péter helyett Györgyi Arthur és Horváth Olivér helyett Kalmár Olivér az 58., Cseke Benjámin helyett Gera Dániel és Szőke Adrián helyett Jurek Gábor a 63., Adorján Krisztián helyett Soltész István és Kovács Dávid helyett Németh Márió a 70., Bényei Ágoston helyett Eppel Márton a 82., Bokros Szilárd helyett Bertus Lajos a 87., Csonka András helyett Tischler Patrik a 90+3. percben.
Sárga lap: Horváth Olivér a 31., Bokros Szilárd a 36., Gera Dániel a 74., Sós Máté a 75., Györgyi Arthur a 76., Mátyus János. a 78., Csirmaz István a 85., Szatmári Csaba a 87., Jurek Gábor a 90+3., Jagodics Márk a 90+3. percben.
Piros lap: Sós Máté a 77. percben.
Gólszerző: Beke Péter (0-1) a 26., Gera Dániel (1-1) a 64., Jurek Gábor (2-1) a 90+3. percben.


Kulcspillanatok

26. percben: Adorján labdát szerzett a diósgyőri térfélen, néhány métert vezette azt, majd balra passzolt Beke Péternek, aki az ötös sarkától nem messziről, éles szögből lőtt. Danilović lábbal beleért, ám így is a kapuba pattogott a labda, 0-1

63. perc: Koman távoli átlövésébe középen Lukács beleért, és az így lelassuló labdát Gera Dániel hat méterről a kapuba lőtte, Gundel-Takács csak beleérni tudott, 1-1

77. perc: Sárga lapot kapott Sós Máté mert törlesztett Gerának, és mert neki ez a második, villant a piros is

90+2. perc: Jurek Gábor jobbról befelé húzva 19 méterről ballal hatalmas bombagólt ragasztott a vendég kapu jobb felső sarkába, 2-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Ellenfelünk szinte az első támadásából gólt szerzett, ezzel magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A szünetben megmutattuk a játékosoknak a hibákat, és azt kértük tőlük, hogy a vonalak között gyorsabban játsszanak, de ez ne csapjon át kapkodásba. És felhívtuk a figyelmüket a több távoli próbálkozásra, lőjék át a betömörülő védelmet. Nagyon örülök annak, hogy a második félidőben sikerült, és duplán örülök annak, hogy a csereként beállók közül ketten is gólt szereztek. Arról szoktunk beszélni, hogy egy csapat vagyunk, aki menet közbe áll be, annak is lendületet kell hozni a játékba.
Mindig azt kérem a srácoktól, hogy nagyobb legyen bennük a győzelem iránti vágy, mint a félelem a vereségtől. Ez hajt minket, és ennek lett ma is meg az eredménye. Örülök, hogy nyertünk, gratulálok a szurkolótábornak és gratulálok a csapatnak! 
Megyünk tovább, mert nagyon sok nehéz mérkőzés vár ránk, és próbálunk tenni azért, hogy hamarabb lezárjuk a találkozókat, de látni lehet, hogy az ellenfelek nagyon felszívjak magukat ellenünk.

Mátyus János: - Egy nagyszerű mérkőzést láthattunk iramában, a küzdelemben feltétlen. Az első félidőben mi játszottunk jobban, egy nagyon szép begyakorolt támadás után vezetést szereztünk, majd megvolt a lehetőségünk a 2-0-ra is, de sajnos nem jött össze. A második játékrészben a DVTK óriási nyomást helyezett ránk, hatalmas energiát mozgósított, hogy kozmetikázza az eredményt. Egy szerencsésnek mondható góllal egyenlítettek is, majd jött egy nagyon buta kiállítás, mint három héttel ezelőtt Szegeden. Végül egy, a hazaiak által minden bizonnyal csodálatosnak látott góllal megfordította a DVTK a mérkőzést. Nagyszerűen helytálltunk, ilyen módon lehet vereséget szenvedni. Egy dolgunk marad ilyenkor, gratulálni az ellenfélnek..